Przepis przygotował Patryk Kotarba, który objął stanowisko szefa kuchni FoodFans Catering. Zdjęcia wykonała Magdalena Mleczko.
SKŁADNIKI
Stek z kalafiora
Sałatka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Stek z kalafiora
Kalafiora kroimy na cztery części w plastry i blanszujemy. Następnie marynujemy w oliwie z curry z dodatkiem soli i pieprzu. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Sałatka
Awokado obieramy i kroimy w pół plastry, obrane mango i zblanszowaną dynię w kostkę. Mini marchew obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy razem z cukinią na chrupko. Wszystkie składniki kładziemy do pojemnika i zalewamy marynatą przygotowaną z oliwy, wyciśniętej cytryny, miodu i chili. Dorzucamy listki szpinaku lub botwinki i mieszamy. Owoc granatu obieramy do postaci gotowych ziarenek.
SKŁADANIE DANIA
Na talerz wykładamy kalafiora i dekoracyjnie układamy sałatkę z dodatkiem powstałej marynaty/sosu. Posypujemy owocem granatu.
Udostępnij!
Restaurant Management to czasopismo o merytorycznym charakterze skierowane do branży HoReCa. Autorami są najlepsi eksperci i inspirujący praktycy, których wiedza i doświadczenie poparte są imponującymi sukcesami. Poruszamy zagadnienia związane ze wszystkimi aktualnymi wyzwaniami w prowadzeniu lokalu gastronomicznego.
Restaurant Management ukazuje się co dwa miesiące w bezpłatnej wersji interaktywnej oraz w ekskluzywnej wersji drukowanej. Nasza redakcja jest również organizatorem Chefs Academy – warsztatów dla szefów kuchni.