Mariusz Górecki

SERNIK NEW YORK

Składniki (3 szt. 18 cm średnicy):

Kruszonka

  • Kruszonka 300 g
  • Cukier 250 g
  • Masło 500 g
  • Mąka pszenna 40 g
  • Olej 2 g
  • Pasta waniliowa

Masa serowa

  • Masło120 g
  • Ser Cremette Hochland 1200 g
  • Jajka 600 g
  • Cukier 450 g
  • Skrobia kukurydziana 30 g
  • Puder z wanilii 0,5 g

Sposób przygotowania:

Kruszonka

Połączyć wszystkie składniki mieszając do uzyskania kruszonki. Wykładać do formy 150 g na 1szt. Piec w 180 g stopniach Celsjusza 15-20 minut.

Masa serowa

Masło roztopić. Pozostałe składniki połączyć ze sobą. Blendować na gładką masę. Następnie wlać masło i dalej blendować. Odpiekać w 100 stopniach przez 120 min.

Fot.: nowe.menu

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

POLĘDWICZKA Z SARNY

Mus z czekolady Caraibe

Risotto z perliczką

SANDACZ ZE SPATZLAMI / PUREE Z KALAFIORA I MASŁA ORZECHOWEGO / KREWETKA / CHIPS Z KALAFIORA / BISQUE Z KREWETEK / OLIWA PIETRUSZKOWA / LIŚCIE NASTURCJI                            

PSTRĄG Z ZIELENICY / KURKI / GROSZEK CUKROWY / OLEJ POROWY

HALIBUT Z KRUSZONKĄ ZIOŁOWĄ / PUREE Z BATATA Z MASCARPONE / BROKUŁ / MUS Z PIETRUSZKI Z MASŁEM ORZECHOWYM / SOS MUŚLINOWY