Przepis przygotował Patryk Kotarba, szef kuchni w FoodFans Catering.
SKŁADNIKI
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doradę dokładnie patroszymy i oczyszczamy. Doprawiamy solą i pieprzem oraz wkładamy do środka świeże zioła i cytrynę. Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu. Możemy użyć pergaminu dla pewności zachowania chrupiącej skórki. W między czasie szykujemy sałatkę z filetowanych owoców oraz ugotowanego bobu w osolonej wodzie.Układamy dekoracyjnie na gotowej rybie wraz z świeżymi ziołami do uzyskania pożądanego efektu.
Świeża i dobra gatunkowa ryba zawsze obroni się smakiem, tym bardziej jeżeli jako formę obróbki termicznej użyjemy grilla. Uwydatni jej smak i nada nowy oryginalny charakter. W przygotowaniu ryb z grilla powinniśmy zachować prostotę i smak ryby powinien grać pierwsze skrzypce. Zastosowanie dodatku w postaci cytrusów czy sezonowych warzyw będzie tutaj bardzo dobrym zabiegiem i dopełni jej smak i pomoże przy estetyce podania. Ryby z grilla z takim doborem składników towarzyszących to również wspaniała alternatywa dla osób aktywnych czy na diecie. Dzięki takim daniom jemy bardzo zdrowo, a i potrafią cieszyć oko. Możemy być pewni z zadowolenia Gości tak przyrządzonej ryby.
Udostępnij!
Restaurant Management to czasopismo o merytorycznym charakterze skierowane do branży HoReCa. Autorami są najlepsi eksperci i inspirujący praktycy, których wiedza i doświadczenie poparte są imponującymi sukcesami. Poruszamy zagadnienia związane ze wszystkimi aktualnymi wyzwaniami w prowadzeniu lokalu gastronomicznego.
Restaurant Management ukazuje się co dwa miesiące w bezpłatnej wersji interaktywnej oraz w ekskluzywnej wersji drukowanej. Nasza redakcja jest również organizatorem Chefs Academy – warsztatów dla szefów kuchni.