Nadchodząca edycja GASTROTARGÓW SMAKKi zapowiada się najbardziej smacznym i obfitującym w niezapomniane pokazy kulinarne wydarzeniem biznesowym branży HoReCa. Organizatorzy oraz wystawcy zadbali o to, aby te trzy dni obfitowały w niezapomniane doznania. Niewątpliwie jedną z najbardziej zaskakujących informacji było potwierdzenie obecności firmy GRAFEN na SMAKKach, która zaprosi swoich gości do podróży kulinarnej od Japonii przez Włochy aż do Polski, a wszystko to w obecności najlepszych Szefów Kuchni.
O przygotowaniach do targów rozmawiamy z Radosławem Nowaczykiem, Szefem Działu Zakupów i Rozwoju Biznesu w GRAFEN Europe.
Obecność firmy GRAFEN na targach dla branży HoReCa organizowanych w Polsce mogła być dla niektórych zaskoczeniem. Skąd decyzja o udziale w GASTROTARGACH SMAKKi?
– Targi HoReCa są dla nas doskonałą okazją do zaprezentowania oferty naszej firmy. Marka GRAFEN kojarzona jest z jakością i profesjonalizmem. Chcemy brać udział w imprezach, które charakteryzują się tym samym. SMAKKi są takim właśnie miejscem. Przygotowujemy wydarzenie, które jest czymś więcej, niż tylko udziałem w targach.
Chcemy, aby odwiedzający nasze stoisko zapoznali się z ofertą firmy, ale również doświadczyli niezapomnianych kulinarnych atrakcji. Dlatego przygotowaliśmy trzy specjalne strefy: Sushi, Pizzy i restauracyjną Przemysława Klimy, dzięki któremu nasi goście poczują się jak w dwugwiazdkowej restauracji. Jestem przekonany, że wszystkie pokazy będą niezwykle atrakcyjne.
Wiemy już, że jednym z Szefów Kuchni przygotowującym dania będzie sam Przemysław Klima. Kogo jeszcze spotkamy na Państwa stoisku?
– W Strefie Sushi będziemy mieli zaszczyt gościć Pawła Trzaskowskiego, jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce. Pokazy Sushi MasterClass będą nie tylko prezentacją jego umiejętności, ale także okazją do zobaczenia, jak nowoczesne japońskie roboty Suzumo mogą wspierać szefów kuchni w ich pracy.
W strefie Pizzy naszymi gwiazdami będą Andrzej Pietrzyk, Gabriele Baldi i Pasquale Moro. Będzie to wyjątkowa podróż po kuchni włoskiej, gdzie zaprezentujemy zaawansowane funkcje pieców i urządzeń do pizzy Moretti Forni.
Państwa przygotowania zasługują na uznanie. A jakie są wasze oczekiwania co do targów?
– Naszym celem jest zainspirowanie restauratorów i szefów kuchni do eksplorowania nowych możliwości technologicznych w gastronomii. Mamy nadzieję, że te targi będą okazją do nawiązania nowych kontaktów biznesowych i wymiany doświadczeń.
Dziękujemy za rozmowę i życzymy owocnych spotkań na SMAKKach.
– Dziękuję! Zapraszamy wszystkich miłośników dobrej kuchni i najlepszego sprzętu do odwiedzenia naszego stoiska. Do zobaczenia w Warszawie w dniach od 20 do 22 marca 2024, w halach EXPO XXI.
Źródło: SMAKKi