29 września w restauracji Rokitnik odbędzie się uroczysta, pięciosetowa kolacja degustacyjna “Trufle w Rokitniku”, w której istotną rolę odgrywać będą właśnie te dwa niezwykłe składniki. Tematyka tej wyjątkowej kolacji powstała przy współpracy z Willą Win, znanej nie tylko z doskonałych win, ale również trufli od Giuliano Tartufi. Temat kolacji „Trufle w Rokitniku” stanowi nie tylko ciekawą grę słów, lecz także połączenie smaków trufli z charakterystycznym aromatem rokitnika.
Gościem specjalnym szefa kuchni, Pawła Stępnia, będzie Wojciech “‘Carlos” Wojtkowiak, znakomity szef kuchni Willi Win oraz ambasador certyfikatu jakości QAFP. Podczas kolacji zostaną podane dania mięsne i rybne, a ryby zostaną dostarczone przez partnera kolacji – Gospodarstwo Rybackie Zielenica.
Każda potrawa wzbogacona zostanie starannie dobranym winem od Willi Win, które podkreśli wyjątkowy charakter każdej potrawy. Nad przebiegiem kolacji czuwać będzie Łukasz Okuniewicz, doświadczony kelner znany z programu telewizyjnego Hell’s Kitchen. Poza nieoczywistymi smakami, nie zabraknie kameralnego klimatu i wspaniałej atmosfery.
Cena: 320 zł / osoba
Cena zawiera:
• pięciosetową kolację,
• wine pairing – wino dobierane do aromatów konkretnego dania od partnera wydarzenia Willi Win,
• opowieści o daniach i inspiracji przyświecającej przy ich powstawaniu,
• muzykę na żywo w wykonaniu Eweliny Boguckiej, ćwierćfinalistki VII edycji programu “The Voice of Poland”,
• słodką niespodziankę dla gości na wynos.
Termin: 29 września, godz. 19:00
Rezerwacje: [email protected] / 511 187 023