Aktualności

Nowe, jesienne menu w La Brasserie Moderne

Nowe, jesienne menu w La Brasserie Moderne

Executive Chef Paweł Kałuski zaprasza do restauracji La Brasserie Moderne na ucztę smaków z nowego, autorskiego menu. Goście będą mogli delektować się potrawami pełnymi sezonowych składników, nawiązujących do zbliżającej się jesieni.

Paweł Kałuski przejął dowodzenie nad sztuką kulinarną w Sofitel Warsaw Victoria w połowie kwietnia 2022 roku. To jego pierwsze pełne menu stworzone dla gości restauracji La Brasserie Moderne.

W nowej karcie, bazującej na rozmaitości sezonowych składników, znajdziemy wiele ciekawych pozycji. Warto zacząć od przystawek, wśród których znalazły się kiszone warzywa z boczniakiem, ziołową sałatką oraz puree z czarnego czosnku. Flagowe danie cieszące się szczególną popularnością gości – łosoś Gravad Lax – serwowany jest w nowej odsłonie: z burakiem, jabłkiem, wodorostami wakame oraz kawiorem z troci. Wśród zup znajdziemy natomiast m.in. francuska zupę rybną Bouillabaisse oraz cebulową z serem Gruyère.

Z dań głównych Executive Chef poleca wyborny comber jagnięcy z sosem z czerwonego wina. Miłośnikom ryb zapewne przypadnie do gustu filet z okonia morskiego serwowany w akompaniamencie dzikiego kalafiora oraz puree z selera.  Zwieńczeniem kulinarnej podróży będą przepyszne desery, między innymi sernik z pieczonej dyni z waniliowo – migdałową posypką i marynowanymi brzoskwiniami oraz wybór lodów i sorbetów.

Zespół La Brasserie Moderne poleca również dania wegetariańskie oraz lubiane przez wielu gości menu degustacyjne połączone z kolekcją starannie wyselekcjonowanych win, z których słynie restauracja.

Pełne menu dostępne jest na stronie: https://www.facebook.com/brasserie.moderne/menu

Nowe, jesienne menu w La Brasserie Moderne

Nowe, jesienne menu w La Brasserie Moderne

Executive Chef Paweł Kałuski zaprasza do restauracji La Brasserie Moderne na ucztę smaków z nowego, autorskiego menu. Goście będą mogli delektować się potrawami pełnymi sezonowych składników, nawiązujących do zbliżającej się jesieni.

Paweł Kałuski przejął dowodzenie nad sztuką kulinarną w Sofitel Warsaw Victoria w połowie kwietnia 2022 roku. To jego pierwsze pełne menu stworzone dla gości restauracji La Brasserie Moderne.

W nowej karcie, bazującej na rozmaitości sezonowych składników, znajdziemy wiele ciekawych pozycji. Warto zacząć od przystawek, wśród których znalazły się kiszone warzywa z boczniakiem, ziołową sałatką oraz puree z czarnego czosnku. Flagowe danie cieszące się szczególną popularnością gości – łosoś Gravad Lax – serwowany jest w nowej odsłonie: z burakiem, jabłkiem, wodorostami wakame oraz kawiorem z troci. Wśród zup znajdziemy natomiast m.in. francuska zupę rybną Bouillabaisse oraz cebulową z serem Gruyère.

Z dań głównych Executive Chef poleca wyborny comber jagnięcy z sosem z czerwonego wina. Miłośnikom ryb zapewne przypadnie do gustu filet z okonia morskiego serwowany w akompaniamencie dzikiego kalafiora oraz puree z selera.  Zwieńczeniem kulinarnej podróży będą przepyszne desery, między innymi sernik z pieczonej dyni z waniliowo – migdałową posypką i marynowanymi brzoskwiniami oraz wybór lodów i sorbetów.

Zespół La Brasserie Moderne poleca również dania wegetariańskie oraz lubiane przez wielu gości menu degustacyjne połączone z kolekcją starannie wyselekcjonowanych win, z których słynie restauracja.

Pełne menu dostępne jest na stronie: https://www.facebook.com/brasserie.moderne/menu

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Mistrzostwa Wine + Dessert: nowy konkurs dla sommelierów i cukierników

Pierogarnia Stary Młyn otwiera nową restaurację we Wrocławiu!

Smak, radość, pasja i biznes. Dojrzałe WINO z nowościami

Charytatywne Garowanie dla Fundacji księdza Kaczkowskiego

Great Chefs 2023 – jedyny i niepowtarzalny kalendarz!

Wieczór trzech zmysłów: Przemysław Klima, Marcin Wygralak i Dawid Klimaniec