Składniki na 10 porcji:
Sposób wykonania:
Ziemniaki ugotuj w łupinie, wydrąż i zapiecz połówki w piecu do mocnego zarumienienia. Buraki zetrzyj na grubych oczkach i wymieszaj z przesmażoną cebulą. Dopraw winem, sokiem z yuzu, solą i pieprzem. Śledzie pokrój w kostkę, wymieszaj z kwaśną śmietaną i startym chrzanem. Dopraw solą i pieprzem. Na pieczone ziemniaki nałóż buraki, rukolę i śledzia. Danie udekoruj koperkiem.
Udostępnij!
Restaurant Management to czasopismo o merytorycznym charakterze skierowane do branży HoReCa. Autorami są najlepsi eksperci i inspirujący praktycy, których wiedza i doświadczenie poparte są imponującymi sukcesami. Poruszamy zagadnienia związane ze wszystkimi aktualnymi wyzwaniami w prowadzeniu lokalu gastronomicznego.
Restaurant Management ukazuje się co dwa miesiące w bezpłatnej wersji interaktywnej oraz w ekskluzywnej wersji drukowanej. Nasza redakcja jest również organizatorem Chefs Academy – warsztatów dla szefów kuchni.