PSTRĄG Z ZIELENICY / KURKI / GROSZEK CUKROWY / OLEJ POROWY
Dawid Łagowski_główka

Dawid Łagowski

SKŁADNIKI

  • Pstrąg z Zielenicy 160 g
  • Kurki 40 g
  • Groszek cukrowy 30 g
  • Groszek zielony 10 g
  • Kapary 10 g
  • Marchew 40 g
  • Masło 30 g
  • Bulion warzywny 50 ml
  • Sos kaparowy
  • Olej porowy z Manufaktury Łagowski
  • Sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Umyć i oczyścić warzywa. Następnie blanszować na patelni z masłem i solą. Rybę usmażyć. Zagotować bulion, dodać masło i kapary oraz pieprz i sól do smaku. Czekamy, aż bulion zemulguje z masłem i sos zrobi się gęsty. Rybę wykładamy na talerzu, obok układamy pozostałe składniki, czyli kurki, groszek, kapary, marchew. Dodajemy sos kaparowy i olej porowy.

Fot.: Bartosz Wróblewski

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

STEK Z TUŃCZYKA / PUREE Z BATATA / MUS ZE SKORZONERY / SAŁATKA Z BURAKÓW I ŻÓŁTEJ MARCHWI / SOS ZE SKORUPIAKÓW / KROKIET Z ŁOSOSIA

SANDACZ / PUREE PIETRUSZKOWE / SOS SZAFRANOWO-CYTRYNOWY / KURKI / BÓB / MŁODY GROSZEK / CUKINIA

POLĘDWICZKA Z SARNY

Stek z daniela / pieczone ziemniaki / burak / szpinak / chili / borowik / sos demi z czekoladą

POLĘDWICA Z DORSZA ZAWIJANA W PANCETTĘ

TATAR Z SARNY / GRZYBY SHIMEJI / MAJONEZ Z WĘDZONYCH WARZYW / CZERWONA CEBULA / CHRZAN / PUMPERNIKIEL / KOLENDRA