...

Aktualności

Piotr Rogowski i Paweł Gruba zapraszają na eksperckie wykłady podczas Targów POLAGRA

Piotr Rogowski i Paweł Gruba zapraszają na eksperckie wykłady podczas Targów POLAGRA

Doskonała wiadomość dla właścicieli, managerów i wszystkich, którzy działają lub chcą działać w gastronomii. Przez dwa dni na targach POLAGA będą mogli uczestniczyć w aż trzech wykładach. Poprowadzą je Piotr Rogowski oraz Paweł Gruba, znany m.in. jako manager restauracji w programie „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia”.

Nie da się ukryć, że dla branży gastronomicznej nastał trudny czas. Rosnące koszty, wymagają wprowadzania ulepszeń, a niekiedy podejmowania trudnych decyzji. Jak przejść przez ten trudny okres? Jak poradzić sobie ze skutkami inflacji? Jak współpracować z zespołem, żeby ta współpraca wszystkim się opłacała? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą eksperci firmy V4B – Paweł Gruba i Piotr Rogowski. 27 i 28 września, podczas targów POLAGRA, poprowadzą trzy bloki szkoleniowe.

„Racjonalne Podejście do FoodCostu”

Środa, 27.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 13:30

Prowadzący: Piotr Rogowski

Wykładowca, prelegent na kilkudziesięciu szkoleniach i ogólnopolskich konferencjach. Jego nowoczesne podejście do zarządzania kosztem oraz personelem usłyszało już kilkadziesiąt tysięcy słuchaczy, a zaproponowane rozwiązania cieszą się wysoką oceną merytoryczną. Współtwórca innowacyjnego projektu Manager Zewnętrzny Gastronomii, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Wraz ze swoim zespołem opiekuje się ponad 200 lokalami w Polsce. Swoje comiesięczne rozmowy z klientami traktuje prawie jak badania rynku gastronomicznego, dzięki czemu przekazywana wiedza jest stale poszerzana o nowe pomysły i rozwiązania.

Czas trwania: ok. 45 minut

Wykład dostarczy praktycznych, łatwych do zastosowania rozwiązań w zarządzaniu kosztami żywności. Pozwoli poprawić efektywność i rentowność kuchni.

Zagadnienia:

  • Uproszczenie kalkulacji cen w menu – Odkryj metody i narzędzia, które uproszczą proces wyliczania cen, czyniąc go bardziej efektywnym i zrozumiałym.
  • Efektywne zarządzanie FoodCost’em – narzędzia i strategie – Zgłęb techniki i narzędzia służące do optymalnego zarządzania kosztami żywności.
  • „Inwentaryzacja ilościowa na kuchni – czy zawsze konieczna?”
  • Zbadamy istotność inwentaryzacji w kontroli kosztów i odkryjemy, czy jest to nieodzowny element zarządzania zasobami, czy istnieją alternatywy.
  • „Radzenie sobie z inflacją i zmiennymi cenami produktów – strategie adaptacji”
  • Poznaj strategie, które pozwalają dostosować ofertę do dynamicznie zmieniającej się sytuacji rynkowej, dając ci stabilność i pewność niezależnie od warunków gospodarczych.

„Jak skutecznie współpracować między kuchnią, a salą?”

Czwartek, 28.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 11:30

Prowadzący: Paweł Gruba

Certyfikowany trener kompetencji psychospołecznych. Od ponad 11 lat związany z rozwojem właścicieli biznesów, kadry kierowniczej i podległych im pracowników. Jako trener zrealizował ponad 12 000 godzin szkoleniowych oraz doradczych we współpracy zarówno z przedsiębiorcami, uczelniami wyższymi, czy największymi targami biznesowymi w Polsce. Praktyk i szkoleniowiec w zakresie kompetencji menedżerskich, ze szczególnym naciskiem na skuteczny rozwój pracowników, motywowania, delegowania oraz prawidłowego identyfikowania i wdrażania potrzeb szkoleniowych pracowników. Szkoli oraz wspiera rozwój różnych branż usługowych. Przez sześć sezonów był managerem restauracji w programie Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia, gdzie dowodzi salą i zespołem kelnerskim. Współwłaściciel projektu V4B Vision For Business, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Wraz z zespołem opiekuje się ponad 200 lokali gastronomicznych, które co miesiąc monitoruje. Pomysłodawca i prowadzący program „GRUBE ROZMOWY” emitowanego co niedziela o 15:00 na YouTube, gdzie zaprasza na spotkania ludźmi ze świata gastronomii, którzy są mistrzami w swojej dziedzinie. Całość ma luźną, koleżeńska atmosferę okraszoną humorem. Konsultant, prowadzący i trener w projekcie Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere w Łazienkach Królewskich.

Czas trwania: ok. 45 minut

Uczestnicy wykładu poznają niezbędne narzędzia do budowania kompetentnego i zgranego zespołu między kuchnią a salą. Wspólnie w ekspertem stworzą zasady harmonijnej współpracy, która podnosi  jakość obsługi i pozytywne doświadczenie gości.

Zagadnienia:

  • Stwórz efektywne karty techniczne dań – przeobraź kelnerów w prawdziwych przedstawicieli handlowych kucharza dzięki narzędziom i wiedzy, które pozwolą im sprawnie i atrakcyjnie prezentować potrawy.
  • Prowadź regularne odprawy – dowiedz się, jak prowadzić efektywne spotkania między kuchnią a salą, które poprawią komunikację, usprawnią procesy i zminimalizują potencjalne problemy. Zbuduj zgrany zespół, który działa harmonijnie i skutecznie, dbając o zadowolenie gości.
  • Integracja – przemyślane pomysły na organizację imprez firmowych, które połączą kuchnię i salę w zgrany zespół
  • Work life balance – osiągnij harmonię między czasem wolnym a pracą, dbając o jakość i efektywność w obu sferach życia. Poznaj praktyczne wskazówki i techniki, które pomogą ci zrównoważyć życie zawodowe i prywatne, prowadząc do większej satysfakcji i spełnienia.

„Gdzie są te pieniądze?” Przychody wzrastają, lecz zyski maleją. Skąd ten paradoks?

Czwartek, 28.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 12:30

Prowadzący: Piotr Rogowski

Czas trwania: ok. 45 minut

Zagadnienia:

  • Zrozumienie finansów – nie musisz posiadać profesjonalnego działu analiz, by znać odpowiedź na pytanie „Gdzie są te pieniądze?”
  • Kluczowe wskaźniki i proste narzędzia dla efektywnego zarządzania restauracją
  • Odpowiednio wyliczony Food Cost i skuteczna kontrola kosztów towaru
  • Optymalny grafik i prawidłowe zarządzanie czasem pracy

Bilety na Targi POLAGRA: Tylko tu znajdziesz bilety na targi POLAGRA 2023

Formularz zgłoszeniowy: Eksperckie wykłady dla branży HoReCa [FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY] – Program wydarzeń 2023 – Dla Zwiedzających – Polagra

Źródło: Targi POLAGRA

Fot.: Piotr Rogowski i Paweł Gruba

Piotr Rogowski i Paweł Gruba zapraszają na eksperckie wykłady podczas Targów POLAGRA

Piotr Rogowski i Paweł Gruba zapraszają na eksperckie wykłady podczas Targów POLAGRA

Doskonała wiadomość dla właścicieli, managerów i wszystkich, którzy działają lub chcą działać w gastronomii. Przez dwa dni na targach POLAGA będą mogli uczestniczyć w aż trzech wykładach. Poprowadzą je Piotr Rogowski oraz Paweł Gruba, znany m.in. jako manager restauracji w programie „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia”.

Nie da się ukryć, że dla branży gastronomicznej nastał trudny czas. Rosnące koszty, wymagają wprowadzania ulepszeń, a niekiedy podejmowania trudnych decyzji. Jak przejść przez ten trudny okres? Jak poradzić sobie ze skutkami inflacji? Jak współpracować z zespołem, żeby ta współpraca wszystkim się opłacała? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą eksperci firmy V4B – Paweł Gruba i Piotr Rogowski. 27 i 28 września, podczas targów POLAGRA, poprowadzą trzy bloki szkoleniowe.

„Racjonalne Podejście do FoodCostu”

Środa, 27.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 13:30

Prowadzący: Piotr Rogowski

Wykładowca, prelegent na kilkudziesięciu szkoleniach i ogólnopolskich konferencjach. Jego nowoczesne podejście do zarządzania kosztem oraz personelem usłyszało już kilkadziesiąt tysięcy słuchaczy, a zaproponowane rozwiązania cieszą się wysoką oceną merytoryczną. Współtwórca innowacyjnego projektu Manager Zewnętrzny Gastronomii, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Wraz ze swoim zespołem opiekuje się ponad 200 lokalami w Polsce. Swoje comiesięczne rozmowy z klientami traktuje prawie jak badania rynku gastronomicznego, dzięki czemu przekazywana wiedza jest stale poszerzana o nowe pomysły i rozwiązania.

Czas trwania: ok. 45 minut

Wykład dostarczy praktycznych, łatwych do zastosowania rozwiązań w zarządzaniu kosztami żywności. Pozwoli poprawić efektywność i rentowność kuchni.

Zagadnienia:

  • Uproszczenie kalkulacji cen w menu – Odkryj metody i narzędzia, które uproszczą proces wyliczania cen, czyniąc go bardziej efektywnym i zrozumiałym.
  • Efektywne zarządzanie FoodCost’em – narzędzia i strategie – Zgłęb techniki i narzędzia służące do optymalnego zarządzania kosztami żywności.
  • „Inwentaryzacja ilościowa na kuchni – czy zawsze konieczna?”
  • Zbadamy istotność inwentaryzacji w kontroli kosztów i odkryjemy, czy jest to nieodzowny element zarządzania zasobami, czy istnieją alternatywy.
  • „Radzenie sobie z inflacją i zmiennymi cenami produktów – strategie adaptacji”
  • Poznaj strategie, które pozwalają dostosować ofertę do dynamicznie zmieniającej się sytuacji rynkowej, dając ci stabilność i pewność niezależnie od warunków gospodarczych.

„Jak skutecznie współpracować między kuchnią, a salą?”

Czwartek, 28.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 11:30

Prowadzący: Paweł Gruba

Certyfikowany trener kompetencji psychospołecznych. Od ponad 11 lat związany z rozwojem właścicieli biznesów, kadry kierowniczej i podległych im pracowników. Jako trener zrealizował ponad 12 000 godzin szkoleniowych oraz doradczych we współpracy zarówno z przedsiębiorcami, uczelniami wyższymi, czy największymi targami biznesowymi w Polsce. Praktyk i szkoleniowiec w zakresie kompetencji menedżerskich, ze szczególnym naciskiem na skuteczny rozwój pracowników, motywowania, delegowania oraz prawidłowego identyfikowania i wdrażania potrzeb szkoleniowych pracowników. Szkoli oraz wspiera rozwój różnych branż usługowych. Przez sześć sezonów był managerem restauracji w programie Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia, gdzie dowodzi salą i zespołem kelnerskim. Współwłaściciel projektu V4B Vision For Business, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Wraz z zespołem opiekuje się ponad 200 lokali gastronomicznych, które co miesiąc monitoruje. Pomysłodawca i prowadzący program „GRUBE ROZMOWY” emitowanego co niedziela o 15:00 na YouTube, gdzie zaprasza na spotkania ludźmi ze świata gastronomii, którzy są mistrzami w swojej dziedzinie. Całość ma luźną, koleżeńska atmosferę okraszoną humorem. Konsultant, prowadzący i trener w projekcie Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere w Łazienkach Królewskich.

Czas trwania: ok. 45 minut

Uczestnicy wykładu poznają niezbędne narzędzia do budowania kompetentnego i zgranego zespołu między kuchnią a salą. Wspólnie w ekspertem stworzą zasady harmonijnej współpracy, która podnosi  jakość obsługi i pozytywne doświadczenie gości.

Zagadnienia:

  • Stwórz efektywne karty techniczne dań – przeobraź kelnerów w prawdziwych przedstawicieli handlowych kucharza dzięki narzędziom i wiedzy, które pozwolą im sprawnie i atrakcyjnie prezentować potrawy.
  • Prowadź regularne odprawy – dowiedz się, jak prowadzić efektywne spotkania między kuchnią a salą, które poprawią komunikację, usprawnią procesy i zminimalizują potencjalne problemy. Zbuduj zgrany zespół, który działa harmonijnie i skutecznie, dbając o zadowolenie gości.
  • Integracja – przemyślane pomysły na organizację imprez firmowych, które połączą kuchnię i salę w zgrany zespół
  • Work life balance – osiągnij harmonię między czasem wolnym a pracą, dbając o jakość i efektywność w obu sferach życia. Poznaj praktyczne wskazówki i techniki, które pomogą ci zrównoważyć życie zawodowe i prywatne, prowadząc do większej satysfakcji i spełnienia.

„Gdzie są te pieniądze?” Przychody wzrastają, lecz zyski maleją. Skąd ten paradoks?

Czwartek, 28.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 12:30

Prowadzący: Piotr Rogowski

Czas trwania: ok. 45 minut

Zagadnienia:

  • Zrozumienie finansów – nie musisz posiadać profesjonalnego działu analiz, by znać odpowiedź na pytanie „Gdzie są te pieniądze?”
  • Kluczowe wskaźniki i proste narzędzia dla efektywnego zarządzania restauracją
  • Odpowiednio wyliczony Food Cost i skuteczna kontrola kosztów towaru
  • Optymalny grafik i prawidłowe zarządzanie czasem pracy

Bilety na Targi POLAGRA: Tylko tu znajdziesz bilety na targi POLAGRA 2023

Formularz zgłoszeniowy: Eksperckie wykłady dla branży HoReCa [FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY] – Program wydarzeń 2023 – Dla Zwiedzających – Polagra

Źródło: Targi POLAGRA

Fot.: Piotr Rogowski i Paweł Gruba

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Zmagania młodych kucharzy w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

MAKRO Polska dołączyło do grona członków Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego

5 dobrych powodów, by pożegnać się ze starym sprzętem kuchennym

Za nami finał Konkursu Kulinarnego Transgourmet i Selgros dla Uczniów Szkół Gastronomicznych

Kongres Szefów Kuchni 2021 – zobacz relację

Ruszyły zgłoszenia do nowego konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet” nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.