...

Aktualności

Mistrzostwa Wine + Dessert: nowy konkurs dla sommelierów i cukierników

Mistrzostwa Wine + Dessert: nowy konkurs dla sommelierów i cukierników

Czy wino i deser to dobra para? Przy odpowiednim połączeniu – doskonała! O tym, jakie pomysły mają na to profesjonaliści, będzie szansa przekonać się podczas Mistrzostw Wine + Dessert.

Stowarzyszenie Sommelierów Polskich zaprasza do udziału w konkursie, w którym dwuosobowe zespoły mają za zadanie stworzyć idealne połączenie deseru z winem. Konkurs ma dwa etapy. W ramach kwalifikacji zespoły wysyłają zgłoszenia z nazwą i opisem deseru popartym prezentacją, filmem lub zdjęciem oraz propozycją odpowiedniego wina. Jury konkursu wybierze 15 najlepszych propozycji, które będą walczyć o zwycięstwo 11 czerwca w hotelu Tobaco w Łodzi.

Drużyny sommelierów i cukierników będą przygotowywać i prezentować przed publicznością swoje desery i uzasadniać dobór wina do dania. Ośmioosobowe jury oceni prace konkursowe biorąc pod uwagę m.in. estetykę deseru, połączenie wyglądu, zapachu i smaku wina i deseru oraz jakość prezentacji. Nagrodzone będą trzy drużyny, zwycięski zespół będzie miał szansę wystąpić w międzynarodowym finale konkursu w Tokaju.

Chęć udziału w Mistrzostwach należy zgłaszać do 28 marca pod linkiem zgłoszenia. Formularze z opisem deseru i propozycją wina będą przyjmowane do 11 kwietnia. Szczegóły konkursu znajdują się w regulaminie pod linkiem www.sommelierzy.pl/wine_dessert, a wszelkie pytania można przesyłać na adres: [email protected].

Mistrzostwa Wine + Dessert: nowy konkurs dla sommelierów i cukierników

Mistrzostwa Wine + Dessert: nowy konkurs dla sommelierów i cukierników

Czy wino i deser to dobra para? Przy odpowiednim połączeniu – doskonała! O tym, jakie pomysły mają na to profesjonaliści, będzie szansa przekonać się podczas Mistrzostw Wine + Dessert.

Stowarzyszenie Sommelierów Polskich zaprasza do udziału w konkursie, w którym dwuosobowe zespoły mają za zadanie stworzyć idealne połączenie deseru z winem. Konkurs ma dwa etapy. W ramach kwalifikacji zespoły wysyłają zgłoszenia z nazwą i opisem deseru popartym prezentacją, filmem lub zdjęciem oraz propozycją odpowiedniego wina. Jury konkursu wybierze 15 najlepszych propozycji, które będą walczyć o zwycięstwo 11 czerwca w hotelu Tobaco w Łodzi.

Drużyny sommelierów i cukierników będą przygotowywać i prezentować przed publicznością swoje desery i uzasadniać dobór wina do dania. Ośmioosobowe jury oceni prace konkursowe biorąc pod uwagę m.in. estetykę deseru, połączenie wyglądu, zapachu i smaku wina i deseru oraz jakość prezentacji. Nagrodzone będą trzy drużyny, zwycięski zespół będzie miał szansę wystąpić w międzynarodowym finale konkursu w Tokaju.

Chęć udziału w Mistrzostwach należy zgłaszać do 28 marca pod linkiem zgłoszenia. Formularze z opisem deseru i propozycją wina będą przyjmowane do 11 kwietnia. Szczegóły konkursu znajdują się w regulaminie pod linkiem www.sommelierzy.pl/wine_dessert, a wszelkie pytania można przesyłać na adres: [email protected].

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Trwają ostatnie przygotowania do konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet” nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski

MAKRO Polska dołączyło do grona członków Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego

Piotr Jaskulski dołącza do Columbus Polska

Międzynarodowy Dzień Herbaty – okazja, by stać się świadomym herbacianym odkrywcą

Tomasz Purol nowym szefem kuchni w White Marlin

Wielkopolski Kucharz Roku 2023. Zgłoszenia do 25 kwietnia!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.