WEGAŃSKI TUŃCZYK / WAKAMI / WASABI / PONZU
Ernest Jagodziński_główka

Ernest Jagodziński

WEGAŃSKI TUŃCZYK / WAKAMI / WASABI / PONZU

  1. Arbuza obieramy i kroimy w plastry grubości 5 cm.

2. Marynata – tuńczyk

  • sos sojowy Kikoman 1 l
  • ziarna kolendry  1 5g
  • olej sezamowy 25 g
  • kolendra świeża łodygi 50 g
  • ocet ryżowy 200 ml
  • wino ryżowe 250 ml
  • sok z limonki 150 g
  • liście kafiru 10 szt.
  • trawa cytrynowa 4 szt.

3. Sałatka Wakami

4. Powietrze wasabi

  • woda 600 g
  • ocet ryżowy 120 g
  • proszek wasabi 18 g
  • Lecite 3,8 g
  • Kiwi Green Powder Sosa

Łączymy wszystkie składniki za pomocą blendera, następnie odstawiamy na 15 min. Podbijamy blenderem ręcznym powietrze, po krótkiej chwili delikatnie mieszamy i podajemy.

5. Kompresowany ogórek

  • ogórek 1 kg
  • trawa cytrynowa 2 szt.
  • ocet ryżowy 200 g
  • woda 120 g
  • cukier 100 g
  • mirin 200 g
  • sól 24 g

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

CEVICHE Z ŁOSOSIA / PUMPERNIKIEL / GUACAMOLE / ŻELKA MANGO-MARAKUJA / OLIWA SZCZYPIORKOWA

Żeberka teriyaki / cukinia w tempurze / sałata z wasabi

YAKITORI Z ANTRYKOTU, DEMI GLACE Z SHOYU KOJI, KROKIETY Z FIOLETOWEGO ZIEMNIAKA, EDAMAME

HALIBUT Z KRUSZONKĄ ZIOŁOWĄ / PUREE Z BATATA Z MASCARPONE / BROKUŁ / MUS Z PIETRUSZKI Z MASŁEM ORZECHOWYM / SOS MUŚLINOWY

Domowa Ricotta

Dorada