...

Dawid Łagowski

Executive Chef Ilonn Hotel i Młyńska 12

Dawid Łagowski gotowaniem interesował się już od dziecka. Zawsze mówił, że będzie kucharzem i nigdy z tej drogi nie zrezygnował. Swoje pierwsze kroki po ukończeniu poznańskiej szkoły gastronomicznej rozpoczął właśnie w rodzinnym Poznaniu w restauracjach na Starym Mieście, a niedługo później znalazł się w kuchni poznańskiego Sheratona. Tam nabierał doświadczenia i poznawał tajniki kuchni fusion. Od roku 2008 do 2020 był szefem kuchni w Pałacu Mierzęcin, a pod swoimi skrzydłami miał dwie restauracje: Pałacowa i Destylarnia. Jest prekursorem “food and winepairngu” z wykorzystaniem polskich win. Od roku 2014 przez trzy kolejne lata zdobywał najwyższe wyróżnienie Grand Award – “Trzy widelce” w ogólnopolskim plebiscycie „Poland 100 Best Restaurants” oraz tytuł Szefa Kuchni Roku 2016 regionu północno-zachodniego. Zdobywca rekomendacji Slow Food Polska. Od 2015 roku 2 czapki w prestiżowym żółtym przewodniku Gault&Millau. W latach 2016 i ponownie w 2017 nagroda za zwycięstwo w konkursie Food Business Awards w kategorii „Restauracja Hotelowa”. Jest półfinalistą 6 edycji TOP CHEF. Właściciel Manufaktury Łagowski. Prowadzi warsztaty kulinarne w Malta Food Concept. Jest szefem patronem w restauracji Marina Gaj w Koninie, w której przygotowuje kartę i szkoli ludzi. Od września 2020 szef kuchni w Ilonn Hotel w Poznaniu.

Artykuły autora

PSTRĄG Z ZIELENICY / KURKI / GROSZEK CUKROWY / OLEJ POROWY

Tatar z jelenia

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.