Stek z daniela / pieczone ziemniaki / burak / szpinak / chili / borowik / sos demi z czekoladą
Dawid Łagowski_główka

Dawid Łagowski

Składniki:

  • Daniel 180 g
  • Ziemniaki 150 g
  • Burak 150 g
  • Szpinak 60 g
  • Borowik kapelusz 60 g
  • Demi 30 g
  • Czekolada deserowa 10 g
  • Masło 20 g

Sposób przygotowania:

Wykrawamy z combra ładny kawałek 180 g. Obsmażamy z każdej strony 6-8 minut. Następnie mięso wkładamy do pieca, aby było soczyste. Młode ziemniaki ze skórką delikatnie obsmażamy na maśle do uzyskania złotego koloru. Przygotowujemy dwa rodzaje buraka – puree i cząstki. Szpinak przesmażamy razem z chili i czosnkiem. Dodajemy kapelusze borowika i demi glace z dziczyzny z dodatkiem ciemnej czekolady.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

POLĘDWICZKA Z SARNY

Szparagi

CEVICHE Z ŁOSOSIA / PUMPERNIKIEL / GUACAMOLE / ŻELKA MANGO-MARAKUJA / OLIWA SZCZYPIORKOWA

Gęsina na św. Marcina od Grzegorza Gajdy, szefa kuchni w Novotel Poznań Centrum

Risotto z perliczką

Wątróbka drobiowa w sosie czekoladowym na brioszce z karmelizowanym jabłkiem i śliwką