PSTRĄG Z ZIELENICY / KURKI / GROSZEK CUKROWY / OLEJ POROWY
Dawid Łagowski_główka

Dawid Łagowski

SKŁADNIKI

  • Pstrąg z Zielenicy 160 g
  • Kurki 40 g
  • Groszek cukrowy 30 g
  • Groszek zielony 10 g
  • Kapary 10 g
  • Marchew 40 g
  • Masło 30 g
  • Bulion warzywny 50 ml
  • Sos kaparowy
  • Olej porowy z Manufaktury Łagowski
  • Sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Umyć i oczyścić warzywa. Następnie blanszować na patelni z masłem i solą. Rybę usmażyć. Zagotować bulion, dodać masło i kapary oraz pieprz i sól do smaku. Czekamy, aż bulion zemulguje z masłem i sos zrobi się gęsty. Rybę wykładamy na talerzu, obok układamy pozostałe składniki, czyli kurki, groszek, kapary, marchew. Dodajemy sos kaparowy i olej porowy.

Fot.: Bartosz Wróblewski

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

MUS Z TUŃCZYKA Z KREWETKAMI

Żeberka teriyaki / cukinia w tempurze / sałata z wasabi

POLĘDWICA Z DORSZA ZAWIJANA W PANCETTĘ

Dorada

SERNIK NEW YORK

SANDACZ ZE SPATZLAMI / PUREE Z KALAFIORA I MASŁA ORZECHOWEGO / KREWETKA / CHIPS Z KALAFIORA / BISQUE Z KREWETEK / OLIWA PIETRUSZKOWA / LIŚCIE NASTURCJI