Aktualności

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2023

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2023

Spotkania z branżą to coś, co lubimy najbardziej, i staramy się, aby nasza redakcja była zawsze tam, gdzie dzieje się coś ważnego. Pokazy live cooking, 5-setowa kolacja degustacyjna, trzy debaty eksperckie, stoiska targowe, występ Marcina Dańca… Unilever Food Solutions na czele z Maciejem Królem i Pawłem Kaczmarkiem wiedzą, jak zorganizować świetne wydarzenie dla branży gastronomicznej. 19 kwietnia br. w Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem odbył się Festiwal Kuchni Międzynarodowej.

Rozpoczął się on o godz. 14.00 od live cooking na stoiskach targowych wystawców. Podczas tegorocznej edycji wydarzenia na gości czekały również trzy debaty branżowe. O trendach w gastronomii i menu przyszłości Mateusz Piłat rozmawiał z Emilem Dzianokiem, dyrektorem sprzedaży JAWO, szefami kuchni Kamilem Tłuczkiem i Michałem Bętkowskim oraz z Arturem Żurawiem, właścicielem Hotelu Perła Leżajsk.

Następnie szef kuchni Janusz Garncarczyk wraz z Katarzyną Ćwiek z Moguntia Group, Michałem Gracą z Winterhalter, Marcelim Maryankiem z RM Gastro i Elżbietą Gizińską z Unilever Food Solutions podzielili się sprawdzonymi sposobami na obniżenie kosztów w gastronomii. Na koniec Ewa Dobosiewicz, szefowie kuchni Patryk Kotarba i Dariusz Paździera oraz Katarzyna Talagą-Korcz, senior strateżką z Design Thinking Institute, pokazali, jak używać social mediów do budowania profesjonalnego wizerunku.

Po części wystawienniczej i debatach eksperckich przyszedł czas na 5-setową kolację degustacyjną „Menu przyszłości”. Dominik Wróblewski (restauracja hotelu Wróblewscy Chez Dominik) przygotował łososia konfitowanego w oleju konopnym, konfiturą z pora, jabłkiem i żubrówką i emulsją z wina mirim. Emil Dziubak (Unilever Food Solutions) zaserwował pate z kaczki, blinem ziemniaczanym i galaretką z czerwonego wina. Sławomir Saguła (restauracja Villa Adamo) zaprosił gości na frytkę góralską z wędzonym ozorem wołowym, majonezem ze słoniny wędzonej i sosem demi glace na piwie. Kamil Mateńka (restauracja Epoka w Warszawie, kulinarny freelancer) podał białą rybę z rzepą i sosem beurre blanc. Kolację zwieńczył deser od Daniela Staronia (doradca technologiczny klienta Vortumnus) – krem patissiere, ciasto francuskie, krem mango i yuzu.

Wieczór poprowadzili Maciej Król, regionalny kierownik sprzedaży Unilever Food Solutions i Paweł Kaczmarek, regionalny szef kuchni UFS. Festiwal zakończył występ Marcina Dańca – One Man Show – który wprawił uczestników w znakomity nastrój przed częścią nieoficjalną spotkania.

Fot.: Especto – Agencja Eventowa

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2023

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2023

Spotkania z branżą to coś, co lubimy najbardziej, i staramy się, aby nasza redakcja była zawsze tam, gdzie dzieje się coś ważnego. Pokazy live cooking, 5-setowa kolacja degustacyjna, trzy debaty eksperckie, stoiska targowe, występ Marcina Dańca… Unilever Food Solutions na czele z Maciejem Królem i Pawłem Kaczmarkiem wiedzą, jak zorganizować świetne wydarzenie dla branży gastronomicznej. 19 kwietnia br. w Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem odbył się Festiwal Kuchni Międzynarodowej.

Rozpoczął się on o godz. 14.00 od live cooking na stoiskach targowych wystawców. Podczas tegorocznej edycji wydarzenia na gości czekały również trzy debaty branżowe. O trendach w gastronomii i menu przyszłości Mateusz Piłat rozmawiał z Emilem Dzianokiem, dyrektorem sprzedaży JAWO, szefami kuchni Kamilem Tłuczkiem i Michałem Bętkowskim oraz z Arturem Żurawiem, właścicielem Hotelu Perła Leżajsk.

Następnie szef kuchni Janusz Garncarczyk wraz z Katarzyną Ćwiek z Moguntia Group, Michałem Gracą z Winterhalter, Marcelim Maryankiem z RM Gastro i Elżbietą Gizińską z Unilever Food Solutions podzielili się sprawdzonymi sposobami na obniżenie kosztów w gastronomii. Na koniec Ewa Dobosiewicz, szefowie kuchni Patryk Kotarba i Dariusz Paździera oraz Katarzyna Talagą-Korcz, senior strateżką z Design Thinking Institute, pokazali, jak używać social mediów do budowania profesjonalnego wizerunku.

Po części wystawienniczej i debatach eksperckich przyszedł czas na 5-setową kolację degustacyjną „Menu przyszłości”. Dominik Wróblewski (restauracja hotelu Wróblewscy Chez Dominik) przygotował łososia konfitowanego w oleju konopnym, konfiturą z pora, jabłkiem i żubrówką i emulsją z wina mirim. Emil Dziubak (Unilever Food Solutions) zaserwował pate z kaczki, blinem ziemniaczanym i galaretką z czerwonego wina. Sławomir Saguła (restauracja Villa Adamo) zaprosił gości na frytkę góralską z wędzonym ozorem wołowym, majonezem ze słoniny wędzonej i sosem demi glace na piwie. Kamil Mateńka (restauracja Epoka w Warszawie, kulinarny freelancer) podał białą rybę z rzepą i sosem beurre blanc. Kolację zwieńczył deser od Daniela Staronia (doradca technologiczny klienta Vortumnus) – krem patissiere, ciasto francuskie, krem mango i yuzu.

Wieczór poprowadzili Maciej Król, regionalny kierownik sprzedaży Unilever Food Solutions i Paweł Kaczmarek, regionalny szef kuchni UFS. Festiwal zakończył występ Marcina Dańca – One Man Show – który wprawił uczestników w znakomity nastrój przed częścią nieoficjalną spotkania.

Fot.: Especto – Agencja Eventowa

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

II Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Smaki Podlasia”

Nowy rok – no(v)e smaki! Restauracja Nova Wola zaprezentowała menu sezonowe

Kolacja według Trylogii Henryka Sienkiewicza. Szefowie kuchni gotują dla WOŚP!

Kulinarny Rajd Mistrzów 2022

Bieżący problem niedoboru pracowników. Potrzebne są alternatywne strategie

Festiwal Kuchni Międzynarodowej