Dawid Łagowski_główka

Dawid Łagowski

TATAR Z JELENIA / ŻÓTKO / MARYNOWANY BOROWIK / KAPARY / OLEJ LUBCZYKOWY

Przepis autorstwa Dawida Łagowskiego, szefa kuchni w Ilonn Hotel i właściciela Manufaktury Łagowski. Fot.: Bartosz Wróblewski.

SKŁADNIKI

Tatar

  • Comber z jelenia 110 g
  • Ogórek kiszony 30 g
  • Cebula 30 g
  • Borowik marynowany 20 g
  • Kapary 10 g
  • Olej lubczykowy z Manufaktury Łagowski 20 ml
  • Kurka 10 g
  • Majonez porowy z Manufaktury Łagowski 20 ml
  • Sól, pieprz
  • Sos sojowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Polędwicę dokładnie siekamy, dodajemy drobno posiekaną cebulę i ogórek kiszony, doprawiamy do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym. Mięso wykładamy na środek talerza, na górze dodajemy żółtko, na około układamy pozostałe składniki: borowiki, kurki, kapary. Polewamy olejem lubczykowym z Manufaktury Łagowski.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Dorada

SZYNKA A’LA SALTIMBOCCA

POLĘDWICZKA Z SARNY

Gęsina na św. Marcina od Grzegorza Gajdy, szefa kuchni w Novotel Poznań Centrum

YAKITORI Z ANTRYKOTU, DEMI GLACE Z SHOYU KOJI, KROKIETY Z FIOLETOWEGO ZIEMNIAKA, EDAMAME

PSTRĄG Z ZIELENICY / KURKI / GROSZEK CUKROWY / OLEJ POROWY