PSTRĄG Z ZIELENICY / KURKI / GROSZEK CUKROWY / OLEJ POROWY
Dawid Łagowski_główka

Dawid Łagowski

SKŁADNIKI

  • Pstrąg z Zielenicy 160 g
  • Kurki 40 g
  • Groszek cukrowy 30 g
  • Groszek zielony 10 g
  • Kapary 10 g
  • Marchew 40 g
  • Masło 30 g
  • Bulion warzywny 50 ml
  • Sos kaparowy
  • Olej porowy z Manufaktury Łagowski
  • Sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Umyć i oczyścić warzywa. Następnie blanszować na patelni z masłem i solą. Rybę usmażyć. Zagotować bulion, dodać masło i kapary oraz pieprz i sól do smaku. Czekamy, aż bulion zemulguje z masłem i sos zrobi się gęsty. Rybę wykładamy na talerzu, obok układamy pozostałe składniki, czyli kurki, groszek, kapary, marchew. Dodajemy sos kaparowy i olej porowy.

Fot.: Bartosz Wróblewski

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Wątróbka drobiowa w sosie czekoladowym na brioszce z karmelizowanym jabłkiem i śliwką

KOTLET ZE ŚWINI ZŁOTNICKIEJ BIAŁEJ „FLINSTONE”/ ZIEMNIACZANE GRATIN / GRILLOWANA SAŁATA RZYMSKA Z CHIMICHURRI

Pieczone ziemniaki z matjasem i burakami

SZYNKA A’LA SALTIMBOCCA

SANDACZ, MAJONEZ ZE SZCZYPIORKU, CONFITOWANE WARZYWA, GROSZEK Z YUZU

Okoń morski, fondue pomidorowe z żółtą cukinią, soliród, kremowy sos z oliwą koperkową