Składniki: (10 porcji)
Sposób wykonania:
Żeberka teriyaki
Ketjap Manis, posiekany imbir, obrane pomarańcze, mirim i czosnek w łupinie gotuj w rondlu około 30 minut. Przecedź przez sito, w razie potrzeby możesz zagęścić skrobią ziemniaczaną. Żeberka schabowe trzymaj 12 h w 4% solance, osusz i spakuj próżniowo. Gotuj 12-14 h w 74. *Przed podaniem obsmaż na patelni z glazurą z sosu teriyaki.
Cukinia w tempurze
Mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, wódkę, wodę, proszek do pieczenia, sól wymieszaj i odstaw do lodówki. Cukinię pokrój w słupki oprósz solą i mąką pszenną, następnie obtocz w tempurze i smaż 2-3 minuty na głębokim tłuszczu.
Sałata z wasabi
Majonez wymieszaj z wasabi. Sałatę dopraw octem ryżowym wymieszanym z cukrem polej majonezem wasabi.
Udostępnij!
Restaurant Management to czasopismo o merytorycznym charakterze skierowane do branży HoReCa. Autorami są najlepsi eksperci i inspirujący praktycy, których wiedza i doświadczenie poparte są imponującymi sukcesami. Poruszamy zagadnienia związane ze wszystkimi aktualnymi wyzwaniami w prowadzeniu lokalu gastronomicznego.
Restaurant Management ukazuje się co dwa miesiące w bezpłatnej wersji interaktywnej oraz w ekskluzywnej wersji drukowanej. Nasza redakcja jest również organizatorem Chefs Academy – warsztatów dla szefów kuchni.