...

Aktualności

Trophée Mille Polska 2023 – zgłoszenia dla szkół!

Trophée Mille Polska 2023 – zgłoszenia dla szkół!

10 listopada 2023 roku podczas Targów HORECA w Krakowie odbędą się po raz pierwszy polskie eliminacje międzynarodowego konkursu kulinarno-cukierniczego dla szkół gastronomicznych Trophée Mille Polska 2023.

Celem Konkursu jest zachęcenie młodych adeptów sztuki kulinarnej i cukierniczej do pogłębiania wiedzy na temat nowoczesnych technik rozwoju zawodowego, zmotywowanie do doskonalenia umiejętności, poprzez otwartość i aktywne uczestnictwo w życiu środowiska gastronomicznego, jak również przekazywanie wiedzy i doświadczenia przez najlepszych kucharzy i cukierników młodszemu pokoleniu. Szkoła, która zwycięży podczas polskich eliminacji w Krakowie wystąpi na międzynarodowej arenie wśród zespołów z całego świata podczas głównego finału w Reims we Francji na wiosnę 2024.

Formuła konkursu

Konkurs skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych: zawodowych, średnich i wyższych, którzy w dniu Finału międzynarodowego tj. marzec 2024 nie mogą mieć ukończonych 25 lat. Do konkursu mogą zgłaszać się zespoły wytypowane przez szkołę o profilu gastronomicznym. Każdy z zespołów składa się z dwóch kandydatów: uczennicy i ucznia, którzy kształcą się w obszarze kuchnia i/lub cukiernia oraz nauczyciela, który występuje w roli trenera.

Wszystkie zainteresowane szkoły gastronomiczne prosimy o wysłanie maila na adres [email protected]. W odpowiedzi Organizator prześle Regulamin i Formularz zgłoszeniowy, który należy odesłać wypełniony do 29 września.

Na podstawie zgłoszeń Krajowy Komitet Organizacyjny Trophée Mille Polska 2023 wytypuje maksymalnie sześć zespołów, które zaprezentują się przed profesjonalistami i szeroką publicznością jesienią w Krakowie. W jury zasiądzie czołówka polskich szefów kuchni i cukierni na czele z założycielem i pomysłodawcą konkursu Szefem Philippem Mille, którego restauracja zlokalizowana w sercu Szampanii posiada dwie gwiazdki Michelin.

Informacja o zakwalifikowanych zespołach zostanie podana do wiadomości 5 października na stronach Patronów Medialnych.

Trophée Mille to ceniony międzynarodowy konkurs, który ujawnia wybitne zdolności młodych kucharzy i cukierników, pokazuje ich fantazję i młodzieńczą odwagę w nieoczywistym łączeniu smaków. Misją jest rozwój i kompetencje zawodowe dla uczniów i nauczycieli na poziomie międzynarodowym a globalna rywalizacja jest doskonałym motywatorem do wyboru średnich szkół gastronomicznych. Organizatorzy są przekonani, że wyjazd wygranej szkoły na wyjazd do Francji będzie wystarczającym bodźcem do podnoszenia swoich kwalifikacji zawodowych i rozwoju osobistego w Polsce.

Organizator: Smarten Public Relations

Trophée Mille Polska 2023 – zgłoszenia dla szkół!

Trophée Mille Polska 2023 – zgłoszenia dla szkół!

10 listopada 2023 roku podczas Targów HORECA w Krakowie odbędą się po raz pierwszy polskie eliminacje międzynarodowego konkursu kulinarno-cukierniczego dla szkół gastronomicznych Trophée Mille Polska 2023.

Celem Konkursu jest zachęcenie młodych adeptów sztuki kulinarnej i cukierniczej do pogłębiania wiedzy na temat nowoczesnych technik rozwoju zawodowego, zmotywowanie do doskonalenia umiejętności, poprzez otwartość i aktywne uczestnictwo w życiu środowiska gastronomicznego, jak również przekazywanie wiedzy i doświadczenia przez najlepszych kucharzy i cukierników młodszemu pokoleniu. Szkoła, która zwycięży podczas polskich eliminacji w Krakowie wystąpi na międzynarodowej arenie wśród zespołów z całego świata podczas głównego finału w Reims we Francji na wiosnę 2024.

Formuła konkursu

Konkurs skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych: zawodowych, średnich i wyższych, którzy w dniu Finału międzynarodowego tj. marzec 2024 nie mogą mieć ukończonych 25 lat. Do konkursu mogą zgłaszać się zespoły wytypowane przez szkołę o profilu gastronomicznym. Każdy z zespołów składa się z dwóch kandydatów: uczennicy i ucznia, którzy kształcą się w obszarze kuchnia i/lub cukiernia oraz nauczyciela, który występuje w roli trenera.

Wszystkie zainteresowane szkoły gastronomiczne prosimy o wysłanie maila na adres [email protected]. W odpowiedzi Organizator prześle Regulamin i Formularz zgłoszeniowy, który należy odesłać wypełniony do 29 września.

Na podstawie zgłoszeń Krajowy Komitet Organizacyjny Trophée Mille Polska 2023 wytypuje maksymalnie sześć zespołów, które zaprezentują się przed profesjonalistami i szeroką publicznością jesienią w Krakowie. W jury zasiądzie czołówka polskich szefów kuchni i cukierni na czele z założycielem i pomysłodawcą konkursu Szefem Philippem Mille, którego restauracja zlokalizowana w sercu Szampanii posiada dwie gwiazdki Michelin.

Informacja o zakwalifikowanych zespołach zostanie podana do wiadomości 5 października na stronach Patronów Medialnych.

Trophée Mille to ceniony międzynarodowy konkurs, który ujawnia wybitne zdolności młodych kucharzy i cukierników, pokazuje ich fantazję i młodzieńczą odwagę w nieoczywistym łączeniu smaków. Misją jest rozwój i kompetencje zawodowe dla uczniów i nauczycieli na poziomie międzynarodowym a globalna rywalizacja jest doskonałym motywatorem do wyboru średnich szkół gastronomicznych. Organizatorzy są przekonani, że wyjazd wygranej szkoły na wyjazd do Francji będzie wystarczającym bodźcem do podnoszenia swoich kwalifikacji zawodowych i rozwoju osobistego w Polsce.

Organizator: Smarten Public Relations

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Restauracja Bella Storia z Wrocławia: zaufanie gości zdobyliśmy ciężką pracą

Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere: relacja z wyjazdu wyróżnionych studentów do Niemiec z fundatorem nagrody – firmą Rational

Festiwal Kuchni Międzynarodowej

Bun bo nam bo – w czym tkwi sekret tego azjatyckiego dania?

Belvedere Café. Nowe miejsce w samym sercu stolicy

Jury 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.