...

Aktualności

Start programu Talents United By Transgourmet – znamy polskiego uczestnika pierwszej edycji wydarzenia!

Start programu Talents United By Transgourmet – znamy polskiego uczestnika pierwszej edycji wydarzenia!

W dniach od 1 do 7 października 2023 r. w Austrii odbędzie się pierwsze kulinarne spotkanie młodych talentów, z krajów partnerskich, w których działa Transgourmet. Uczestnicy z Austrii, Francji, Niemiec, Rumunii, Szwajcarii i Polski będą mogli wymienić się doświadczeniami oraz rozwinąć swoją wiedzę i umiejętności w towarzystwie najlepszych w branży gastronomicznej.

Marki Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa swoimi działaniami nieustannie udowadniają, że są partnerami dla swoich Klientów, pomagając w rozwoju ich biznesu gastronomicznego oraz w rozwoju ich Pracowników. Dzięki przynależności do międzynarodowej grupy Transgourmet firma ma możliwość wzięcia udziału w projekcie szkoleniowym Talents United by Transgourmet, którego organizatorem jest austriacki oddział firmy.

W programie mogą wziąć udział młodzi kucharze w wieku od 18 do 25 lat z krajów, w których działa Transgourmet, dla których gotowanie jest prawdziwą pasją i wiążą swoją przyszłość z branżą gastronomiczną. W Polsce wyboru dokonano spośród aplikacji nadesłanych przez klientów Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa. Podczas pierwszej edycji wydarzenia Polskę reprezentował będzie Norbert Szefer, szef kuchni Restauracji Ramki w Łodzi, która na co dzień zaopatruje się w hali Selgros Łódź-Rokicińska.

Bogaty program wydarzenia w Austrii

Tygodniowe warsztaty kulinarne w Austrii to nie tylko wyjątkowa okazja nawiązania kontaktów z kucharzami z Austrii, Francji, Niemiec, Rumunii i Szwajcarii, ale także poznania nowych kultur oraz nabycia nowych umiejętności i doświadczenia. Taka kulinarna przygoda rozwija kompetencje zawodowe, umiejętności językowe i pozwala zaprezentować swoje talenty na arenie międzynarodowej. W programie wydarzenia na uczestników czeka m.in. zwiedzanie centrum Wiednia, wycieczka połączona z degustacją wina, pełne inspiracji warsztaty gotowania, prezentacje najnowszych trendów czy odwiedziny u lokalnych producentów i topowych Szefów Kuchni. Wszystko w przyjaznej atmosferze, wypełnionej wspólnymi posiłkami, rozmowami i dobrą zabawą.

Norbert Szefer ma pasję, zacięcie kulinarne i marzenia, dlatego okazał się idealnym kandydatem do udziału w projekcie. Popisowa potrawa Norberta Szefera: Mousseline z kurczaka, espuma z wędzonego ziemniaka, jus drobiowy z truflą, chips ze skóry z kurczaka, smażony na maśle groszek i szparagi ze skórką limonki i imbirem.

– Gotowanie to moja pasja. Uwielbiam łączyć na talerzu różne smaki i tekstury. Od zawsze chciałem gotować, układać menu, szkolić i nadzorować pracowników. W restauracji, w której obecnie pracuję, mogę spełniać każde z powyższych pragnień jako szef kuchni. Myślę, że wymarzoną pracę już znalazłem, teraz chciałbym dalej się rozwijać, aby być najlepszym szefem kuchni i kucharzem – tak mówi o sobie polski reprezentant programu, Norbert Szefer.

– Wierzymy w biznes naszych Klientów, a ich zadowolenie to nasz priorytet. Tym bardziej cieszymy się, gdy możemy przyczynić się do rozwoju ich biznesu. Udział w Talents United by Transgourmet to szansa dla młodych Szefów Kuchni na rozwój ich kompetencji, a to w branży gastronomicznej odgrywa dziś bardzo ważną rolę. Jesteśmy pewni, że nasz reprezentant wróci z inspirującej podróży do Austrii z głową pełną nowych pomysłów – mówi Irmina Dziedzic, Zastępca Dyrektora Sprzedaży ds. Gastronomii Selgros HoReCa.

Talents United by Transgourmet to nie tylko inspirująca przygoda dla uczestników, ale także działanie wspierające talenty. Transgourmet i Selgros konsekwentnie angażują się i od lat wspierają młodych adeptów sztuki kulinarnej, poprzez między innymi organizowanie konkursów kulinarnych dla uczniów szkół gastronomicznych, czy wspieranie polskiej kadry kucharzy i współpracę z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni. Podnoszenie świadomości kulinarnej oraz kształtowanie dobrych wzorców wśród zawodowych kucharzy to przyszłość oraz cele projektów, w które angażuje się Transgourmet i Selgros.

Relację z wydarzenia będzie można śledzić na kanałach Instytutu Kulinarnego Transgourmet na Instagramie i Facebook’u.

Źródło: Selgros Cash & Carry

Start programu Talents United By Transgourmet – znamy polskiego uczestnika pierwszej edycji wydarzenia!

Start programu Talents United By Transgourmet – znamy polskiego uczestnika pierwszej edycji wydarzenia!

W dniach od 1 do 7 października 2023 r. w Austrii odbędzie się pierwsze kulinarne spotkanie młodych talentów, z krajów partnerskich, w których działa Transgourmet. Uczestnicy z Austrii, Francji, Niemiec, Rumunii, Szwajcarii i Polski będą mogli wymienić się doświadczeniami oraz rozwinąć swoją wiedzę i umiejętności w towarzystwie najlepszych w branży gastronomicznej.

Marki Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa swoimi działaniami nieustannie udowadniają, że są partnerami dla swoich Klientów, pomagając w rozwoju ich biznesu gastronomicznego oraz w rozwoju ich Pracowników. Dzięki przynależności do międzynarodowej grupy Transgourmet firma ma możliwość wzięcia udziału w projekcie szkoleniowym Talents United by Transgourmet, którego organizatorem jest austriacki oddział firmy.

W programie mogą wziąć udział młodzi kucharze w wieku od 18 do 25 lat z krajów, w których działa Transgourmet, dla których gotowanie jest prawdziwą pasją i wiążą swoją przyszłość z branżą gastronomiczną. W Polsce wyboru dokonano spośród aplikacji nadesłanych przez klientów Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa. Podczas pierwszej edycji wydarzenia Polskę reprezentował będzie Norbert Szefer, szef kuchni Restauracji Ramki w Łodzi, która na co dzień zaopatruje się w hali Selgros Łódź-Rokicińska.

Bogaty program wydarzenia w Austrii

Tygodniowe warsztaty kulinarne w Austrii to nie tylko wyjątkowa okazja nawiązania kontaktów z kucharzami z Austrii, Francji, Niemiec, Rumunii i Szwajcarii, ale także poznania nowych kultur oraz nabycia nowych umiejętności i doświadczenia. Taka kulinarna przygoda rozwija kompetencje zawodowe, umiejętności językowe i pozwala zaprezentować swoje talenty na arenie międzynarodowej. W programie wydarzenia na uczestników czeka m.in. zwiedzanie centrum Wiednia, wycieczka połączona z degustacją wina, pełne inspiracji warsztaty gotowania, prezentacje najnowszych trendów czy odwiedziny u lokalnych producentów i topowych Szefów Kuchni. Wszystko w przyjaznej atmosferze, wypełnionej wspólnymi posiłkami, rozmowami i dobrą zabawą.

Norbert Szefer ma pasję, zacięcie kulinarne i marzenia, dlatego okazał się idealnym kandydatem do udziału w projekcie. Popisowa potrawa Norberta Szefera: Mousseline z kurczaka, espuma z wędzonego ziemniaka, jus drobiowy z truflą, chips ze skóry z kurczaka, smażony na maśle groszek i szparagi ze skórką limonki i imbirem.

– Gotowanie to moja pasja. Uwielbiam łączyć na talerzu różne smaki i tekstury. Od zawsze chciałem gotować, układać menu, szkolić i nadzorować pracowników. W restauracji, w której obecnie pracuję, mogę spełniać każde z powyższych pragnień jako szef kuchni. Myślę, że wymarzoną pracę już znalazłem, teraz chciałbym dalej się rozwijać, aby być najlepszym szefem kuchni i kucharzem – tak mówi o sobie polski reprezentant programu, Norbert Szefer.

– Wierzymy w biznes naszych Klientów, a ich zadowolenie to nasz priorytet. Tym bardziej cieszymy się, gdy możemy przyczynić się do rozwoju ich biznesu. Udział w Talents United by Transgourmet to szansa dla młodych Szefów Kuchni na rozwój ich kompetencji, a to w branży gastronomicznej odgrywa dziś bardzo ważną rolę. Jesteśmy pewni, że nasz reprezentant wróci z inspirującej podróży do Austrii z głową pełną nowych pomysłów – mówi Irmina Dziedzic, Zastępca Dyrektora Sprzedaży ds. Gastronomii Selgros HoReCa.

Talents United by Transgourmet to nie tylko inspirująca przygoda dla uczestników, ale także działanie wspierające talenty. Transgourmet i Selgros konsekwentnie angażują się i od lat wspierają młodych adeptów sztuki kulinarnej, poprzez między innymi organizowanie konkursów kulinarnych dla uczniów szkół gastronomicznych, czy wspieranie polskiej kadry kucharzy i współpracę z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni. Podnoszenie świadomości kulinarnej oraz kształtowanie dobrych wzorców wśród zawodowych kucharzy to przyszłość oraz cele projektów, w które angażuje się Transgourmet i Selgros.

Relację z wydarzenia będzie można śledzić na kanałach Instytutu Kulinarnego Transgourmet na Instagramie i Facebook’u.

Źródło: Selgros Cash & Carry

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Śniadanie Mistrzów w Sofitel Warsaw Victoria

Trzecie warsztaty Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere: słodkie arcydzieła

GASTROTARGI SMAKKi zamieszają w branży HoReCa

Znamy zwycięzców konkursu Czas na rybę!

Zero waste to trend czy nowy sposób prowadzenia biznesu?

MAKRO Polska dołączyło do grona członków Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.