Aktualności

Targi POLAGRA i KPP coraz bliżej!

Targi POLAGRA i KPP coraz bliżej!

Uznane marki z całego świata i obecność instytucji branżowych, konkursy kulinarne oraz silny nacisk na eksperckie debaty i szkolenia, niezbędne zwłaszcza w czasach trudnych dla całej branży spożywczej. By nie przeoczyć odpowiedzi na ważne pytania i spotkać ze swoimi kontrahentami i klientami, wystarczy dołączyć do grona zwiedzających targów POLAGRA.

Sytuacja w branży spożywczej zmienia się jak w kalejdoskopie. Na POLAGRZE organizatorzy reagują na te zmiany wspólnie z wystawcami i partnerami. Pierwszego dnia eksperci porozmawiają o teraźniejszości i przyszłości branży mięsnej, a prawnicy z kancelarii WBK poprowadzą szkolenie o najnowszych trendach i obowiązkach prawnych w oznakowaniu żywności i opakowań.

Dzień drugi na scenie to kongres Polagra Export Meeting poświęcony eksportowi polskiej żywności oraz kilka godzin prelekcji i debat redakcyjnych pt. „Branża spożywcza. Strategie na trudne i niepewne czasy”. Nie zapominamy o ochronie środowiska – jednym z największych wyzwań stojących aktualnie przed branżą spożywczą. Temu tematowi poświęcona zostanie szkolenie i debata „Zobowiązania środowiskowe, czyli ROP i system kaucyjny w branży spożywczej i sektorze HoReCa: wyzwania, szanse i koszty”, realizowana razem ze Związkiem Pracodawców Przemysłu Opakowań i Produktów w Opakowaniach EKO-PAK. Wszystkie szkolenia i debaty będą bezpłatne i ogólnodostępne dla wystawców i zwiedzających.

POLAGRA to nowoczesność łącząca się z tradycją. Z jednej strony to ekspozycja produktów i zaawansowanych rozwiązań technologicznych, z drugiej docenienie polskich rzemieślników.

W tym roku wśród wystawców są liderzy i technologiczni giganci, firmy związane z branżą mięsną i mleczarską. Ekspozycja technologii piekarniczych i cukierniczy zostanie wzbogacona przez konkurs dla piekarzy Master Baker i Forum Piekarski Zdrowe Pieczywo. Jak zwykle zostaną docenione i nagrodzone najlepsze produkty, a po ceremonii otwarcia, poznamy laureatów Złotego Medalu Grupy MTP i statuetek Acanthus Aureus.

Prestiżowym akcentem tegorocznej POLAGRY będzie finał konkurs Kulinarny Puchar Polski – powracający po trzech latach przerwy spowodowanej pandemią. Znamy już wszystkich finalistów. „Najlepszego z Najlepszych” poznamy 27 września.

Podczas targów przez trzy dni (26-28 września) będą trwały warsztaty dla szefów kuchni Chefs Academy, a pierwszego dnia na scenie nagrody odbiorą laureaci ogólnopolskiego plebiscytu „Mistrzowie Smaku” organizowanego przez Polska Press Grupa.

Targi POLAGRA i KPP coraz bliżej!

Targi POLAGRA i KPP coraz bliżej!

Uznane marki z całego świata i obecność instytucji branżowych, konkursy kulinarne oraz silny nacisk na eksperckie debaty i szkolenia, niezbędne zwłaszcza w czasach trudnych dla całej branży spożywczej. By nie przeoczyć odpowiedzi na ważne pytania i spotkać ze swoimi kontrahentami i klientami, wystarczy dołączyć do grona zwiedzających targów POLAGRA.

Sytuacja w branży spożywczej zmienia się jak w kalejdoskopie. Na POLAGRZE organizatorzy reagują na te zmiany wspólnie z wystawcami i partnerami. Pierwszego dnia eksperci porozmawiają o teraźniejszości i przyszłości branży mięsnej, a prawnicy z kancelarii WBK poprowadzą szkolenie o najnowszych trendach i obowiązkach prawnych w oznakowaniu żywności i opakowań.

Dzień drugi na scenie to kongres Polagra Export Meeting poświęcony eksportowi polskiej żywności oraz kilka godzin prelekcji i debat redakcyjnych pt. „Branża spożywcza. Strategie na trudne i niepewne czasy”. Nie zapominamy o ochronie środowiska – jednym z największych wyzwań stojących aktualnie przed branżą spożywczą. Temu tematowi poświęcona zostanie szkolenie i debata „Zobowiązania środowiskowe, czyli ROP i system kaucyjny w branży spożywczej i sektorze HoReCa: wyzwania, szanse i koszty”, realizowana razem ze Związkiem Pracodawców Przemysłu Opakowań i Produktów w Opakowaniach EKO-PAK. Wszystkie szkolenia i debaty będą bezpłatne i ogólnodostępne dla wystawców i zwiedzających.

POLAGRA to nowoczesność łącząca się z tradycją. Z jednej strony to ekspozycja produktów i zaawansowanych rozwiązań technologicznych, z drugiej docenienie polskich rzemieślników.

W tym roku wśród wystawców są liderzy i technologiczni giganci, firmy związane z branżą mięsną i mleczarską. Ekspozycja technologii piekarniczych i cukierniczy zostanie wzbogacona przez konkurs dla piekarzy Master Baker i Forum Piekarski Zdrowe Pieczywo. Jak zwykle zostaną docenione i nagrodzone najlepsze produkty, a po ceremonii otwarcia, poznamy laureatów Złotego Medalu Grupy MTP i statuetek Acanthus Aureus.

Prestiżowym akcentem tegorocznej POLAGRY będzie finał konkurs Kulinarny Puchar Polski – powracający po trzech latach przerwy spowodowanej pandemią. Znamy już wszystkich finalistów. „Najlepszego z Najlepszych” poznamy 27 września.

Podczas targów przez trzy dni (26-28 września) będą trwały warsztaty dla szefów kuchni Chefs Academy, a pierwszego dnia na scenie nagrody odbiorą laureaci ogólnopolskiego plebiscytu „Mistrzowie Smaku” organizowanego przez Polska Press Grupa.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Znamy laureatów konkursu o Złoty Medal Grupy MTP na targach POLAGRA 2021

Bieżący problem niedoboru pracowników. Potrzebne są alternatywne strategie

Wielokrotnie nagradzane bezpłatne szkolenie Tork VR CleanHands jest teraz jeszcze łatwiej dostępne dla użytkowników

Znamy trzeciego finalistę 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro i 13. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel

Wielki Targ Wielkanocny w Fortecy Kręglickich