...
Mariusz Górecki_główka

Mariusz Górecki

SERNIK NEW YORK

Składniki (3 szt. 18 cm średnicy):

Kruszonka

  • Kruszonka 300 g
  • Cukier 250 g
  • Masło 500 g
  • Mąka pszenna 40 g
  • Olej 2 g
  • Pasta waniliowa

Masa serowa

  • Masło120 g
  • Ser Cremette Hochland 1200 g
  • Jajka 600 g
  • Cukier 450 g
  • Skrobia kukurydziana 30 g
  • Puder z wanilii 0,5 g

Sposób przygotowania:

Kruszonka

Połączyć wszystkie składniki mieszając do uzyskania kruszonki. Wykładać do formy 150 g na 1szt. Piec w 180 g stopniach Celsjusza 15-20 minut.

Masa serowa

Masło roztopić. Pozostałe składniki połączyć ze sobą. Blendować na gładką masę. Następnie wlać masło i dalej blendować. Odpiekać w 100 stopniach przez 120 min.

Fot.: nowe.menu

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Biodrówka jagnięca

Dorada

KULBIN Z LANYMI ZIEMNIAKAMI ZE SZCZYPIORKIEM, BIGOSEM RYBNYM I KISZONYM OGÓRKIEM

SZYNKA A’LA SALTIMBOCCA

SANDACZ / PUREE PIETRUSZKOWE / SOS SZAFRANOWO-CYTRYNOWY / KURKI / BÓB / MŁODY GROSZEK / CUKINIA

HALIBUT Z KRUSZONKĄ ZIOŁOWĄ / PUREE Z BATATA Z MASCARPONE / BROKUŁ / MUS Z PIETRUSZKI Z MASŁEM ORZECHOWYM / SOS MUŚLINOWY

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.