Dawid Łagowski gotowaniem interesował się już od dziecka. Zawsze mówił, że będzie kucharzem i nigdy z tej drogi nie zrezygnował. Swoje pierwsze kroki po ukończeniu poznańskiej szkoły gastronomicznej rozpoczął właśnie w rodzinnym Poznaniu w restauracjach na Starym Mieście, a niedługo później znalazł się w kuchni poznańskiego Sheratona. Tam nabierał doświadczenia i poznawał tajniki kuchni fusion. Od roku 2008 do 2020 był szefem kuchni w Pałacu Mierzęcin, a pod swoimi skrzydłami miał dwie restauracje: Pałacowa i Destylarnia. Jest prekursorem “food and winepairngu” z wykorzystaniem polskich win. Od roku 2014 przez trzy kolejne lata zdobywał najwyższe wyróżnienie Grand Award – “Trzy widelce” w ogólnopolskim plebiscycie „Poland 100 Best Restaurants” oraz tytuł Szefa Kuchni Roku 2016 regionu północno-zachodniego. Zdobywca rekomendacji Slow Food Polska. Od 2015 roku 2 czapki w prestiżowym żółtym przewodniku Gault&Millau. W latach 2016 i ponownie w 2017 nagroda za zwycięstwo w konkursie Food Business Awards w kategorii „Restauracja Hotelowa”. Jest półfinalistą 6 edycji TOP CHEF. Właściciel Manufaktury Łagowski. Prowadzi warsztaty kulinarne w Malta Food Concept. Jest szefem patronem w restauracji Marina Gaj w Koninie, w której przygotowuje kartę i szkoli ludzi. Od września 2020 szef kuchni w Ilonn Hotel w Poznaniu.
Restaurant Management to czasopismo o merytorycznym charakterze skierowane do branży HoReCa. Autorami są najlepsi eksperci i inspirujący praktycy, których wiedza i doświadczenie poparte są imponującymi sukcesami. Poruszamy zagadnienia związane ze wszystkimi aktualnymi wyzwaniami w prowadzeniu lokalu gastronomicznego.
Restaurant Management ukazuje się co dwa miesiące w bezpłatnej wersji interaktywnej oraz w ekskluzywnej wersji drukowanej. Nasza redakcja jest również organizatorem Chefs Academy – warsztatów dla szefów kuchni.