Aktualności

Kulinarny Ogień – gotowanie dla Fundacji Kobieca Przystań

Kulinarny Ogień – gotowanie dla Fundacji Kobieca Przystań

4. edycja Kulinarny Ogień odbędzie się już w niedzielę, 23 kwietnia o godz. 13:00 pod Płaszczką w Jaworznie (Plac Górników obok galerii). Ponad 30 szefów kuchni z całej Polski wspólnie będzie gotować od godziny 13:00 do 18:00 lub do ostatniego posiłku, aby uraczyć potrawami wszystkich przybyłych.

Kulinarny Ogień w Jaworznie, to impreza, która jednoczy szefów kuchni i pokolenia. Celem wydarzenia jest wsparcie Fundacji Kobieca Przystań. Całość poprowadzi Marcin Socha, szef kuchni lokalu 7 niebo, a imprezę rozkręci DJ BROKUŁ. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny. Wszystkie potrawy przygotowane przez szefów kuchni będzie można spróbować w ramach podziękowania za datek przekazany na rzecz Fundacji Kobieca Przystań.

Będzie degustacja dań, bitwa kulinarna szefów kuchni, danie z gigantycznej patelni, a także prelekcje w tematyce Zero Waste. Nie zabraknie także wydarzeń towarzyszących jak: pokazu sztuk walki, występów artystycznych czy pokazu pierwszej pomocy. Będzie także stoisko DKMS, Fundacji Kobieca Przystań oraz Klubu Seniora To i Owo, a także kącik relaksu i kącik dla dzieci, a nawet kącik kobiecych biznesów. Odbędą się również licytacje na rzecz Fundacji.

– “Kulinarny Ogień” to wielkie święto kucharzy jak i tych, co lubią smacznie zjeść, dobrze się bawić i lubią pomagać. Celem Fundacji Kobieca Przystań jest wspieranie kobiet i ich rodzin. Fundacja powstała w 2021 roku jako odpowiedź na wzrastającą, w każdej grupie wiekowej, liczbę osamotnionych kobiet, biorąc pod uwagę różne dziedziny ich życia. Kobiet, które potrzebują miejsca, gdzie będą mogły poprawić jakość swojego życia, uzyskać konkretną pomoc i wsparcie, spędzać czas w atmosferze życzliwości i wzajemnej akceptacji, zainspirować się do zmian, zmotywować do działania i wspólnie podjąć inicjatywy dla rozwoju społeczności lokalnej. Fundacja to kuźnia aktywizacji, inspiracji, odkrywania kobiecych talentów i przeprowadzania ich metamorfoz – wyjaśniają organizatorzy na stronie wydarzenia.

Źródło: Kulinarny Ogień – gotujemy dla Fundacji Kobieca Przystań | Facebook

Kulinarny Ogień – gotowanie dla Fundacji Kobieca Przystań

Kulinarny Ogień – gotowanie dla Fundacji Kobieca Przystań

4. edycja Kulinarny Ogień odbędzie się już w niedzielę, 23 kwietnia o godz. 13:00 pod Płaszczką w Jaworznie (Plac Górników obok galerii). Ponad 30 szefów kuchni z całej Polski wspólnie będzie gotować od godziny 13:00 do 18:00 lub do ostatniego posiłku, aby uraczyć potrawami wszystkich przybyłych.

Kulinarny Ogień w Jaworznie, to impreza, która jednoczy szefów kuchni i pokolenia. Celem wydarzenia jest wsparcie Fundacji Kobieca Przystań. Całość poprowadzi Marcin Socha, szef kuchni lokalu 7 niebo, a imprezę rozkręci DJ BROKUŁ. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny. Wszystkie potrawy przygotowane przez szefów kuchni będzie można spróbować w ramach podziękowania za datek przekazany na rzecz Fundacji Kobieca Przystań.

Będzie degustacja dań, bitwa kulinarna szefów kuchni, danie z gigantycznej patelni, a także prelekcje w tematyce Zero Waste. Nie zabraknie także wydarzeń towarzyszących jak: pokazu sztuk walki, występów artystycznych czy pokazu pierwszej pomocy. Będzie także stoisko DKMS, Fundacji Kobieca Przystań oraz Klubu Seniora To i Owo, a także kącik relaksu i kącik dla dzieci, a nawet kącik kobiecych biznesów. Odbędą się również licytacje na rzecz Fundacji.

– “Kulinarny Ogień” to wielkie święto kucharzy jak i tych, co lubią smacznie zjeść, dobrze się bawić i lubią pomagać. Celem Fundacji Kobieca Przystań jest wspieranie kobiet i ich rodzin. Fundacja powstała w 2021 roku jako odpowiedź na wzrastającą, w każdej grupie wiekowej, liczbę osamotnionych kobiet, biorąc pod uwagę różne dziedziny ich życia. Kobiet, które potrzebują miejsca, gdzie będą mogły poprawić jakość swojego życia, uzyskać konkretną pomoc i wsparcie, spędzać czas w atmosferze życzliwości i wzajemnej akceptacji, zainspirować się do zmian, zmotywować do działania i wspólnie podjąć inicjatywy dla rozwoju społeczności lokalnej. Fundacja to kuźnia aktywizacji, inspiracji, odkrywania kobiecych talentów i przeprowadzania ich metamorfoz – wyjaśniają organizatorzy na stronie wydarzenia.

Źródło: Kulinarny Ogień – gotujemy dla Fundacji Kobieca Przystań | Facebook

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Odpowiadają na potrzeby gości i są wierni sprawdzonym recepturom

Jakub Kasprzak zwycięzcą Bocuse d’Or Poland 2021! Zobacz fotorelację

Znamy uczestników, którzy pojadą na Olimpiadę Pizzy Neapolitańskiej

Całe życie poświęcił herbacie, pozostawiając po sobie trwałe dziedzictwo – żegnamy Merrilla J. Fernando, założyciela marki Dilmah

Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa ponownie na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów!

Drugi konkurs nominowany rozstrzygnięty. Znamy zwycięzców Kulinarnego Rajdu Mistrzów