Aktualności

GASTROTARGI SMAKKi 2024. DBL – Wspieranie Ekologii i Pasji Kulinarnej

GASTROTARGI SMAKKi 2024. DBL – Wspieranie Ekologii i Pasji Kulinarnej

Już niebawem, bo w dniach od 20 do 22 marca 2024, w Warszawie odbędzie się druga edycja GASTROTARGÓW  SMAKKi. Dziś rozmawiamy z Agnieszką Kazuś, Prezeską spółek grupy DBL Wynajem Odzieży Roboczej Sp. z o.o. –  Partnera Strategicznego targów oraz sponsora konkursu kuchni wege Złoty Karczoch.

GASTROTARGI SMAKKi

Firma DBL już drugi raz będzie gościć na GASTROTARGACH SMAKKi. Co skłoniło Państwa do udziału w tym wydarzeniu?

– Nasza marka związana jest z branżą spożywczą. Wśród naszych klientów znajdują się między innymi producenci żywności, a to właśnie żywność stanowi podstawę funkcjonowania restauracji. Jesteśmy otwarci na poszerzanie horyzontów myślenia o naszej działalności i wyznajemy zasadę nie zamykania się tylko na oczywiste rozwiązania. Już ubiegłoroczna obecność na SMAKKach zaowocowała nowymi pomysłami rozwoju marki DBL, dlatego nie mogło nas zabraknąć i tym razem.

Teraz chcemy zwrócić uwagę branży na znaczenie podejścia ekologicznego do prowadzenia biznesu Ekologia i zrównoważony rozwój są dla nas nie tylko słowami-kluczami, ale realnymi działaniami. Kuchnia wegetariańska idealnie wpisuje się w te wartości, dlatego postanowiliśmy zostać nie tylko Partnerem Strategicznym targów ale również sponsorem konkursu Złoty Karczoch, który SMAKKi organizują wspólnie z Kasią Gubałą.

Zostaliście Państwo sponsorem nie tylko konkursu wege ale również bardzo prestiżowego wydarzenia jakim jest SMAKKi Invest Day, czyli konferencja dedykowana inwestorom i wykonawcom projektów w branży HoReCa. Zdradzi nam Pani o czym będziecie Państwo rozmawiać podczas tej konferencji? 

– Będę się starała pokazać, że bycie eko to nie tylko wyzwanie ale też nasza odpowiedzialność. Firma DBL może poszczycić się posiadaniem w swojej ofercie kolekcji EcoRover, czyli 100% ekologicznej odzieży, stworzonej z myślą o bezpieczeństwie naszej planety. Do jej produkcji wykorzystujemy certyfikowaną bawełnę Fairtrade i poliester z recyklingu. Ta odzież to nasza recepta na zrównoważony biznes i jest jednym z przykładów zaangażowania naszej firmy w działania proekologiczne.

Wraz z producentem tej odzieży, firmą Teamdress, weryfikujemy dodatkowo, czy sam proces produkcji przebiega w zgodzie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Proces produkcji jest objęty certyfikatem Fair Wear (FWF), co oznacza m.in. że warunki pracy są bezpieczne, a ludzie godnie wynagradzani za swoją pracę. Dzięki takiemu podejściu chronimy jeden z najważniejszych zasobów- ludzką pracę. Z resztą uczestnicy konkursu Złoty Karczoch będą gotować w naszej odzieży z tej kolekcji.

Obecność firmy DBL na GASTROTARGACH SMAKKi pokazuje nam jak szeroko można, a może nawet należy, patrzeć na branżę HoReCa. Wspólnie z organizatorami targów zachęcacie Państwo środowisko to otwarcia się na nowe pomysły i możliwości nawiązywania współpracy.

– To fakt. Od razu znaleźliśmy z organizatorami wspólny język. SMAKKi i DBL łączy podejście do prowadzenia biznesu oraz otwarcie na to, co może przynieść integracja różnych branż w ramach jednego wydarzenia. Dla nas, jako wystawcy i sponsora to okazja to pozyskania nowych partnerów biznesowych. A nasza obecność na targach wzbogaca je o nowe spojrzenie, inne doświadczenia oraz ciekawą ofertę dla odwiedzających.

SMAKKi cały czas nam uświadamiają, że tradycyjne spojrzenie na targi HoReCa już się nie sprawdza. To innowacyjność i zupełnie świeże, często zaskakujące podejście jest tym, czego oczekuje ta branża. Proszę nam jeszcze powiedzieć jaka jest Pani wizja przyszłości branży HoReCa pod kątem ekologii i zrównoważonego rozwoju?

– Widzę branżę, która coraz bardziej świadomie podchodzi do kwestii środowiskowych. Przewiduję, że zrównoważony rozwój stanie się nie tylko trendem, ale standardem w całym cyklu życia produktu, jakim jest usługa gastronomiczna; od wyboru dostawcy żywności, sposobu zaopatrzenia się w nią, poprzez jej przygotowania, aż po serwowanie gościom. Klienci są co raz bardziej świadomi i świadomie dokonują wyboru tego co smaczne, dobrze podane ale też przygotowane z uważnością na otaczający nas Świat.

Dziękujemy za rozmowę. Do zobaczenia na SMAKKach.

– Dziękuję również. Do zobaczenia niebawem w Warszawie.

GASTROTARGI SMAKKi 2024. DBL – Wspieranie Ekologii i Pasji Kulinarnej

Źródło: GASTROTARGI SMAKKi

Fot. główne: Marta Szyszka

GASTROTARGI SMAKKi 2024. DBL – Wspieranie Ekologii i Pasji Kulinarnej

GASTROTARGI SMAKKi 2024. DBL – Wspieranie Ekologii i Pasji Kulinarnej

Już niebawem, bo w dniach od 20 do 22 marca 2024, w Warszawie odbędzie się druga edycja GASTROTARGÓW  SMAKKi. Dziś rozmawiamy z Agnieszką Kazuś, Prezeską spółek grupy DBL Wynajem Odzieży Roboczej Sp. z o.o. –  Partnera Strategicznego targów oraz sponsora konkursu kuchni wege Złoty Karczoch.

GASTROTARGI SMAKKi

Firma DBL już drugi raz będzie gościć na GASTROTARGACH SMAKKi. Co skłoniło Państwa do udziału w tym wydarzeniu?

– Nasza marka związana jest z branżą spożywczą. Wśród naszych klientów znajdują się między innymi producenci żywności, a to właśnie żywność stanowi podstawę funkcjonowania restauracji. Jesteśmy otwarci na poszerzanie horyzontów myślenia o naszej działalności i wyznajemy zasadę nie zamykania się tylko na oczywiste rozwiązania. Już ubiegłoroczna obecność na SMAKKach zaowocowała nowymi pomysłami rozwoju marki DBL, dlatego nie mogło nas zabraknąć i tym razem.

Teraz chcemy zwrócić uwagę branży na znaczenie podejścia ekologicznego do prowadzenia biznesu Ekologia i zrównoważony rozwój są dla nas nie tylko słowami-kluczami, ale realnymi działaniami. Kuchnia wegetariańska idealnie wpisuje się w te wartości, dlatego postanowiliśmy zostać nie tylko Partnerem Strategicznym targów ale również sponsorem konkursu Złoty Karczoch, który SMAKKi organizują wspólnie z Kasią Gubałą.

Zostaliście Państwo sponsorem nie tylko konkursu wege ale również bardzo prestiżowego wydarzenia jakim jest SMAKKi Invest Day, czyli konferencja dedykowana inwestorom i wykonawcom projektów w branży HoReCa. Zdradzi nam Pani o czym będziecie Państwo rozmawiać podczas tej konferencji? 

– Będę się starała pokazać, że bycie eko to nie tylko wyzwanie ale też nasza odpowiedzialność. Firma DBL może poszczycić się posiadaniem w swojej ofercie kolekcji EcoRover, czyli 100% ekologicznej odzieży, stworzonej z myślą o bezpieczeństwie naszej planety. Do jej produkcji wykorzystujemy certyfikowaną bawełnę Fairtrade i poliester z recyklingu. Ta odzież to nasza recepta na zrównoważony biznes i jest jednym z przykładów zaangażowania naszej firmy w działania proekologiczne.

Wraz z producentem tej odzieży, firmą Teamdress, weryfikujemy dodatkowo, czy sam proces produkcji przebiega w zgodzie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Proces produkcji jest objęty certyfikatem Fair Wear (FWF), co oznacza m.in. że warunki pracy są bezpieczne, a ludzie godnie wynagradzani za swoją pracę. Dzięki takiemu podejściu chronimy jeden z najważniejszych zasobów- ludzką pracę. Z resztą uczestnicy konkursu Złoty Karczoch będą gotować w naszej odzieży z tej kolekcji.

Obecność firmy DBL na GASTROTARGACH SMAKKi pokazuje nam jak szeroko można, a może nawet należy, patrzeć na branżę HoReCa. Wspólnie z organizatorami targów zachęcacie Państwo środowisko to otwarcia się na nowe pomysły i możliwości nawiązywania współpracy.

– To fakt. Od razu znaleźliśmy z organizatorami wspólny język. SMAKKi i DBL łączy podejście do prowadzenia biznesu oraz otwarcie na to, co może przynieść integracja różnych branż w ramach jednego wydarzenia. Dla nas, jako wystawcy i sponsora to okazja to pozyskania nowych partnerów biznesowych. A nasza obecność na targach wzbogaca je o nowe spojrzenie, inne doświadczenia oraz ciekawą ofertę dla odwiedzających.

SMAKKi cały czas nam uświadamiają, że tradycyjne spojrzenie na targi HoReCa już się nie sprawdza. To innowacyjność i zupełnie świeże, często zaskakujące podejście jest tym, czego oczekuje ta branża. Proszę nam jeszcze powiedzieć jaka jest Pani wizja przyszłości branży HoReCa pod kątem ekologii i zrównoważonego rozwoju?

– Widzę branżę, która coraz bardziej świadomie podchodzi do kwestii środowiskowych. Przewiduję, że zrównoważony rozwój stanie się nie tylko trendem, ale standardem w całym cyklu życia produktu, jakim jest usługa gastronomiczna; od wyboru dostawcy żywności, sposobu zaopatrzenia się w nią, poprzez jej przygotowania, aż po serwowanie gościom. Klienci są co raz bardziej świadomi i świadomie dokonują wyboru tego co smaczne, dobrze podane ale też przygotowane z uważnością na otaczający nas Świat.

Dziękujemy za rozmowę. Do zobaczenia na SMAKKach.

– Dziękuję również. Do zobaczenia niebawem w Warszawie.

GASTROTARGI SMAKKi 2024. DBL – Wspieranie Ekologii i Pasji Kulinarnej

Źródło: GASTROTARGI SMAKKi

Fot. główne: Marta Szyszka

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

KOWR Partnerem Bocuse d’Or Team Poland 2024

Pierwsza edycja Trophee Mille Polska 2023 za nami!

Mistrzowie Smaku wracają. Targi POLAGRA już we wrześniu!

Wegańska pizza z Violife w Telepizzy na dłużej

Magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach oficjalnie otwarty!

Chefs en Or 2023 – wielki powrót międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet!