...

Aktualności

Piotr Rogowski i Paweł Gruba zapraszają na eksperckie wykłady podczas Targów POLAGRA

Piotr Rogowski i Paweł Gruba zapraszają na eksperckie wykłady podczas Targów POLAGRA

Doskonała wiadomość dla właścicieli, managerów i wszystkich, którzy działają lub chcą działać w gastronomii. Przez dwa dni na targach POLAGA będą mogli uczestniczyć w aż trzech wykładach. Poprowadzą je Piotr Rogowski oraz Paweł Gruba, znany m.in. jako manager restauracji w programie „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia”.

Nie da się ukryć, że dla branży gastronomicznej nastał trudny czas. Rosnące koszty, wymagają wprowadzania ulepszeń, a niekiedy podejmowania trudnych decyzji. Jak przejść przez ten trudny okres? Jak poradzić sobie ze skutkami inflacji? Jak współpracować z zespołem, żeby ta współpraca wszystkim się opłacała? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą eksperci firmy V4B – Paweł Gruba i Piotr Rogowski. 27 i 28 września, podczas targów POLAGRA, poprowadzą trzy bloki szkoleniowe.

„Racjonalne Podejście do FoodCostu”

Środa, 27.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 13:30

Prowadzący: Piotr Rogowski

Wykładowca, prelegent na kilkudziesięciu szkoleniach i ogólnopolskich konferencjach. Jego nowoczesne podejście do zarządzania kosztem oraz personelem usłyszało już kilkadziesiąt tysięcy słuchaczy, a zaproponowane rozwiązania cieszą się wysoką oceną merytoryczną. Współtwórca innowacyjnego projektu Manager Zewnętrzny Gastronomii, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Wraz ze swoim zespołem opiekuje się ponad 200 lokalami w Polsce. Swoje comiesięczne rozmowy z klientami traktuje prawie jak badania rynku gastronomicznego, dzięki czemu przekazywana wiedza jest stale poszerzana o nowe pomysły i rozwiązania.

Czas trwania: ok. 45 minut

Wykład dostarczy praktycznych, łatwych do zastosowania rozwiązań w zarządzaniu kosztami żywności. Pozwoli poprawić efektywność i rentowność kuchni.

Zagadnienia:

  • Uproszczenie kalkulacji cen w menu – Odkryj metody i narzędzia, które uproszczą proces wyliczania cen, czyniąc go bardziej efektywnym i zrozumiałym.
  • Efektywne zarządzanie FoodCost’em – narzędzia i strategie – Zgłęb techniki i narzędzia służące do optymalnego zarządzania kosztami żywności.
  • „Inwentaryzacja ilościowa na kuchni – czy zawsze konieczna?”
  • Zbadamy istotność inwentaryzacji w kontroli kosztów i odkryjemy, czy jest to nieodzowny element zarządzania zasobami, czy istnieją alternatywy.
  • „Radzenie sobie z inflacją i zmiennymi cenami produktów – strategie adaptacji”
  • Poznaj strategie, które pozwalają dostosować ofertę do dynamicznie zmieniającej się sytuacji rynkowej, dając ci stabilność i pewność niezależnie od warunków gospodarczych.

„Jak skutecznie współpracować między kuchnią, a salą?”

Czwartek, 28.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 11:30

Prowadzący: Paweł Gruba

Certyfikowany trener kompetencji psychospołecznych. Od ponad 11 lat związany z rozwojem właścicieli biznesów, kadry kierowniczej i podległych im pracowników. Jako trener zrealizował ponad 12 000 godzin szkoleniowych oraz doradczych we współpracy zarówno z przedsiębiorcami, uczelniami wyższymi, czy największymi targami biznesowymi w Polsce. Praktyk i szkoleniowiec w zakresie kompetencji menedżerskich, ze szczególnym naciskiem na skuteczny rozwój pracowników, motywowania, delegowania oraz prawidłowego identyfikowania i wdrażania potrzeb szkoleniowych pracowników. Szkoli oraz wspiera rozwój różnych branż usługowych. Przez sześć sezonów był managerem restauracji w programie Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia, gdzie dowodzi salą i zespołem kelnerskim. Współwłaściciel projektu V4B Vision For Business, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Wraz z zespołem opiekuje się ponad 200 lokali gastronomicznych, które co miesiąc monitoruje. Pomysłodawca i prowadzący program „GRUBE ROZMOWY” emitowanego co niedziela o 15:00 na YouTube, gdzie zaprasza na spotkania ludźmi ze świata gastronomii, którzy są mistrzami w swojej dziedzinie. Całość ma luźną, koleżeńska atmosferę okraszoną humorem. Konsultant, prowadzący i trener w projekcie Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere w Łazienkach Królewskich.

Czas trwania: ok. 45 minut

Uczestnicy wykładu poznają niezbędne narzędzia do budowania kompetentnego i zgranego zespołu między kuchnią a salą. Wspólnie w ekspertem stworzą zasady harmonijnej współpracy, która podnosi  jakość obsługi i pozytywne doświadczenie gości.

Zagadnienia:

  • Stwórz efektywne karty techniczne dań – przeobraź kelnerów w prawdziwych przedstawicieli handlowych kucharza dzięki narzędziom i wiedzy, które pozwolą im sprawnie i atrakcyjnie prezentować potrawy.
  • Prowadź regularne odprawy – dowiedz się, jak prowadzić efektywne spotkania między kuchnią a salą, które poprawią komunikację, usprawnią procesy i zminimalizują potencjalne problemy. Zbuduj zgrany zespół, który działa harmonijnie i skutecznie, dbając o zadowolenie gości.
  • Integracja – przemyślane pomysły na organizację imprez firmowych, które połączą kuchnię i salę w zgrany zespół
  • Work life balance – osiągnij harmonię między czasem wolnym a pracą, dbając o jakość i efektywność w obu sferach życia. Poznaj praktyczne wskazówki i techniki, które pomogą ci zrównoważyć życie zawodowe i prywatne, prowadząc do większej satysfakcji i spełnienia.

„Gdzie są te pieniądze?” Przychody wzrastają, lecz zyski maleją. Skąd ten paradoks?

Czwartek, 28.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 12:30

Prowadzący: Piotr Rogowski

Czas trwania: ok. 45 minut

Zagadnienia:

  • Zrozumienie finansów – nie musisz posiadać profesjonalnego działu analiz, by znać odpowiedź na pytanie „Gdzie są te pieniądze?”
  • Kluczowe wskaźniki i proste narzędzia dla efektywnego zarządzania restauracją
  • Odpowiednio wyliczony Food Cost i skuteczna kontrola kosztów towaru
  • Optymalny grafik i prawidłowe zarządzanie czasem pracy

Bilety na Targi POLAGRA: Tylko tu znajdziesz bilety na targi POLAGRA 2023

Formularz zgłoszeniowy: Eksperckie wykłady dla branży HoReCa [FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY] – Program wydarzeń 2023 – Dla Zwiedzających – Polagra

Źródło: Targi POLAGRA

Fot.: Piotr Rogowski i Paweł Gruba

Piotr Rogowski i Paweł Gruba zapraszają na eksperckie wykłady podczas Targów POLAGRA

Piotr Rogowski i Paweł Gruba zapraszają na eksperckie wykłady podczas Targów POLAGRA

Doskonała wiadomość dla właścicieli, managerów i wszystkich, którzy działają lub chcą działać w gastronomii. Przez dwa dni na targach POLAGA będą mogli uczestniczyć w aż trzech wykładach. Poprowadzą je Piotr Rogowski oraz Paweł Gruba, znany m.in. jako manager restauracji w programie „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia”.

Nie da się ukryć, że dla branży gastronomicznej nastał trudny czas. Rosnące koszty, wymagają wprowadzania ulepszeń, a niekiedy podejmowania trudnych decyzji. Jak przejść przez ten trudny okres? Jak poradzić sobie ze skutkami inflacji? Jak współpracować z zespołem, żeby ta współpraca wszystkim się opłacała? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą eksperci firmy V4B – Paweł Gruba i Piotr Rogowski. 27 i 28 września, podczas targów POLAGRA, poprowadzą trzy bloki szkoleniowe.

„Racjonalne Podejście do FoodCostu”

Środa, 27.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 13:30

Prowadzący: Piotr Rogowski

Wykładowca, prelegent na kilkudziesięciu szkoleniach i ogólnopolskich konferencjach. Jego nowoczesne podejście do zarządzania kosztem oraz personelem usłyszało już kilkadziesiąt tysięcy słuchaczy, a zaproponowane rozwiązania cieszą się wysoką oceną merytoryczną. Współtwórca innowacyjnego projektu Manager Zewnętrzny Gastronomii, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Wraz ze swoim zespołem opiekuje się ponad 200 lokalami w Polsce. Swoje comiesięczne rozmowy z klientami traktuje prawie jak badania rynku gastronomicznego, dzięki czemu przekazywana wiedza jest stale poszerzana o nowe pomysły i rozwiązania.

Czas trwania: ok. 45 minut

Wykład dostarczy praktycznych, łatwych do zastosowania rozwiązań w zarządzaniu kosztami żywności. Pozwoli poprawić efektywność i rentowność kuchni.

Zagadnienia:

  • Uproszczenie kalkulacji cen w menu – Odkryj metody i narzędzia, które uproszczą proces wyliczania cen, czyniąc go bardziej efektywnym i zrozumiałym.
  • Efektywne zarządzanie FoodCost’em – narzędzia i strategie – Zgłęb techniki i narzędzia służące do optymalnego zarządzania kosztami żywności.
  • „Inwentaryzacja ilościowa na kuchni – czy zawsze konieczna?”
  • Zbadamy istotność inwentaryzacji w kontroli kosztów i odkryjemy, czy jest to nieodzowny element zarządzania zasobami, czy istnieją alternatywy.
  • „Radzenie sobie z inflacją i zmiennymi cenami produktów – strategie adaptacji”
  • Poznaj strategie, które pozwalają dostosować ofertę do dynamicznie zmieniającej się sytuacji rynkowej, dając ci stabilność i pewność niezależnie od warunków gospodarczych.

„Jak skutecznie współpracować między kuchnią, a salą?”

Czwartek, 28.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 11:30

Prowadzący: Paweł Gruba

Certyfikowany trener kompetencji psychospołecznych. Od ponad 11 lat związany z rozwojem właścicieli biznesów, kadry kierowniczej i podległych im pracowników. Jako trener zrealizował ponad 12 000 godzin szkoleniowych oraz doradczych we współpracy zarówno z przedsiębiorcami, uczelniami wyższymi, czy największymi targami biznesowymi w Polsce. Praktyk i szkoleniowiec w zakresie kompetencji menedżerskich, ze szczególnym naciskiem na skuteczny rozwój pracowników, motywowania, delegowania oraz prawidłowego identyfikowania i wdrażania potrzeb szkoleniowych pracowników. Szkoli oraz wspiera rozwój różnych branż usługowych. Przez sześć sezonów był managerem restauracji w programie Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia, gdzie dowodzi salą i zespołem kelnerskim. Współwłaściciel projektu V4B Vision For Business, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Wraz z zespołem opiekuje się ponad 200 lokali gastronomicznych, które co miesiąc monitoruje. Pomysłodawca i prowadzący program „GRUBE ROZMOWY” emitowanego co niedziela o 15:00 na YouTube, gdzie zaprasza na spotkania ludźmi ze świata gastronomii, którzy są mistrzami w swojej dziedzinie. Całość ma luźną, koleżeńska atmosferę okraszoną humorem. Konsultant, prowadzący i trener w projekcie Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere w Łazienkach Królewskich.

Czas trwania: ok. 45 minut

Uczestnicy wykładu poznają niezbędne narzędzia do budowania kompetentnego i zgranego zespołu między kuchnią a salą. Wspólnie w ekspertem stworzą zasady harmonijnej współpracy, która podnosi  jakość obsługi i pozytywne doświadczenie gości.

Zagadnienia:

  • Stwórz efektywne karty techniczne dań – przeobraź kelnerów w prawdziwych przedstawicieli handlowych kucharza dzięki narzędziom i wiedzy, które pozwolą im sprawnie i atrakcyjnie prezentować potrawy.
  • Prowadź regularne odprawy – dowiedz się, jak prowadzić efektywne spotkania między kuchnią a salą, które poprawią komunikację, usprawnią procesy i zminimalizują potencjalne problemy. Zbuduj zgrany zespół, który działa harmonijnie i skutecznie, dbając o zadowolenie gości.
  • Integracja – przemyślane pomysły na organizację imprez firmowych, które połączą kuchnię i salę w zgrany zespół
  • Work life balance – osiągnij harmonię między czasem wolnym a pracą, dbając o jakość i efektywność w obu sferach życia. Poznaj praktyczne wskazówki i techniki, które pomogą ci zrównoważyć życie zawodowe i prywatne, prowadząc do większej satysfakcji i spełnienia.

„Gdzie są te pieniądze?” Przychody wzrastają, lecz zyski maleją. Skąd ten paradoks?

Czwartek, 28.09.2023, Scena Ekspertów (pawilon 5), godz. 12:30

Prowadzący: Piotr Rogowski

Czas trwania: ok. 45 minut

Zagadnienia:

  • Zrozumienie finansów – nie musisz posiadać profesjonalnego działu analiz, by znać odpowiedź na pytanie „Gdzie są te pieniądze?”
  • Kluczowe wskaźniki i proste narzędzia dla efektywnego zarządzania restauracją
  • Odpowiednio wyliczony Food Cost i skuteczna kontrola kosztów towaru
  • Optymalny grafik i prawidłowe zarządzanie czasem pracy

Bilety na Targi POLAGRA: Tylko tu znajdziesz bilety na targi POLAGRA 2023

Formularz zgłoszeniowy: Eksperckie wykłady dla branży HoReCa [FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY] – Program wydarzeń 2023 – Dla Zwiedzających – Polagra

Źródło: Targi POLAGRA

Fot.: Piotr Rogowski i Paweł Gruba

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Bocuse d’Or Poland 2023 – zgłoszenia tylko do 31 maja!

Kucharze pomagają! Wyjątkowa kolacja dla Tomka Jakubiaka

Premiera książki „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza”

Krakowska szkoła w finale Trophee Mille International 2024

III Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Smaki Podlasia

Posmakuj Kraków! Nowy przewodnik po kulinarnej mapie miasta!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.