...

Patryk Kotarba

Szef kuchni w Scandi Restaurant

Szef kuchni w Scandi Restaurant w Scandinavia Resort. Absolwent krakowskiej szkoły gastronomicznej. Umiejętności i doświadczenie zdobywał m.in. w renomowanej restauracji „Le Scandale”, znanym podkrakowskim kompleksie „Dwór w Tomaszowicach” oraz w restauracji Ponidzie w 4-gwiazdkowym hotelu „Słoneczny Zdrój” w Busko-Zdroju. Często sięga po tradycyjne produkty regionalne, łącząc je z innowacyjnymi technikami przyrządzania dań. Gotował dla Prezydenta RP, Prezydenta Niemiec, polityków, aktorów i gości z zagranicy. Uczestnik ogólnoświatowego projektu „Good France”, z tytułem „Mistrz” w zawodzie kucharza przyznanym przez Pomorską Akademię Kulinarną oraz uczestnik prestiżowego szkolenia w szkole Bocuse’a w Lyon. Prowadzi szkolenia, pokazy gotowania na żywo i eventy kulinarne różnych kuchni świata. Był szefem kuchni w Zamku Królewskim w Niepołomicach i restauracji Wierzynek w Krakowie.

Artykuły autora

STEK Z TUŃCZYKA / PUREE Z BATATA / MUS ZE SKORZONERY / SAŁATKA Z BURAKÓW I ŻÓŁTEJ MARCHWI / SOS ZE SKORUPIAKÓW / KROKIET Z ŁOSOSIA

HALIBUT Z KRUSZONKĄ ZIOŁOWĄ / PUREE Z BATATA Z MASCARPONE / BROKUŁ / MUS Z PIETRUSZKI Z MASŁEM ORZECHOWYM / SOS MUŚLINOWY

CEVICHE Z ŁOSOSIA / PUMPERNIKIEL / GUACAMOLE / ŻELKA MANGO-MARAKUJA / OLIWA SZCZYPIORKOWA

Dorada

Stek z kalafiora marynowany w curry

Comfort food. Zaproś gościa w sentymentalną podróż

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.