Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów wraz z wydarzeniami towarzyszącymi to największe w Polsce spotkanie edukacyjne dla gastronomii. W tegorocznym programie przewidziano 24 wystąpienia z udziałem 42 ekspertów. Spotkanie odbędzie się 12 października 2022 w EXPO XXI, ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie. Redakcja Restaurant Management objęła patronat medialny nad wydarzeniem.
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów jest też istotnym miejscem prezentacji oferty najważniejszych i najciekawszych dostawców HoReCa. W jego trakcie swoją ofertę zaprezentuje 70 wyselekcjonowanych firm. Organizatorzy spodziewają się gościć nawet do 2 tysięcy uczestników. Do udziału w kongresie zaproszeni są szefowie kuchni, restauratorzy i kucharze. Dla nich udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
W trakcie edycji 2022 na scenie głównej wysłuchasz:
- Przemysław Klima – Droga do doskonałości.
- Jarosław Walczyk – Zarządzanie zespołem, czyli jak być w kuchni liderem i autorytetem?
- Sławomir Głomski – Food cost bez tajemnic. Jak o połowę zredukować straty w restauracji?
- Monika Biblis – Kuchnia i filozofia Pięciu Przemian.
- Krzysztof Szulborski – Eko-moc czy eko-bzdury, czyli wszystko co szef kuchni powinien wiedzieć o żywność ekologicznej.
- Jakub Jaworski – Unikamy wege wpadek, czyli kiedy dania roślinne w karcie podnoszą popularność restauracji?
- Marcin Dyrda – Ponadprzeciętny serwis w obsłudze sali. Na co warto zwracać uwagę i dlaczego?
- Wojciech Harapkiewicz – Tworzenie karty na podstawie analizy kosztów. Negocjacje z dostawcami.
- Wioleta Bielecka i Agnieszka Mazurek – Greenology, czyli dieta roślinna w menu szefa kuchni.
- Katarzyna Cienka – Sami możemy wiele, RAZEM WSZYSTKO. Prawdziwa historia sukcesu restauracji, którą nagle opuścił szef kuchni.
- Andrzej Kruczyński – Wygrywają odważni. Nie bój się niepowodzeń.
- Angelika Borysiak – Dobre sposoby na złe opinie, czyli jak (nie) odpowiadać na recenzje w internecie.
Więcej informacji oraz panel rejestracyjny można znaleźć na stronie www.kongresszefowkuchni.pl.