Aktualności

Mistrzostwa Wine + Dessert: nowy konkurs dla sommelierów i cukierników

Mistrzostwa Wine + Dessert: nowy konkurs dla sommelierów i cukierników

Czy wino i deser to dobra para? Przy odpowiednim połączeniu – doskonała! O tym, jakie pomysły mają na to profesjonaliści, będzie szansa przekonać się podczas Mistrzostw Wine + Dessert.

Stowarzyszenie Sommelierów Polskich zaprasza do udziału w konkursie, w którym dwuosobowe zespoły mają za zadanie stworzyć idealne połączenie deseru z winem. Konkurs ma dwa etapy. W ramach kwalifikacji zespoły wysyłają zgłoszenia z nazwą i opisem deseru popartym prezentacją, filmem lub zdjęciem oraz propozycją odpowiedniego wina. Jury konkursu wybierze 15 najlepszych propozycji, które będą walczyć o zwycięstwo 11 czerwca w hotelu Tobaco w Łodzi.

Drużyny sommelierów i cukierników będą przygotowywać i prezentować przed publicznością swoje desery i uzasadniać dobór wina do dania. Ośmioosobowe jury oceni prace konkursowe biorąc pod uwagę m.in. estetykę deseru, połączenie wyglądu, zapachu i smaku wina i deseru oraz jakość prezentacji. Nagrodzone będą trzy drużyny, zwycięski zespół będzie miał szansę wystąpić w międzynarodowym finale konkursu w Tokaju.

Chęć udziału w Mistrzostwach należy zgłaszać do 28 marca pod linkiem zgłoszenia. Formularze z opisem deseru i propozycją wina będą przyjmowane do 11 kwietnia. Szczegóły konkursu znajdują się w regulaminie pod linkiem www.sommelierzy.pl/wine_dessert, a wszelkie pytania można przesyłać na adres: [email protected].

Mistrzostwa Wine + Dessert: nowy konkurs dla sommelierów i cukierników

Mistrzostwa Wine + Dessert: nowy konkurs dla sommelierów i cukierników

Czy wino i deser to dobra para? Przy odpowiednim połączeniu – doskonała! O tym, jakie pomysły mają na to profesjonaliści, będzie szansa przekonać się podczas Mistrzostw Wine + Dessert.

Stowarzyszenie Sommelierów Polskich zaprasza do udziału w konkursie, w którym dwuosobowe zespoły mają za zadanie stworzyć idealne połączenie deseru z winem. Konkurs ma dwa etapy. W ramach kwalifikacji zespoły wysyłają zgłoszenia z nazwą i opisem deseru popartym prezentacją, filmem lub zdjęciem oraz propozycją odpowiedniego wina. Jury konkursu wybierze 15 najlepszych propozycji, które będą walczyć o zwycięstwo 11 czerwca w hotelu Tobaco w Łodzi.

Drużyny sommelierów i cukierników będą przygotowywać i prezentować przed publicznością swoje desery i uzasadniać dobór wina do dania. Ośmioosobowe jury oceni prace konkursowe biorąc pod uwagę m.in. estetykę deseru, połączenie wyglądu, zapachu i smaku wina i deseru oraz jakość prezentacji. Nagrodzone będą trzy drużyny, zwycięski zespół będzie miał szansę wystąpić w międzynarodowym finale konkursu w Tokaju.

Chęć udziału w Mistrzostwach należy zgłaszać do 28 marca pod linkiem zgłoszenia. Formularze z opisem deseru i propozycją wina będą przyjmowane do 11 kwietnia. Szczegóły konkursu znajdują się w regulaminie pod linkiem www.sommelierzy.pl/wine_dessert, a wszelkie pytania można przesyłać na adres: [email protected].

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

3 sposoby na cięcie kosztów, dzięki zmianie etykiet

Zero waste to trend czy nowy sposób prowadzenia biznesu?

Jesienne inspiracje kulinarne. Przepisy szefa kuchni restauracji Hotelu 500 Premium Zegrze

Koniec wieńczy dzieło. POLAGRA jako platforma branży spożywczej i gastronomii

Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa partnerem TipTip – operatora aplikacji dla kelnerów

Bocuse d’Or. Aplikuj do Kulinarnej Ligi Mistrzów