Składniki:
Sposób przygotowania:
Troć fiordową kroimy w drobną kostkę, skrapiamy sokiem z limonki, dodajemy pokrojone mango, dodajemy posiekaną kolendrę, i prażony sezam. Wszystkie składniki łączymy ze sobą Grzyby schimei marynujemy w przygotowanej zalewie z octu jabłkowego, liścia laurowego, ziela angielskiego, świeżego imbiru, doprawiamy solą i cukrem. Awokado miksujemy z kolendrą, czosnkiem, sokiem z limonki, solą, pieprzem i szczyptą cukru na gładkie puree. Tatara z troci fiordowej układamy na talerzu, dodając marynowane grzyby shimeji i guacamole z awokado. Na środek tatara układamy ikrę z wędzonego śledzia. Całość skrapiamy olejem pietruszkowym. Dekorujemy w dowolny sposób.
Udostępnij!
Restaurant Management to czasopismo o merytorycznym charakterze skierowane do branży HoReCa. Autorami są najlepsi eksperci i inspirujący praktycy, których wiedza i doświadczenie poparte są imponującymi sukcesami. Poruszamy zagadnienia związane ze wszystkimi aktualnymi wyzwaniami w prowadzeniu lokalu gastronomicznego.
Restaurant Management ukazuje się co dwa miesiące w bezpłatnej wersji interaktywnej oraz w ekskluzywnej wersji drukowanej. Nasza redakcja jest również organizatorem Chefs Academy – warsztatów dla szefów kuchni.