...

Aktualności

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2023

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2023

Spotkania z branżą to coś, co lubimy najbardziej, i staramy się, aby nasza redakcja była zawsze tam, gdzie dzieje się coś ważnego. Pokazy live cooking, 5-setowa kolacja degustacyjna, trzy debaty eksperckie, stoiska targowe, występ Marcina Dańca… Unilever Food Solutions na czele z Maciejem Królem i Pawłem Kaczmarkiem wiedzą, jak zorganizować świetne wydarzenie dla branży gastronomicznej. 19 kwietnia br. w Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem odbył się Festiwal Kuchni Międzynarodowej.

Rozpoczął się on o godz. 14.00 od live cooking na stoiskach targowych wystawców. Podczas tegorocznej edycji wydarzenia na gości czekały również trzy debaty branżowe. O trendach w gastronomii i menu przyszłości Mateusz Piłat rozmawiał z Emilem Dzianokiem, dyrektorem sprzedaży JAWO, szefami kuchni Kamilem Tłuczkiem i Michałem Bętkowskim oraz z Arturem Żurawiem, właścicielem Hotelu Perła Leżajsk.

Następnie szef kuchni Janusz Garncarczyk wraz z Katarzyną Ćwiek z Moguntia Group, Michałem Gracą z Winterhalter, Marcelim Maryankiem z RM Gastro i Elżbietą Gizińską z Unilever Food Solutions podzielili się sprawdzonymi sposobami na obniżenie kosztów w gastronomii. Na koniec Ewa Dobosiewicz, szefowie kuchni Patryk Kotarba i Dariusz Paździera oraz Katarzyna Talagą-Korcz, senior strateżką z Design Thinking Institute, pokazali, jak używać social mediów do budowania profesjonalnego wizerunku.

Po części wystawienniczej i debatach eksperckich przyszedł czas na 5-setową kolację degustacyjną „Menu przyszłości”. Dominik Wróblewski (restauracja hotelu Wróblewscy Chez Dominik) przygotował łososia konfitowanego w oleju konopnym, konfiturą z pora, jabłkiem i żubrówką i emulsją z wina mirim. Emil Dziubak (Unilever Food Solutions) zaserwował pate z kaczki, blinem ziemniaczanym i galaretką z czerwonego wina. Sławomir Saguła (restauracja Villa Adamo) zaprosił gości na frytkę góralską z wędzonym ozorem wołowym, majonezem ze słoniny wędzonej i sosem demi glace na piwie. Kamil Mateńka (restauracja Epoka w Warszawie, kulinarny freelancer) podał białą rybę z rzepą i sosem beurre blanc. Kolację zwieńczył deser od Daniela Staronia (doradca technologiczny klienta Vortumnus) – krem patissiere, ciasto francuskie, krem mango i yuzu.

Wieczór poprowadzili Maciej Król, regionalny kierownik sprzedaży Unilever Food Solutions i Paweł Kaczmarek, regionalny szef kuchni UFS. Festiwal zakończył występ Marcina Dańca – One Man Show – który wprawił uczestników w znakomity nastrój przed częścią nieoficjalną spotkania.

Fot.: Especto – Agencja Eventowa

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2023

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2023

Spotkania z branżą to coś, co lubimy najbardziej, i staramy się, aby nasza redakcja była zawsze tam, gdzie dzieje się coś ważnego. Pokazy live cooking, 5-setowa kolacja degustacyjna, trzy debaty eksperckie, stoiska targowe, występ Marcina Dańca… Unilever Food Solutions na czele z Maciejem Królem i Pawłem Kaczmarkiem wiedzą, jak zorganizować świetne wydarzenie dla branży gastronomicznej. 19 kwietnia br. w Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem odbył się Festiwal Kuchni Międzynarodowej.

Rozpoczął się on o godz. 14.00 od live cooking na stoiskach targowych wystawców. Podczas tegorocznej edycji wydarzenia na gości czekały również trzy debaty branżowe. O trendach w gastronomii i menu przyszłości Mateusz Piłat rozmawiał z Emilem Dzianokiem, dyrektorem sprzedaży JAWO, szefami kuchni Kamilem Tłuczkiem i Michałem Bętkowskim oraz z Arturem Żurawiem, właścicielem Hotelu Perła Leżajsk.

Następnie szef kuchni Janusz Garncarczyk wraz z Katarzyną Ćwiek z Moguntia Group, Michałem Gracą z Winterhalter, Marcelim Maryankiem z RM Gastro i Elżbietą Gizińską z Unilever Food Solutions podzielili się sprawdzonymi sposobami na obniżenie kosztów w gastronomii. Na koniec Ewa Dobosiewicz, szefowie kuchni Patryk Kotarba i Dariusz Paździera oraz Katarzyna Talagą-Korcz, senior strateżką z Design Thinking Institute, pokazali, jak używać social mediów do budowania profesjonalnego wizerunku.

Po części wystawienniczej i debatach eksperckich przyszedł czas na 5-setową kolację degustacyjną „Menu przyszłości”. Dominik Wróblewski (restauracja hotelu Wróblewscy Chez Dominik) przygotował łososia konfitowanego w oleju konopnym, konfiturą z pora, jabłkiem i żubrówką i emulsją z wina mirim. Emil Dziubak (Unilever Food Solutions) zaserwował pate z kaczki, blinem ziemniaczanym i galaretką z czerwonego wina. Sławomir Saguła (restauracja Villa Adamo) zaprosił gości na frytkę góralską z wędzonym ozorem wołowym, majonezem ze słoniny wędzonej i sosem demi glace na piwie. Kamil Mateńka (restauracja Epoka w Warszawie, kulinarny freelancer) podał białą rybę z rzepą i sosem beurre blanc. Kolację zwieńczył deser od Daniela Staronia (doradca technologiczny klienta Vortumnus) – krem patissiere, ciasto francuskie, krem mango i yuzu.

Wieczór poprowadzili Maciej Król, regionalny kierownik sprzedaży Unilever Food Solutions i Paweł Kaczmarek, regionalny szef kuchni UFS. Festiwal zakończył występ Marcina Dańca – One Man Show – który wprawił uczestników w znakomity nastrój przed częścią nieoficjalną spotkania.

Fot.: Especto – Agencja Eventowa

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Poland 100 Best Restaurants

Innowacyjne zmywarki MEIKO. Trendy ekologiczne na GASTROTARGACH SMAKKi 2024

Rozpoczynamy sezon na food trucki. O czym pamiętać, wchodząc w świat street foodu?

KOWR Partnerem Bocuse d’Or Team Poland 2024

Bieżący problem niedoboru pracowników. Potrzebne są alternatywne strategie

Wieprzowina bez tajemnic – obalamy mity

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.