Aktualności

Zmagania młodych kucharzy w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

Zmagania młodych kucharzy w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

10 marca w Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbył się Pierwszy Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego, podczas którego zmierzyło się dziesięć dwuosobowych zespołów reprezentujących szkoły gastronomiczne z całej Polski. Organizatorem konkursu był Związek POLSKIE MIĘSO.

Zadaniem uczniów szkół gastronomicznych było przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem wybranego rodzaju polskiego mięsa wieprzowego i wołowego, a także produktów regionalnych oraz sezonowych. Młodzi adepci sztuki kulinarnej zaprezentowali wysoki poziom, serwując różnorodne dania.

Zwycięska drużyna – Maja Siebert i Patryk Jankowski, przygotowali Ballotine, z wykorzystaniem szynki wędzonej, palonego siana, pyry z gzikiem, shimeji, demi glace z borówką brusznicą. Maja i Patryk reprezentowali Zespół Szkół im. Gen. Dezyderego Chłapowskiego w Bolechowie, Technikum w Murowanej Goślinie.

Instytut Kulinarny Transgourmet jest doskonałym miejscem do organizacji konkursów kulinarnych, a także realizacji imprez integracyjnych. Wyposażony w najnowszej generacji sprzęt kuchenny, nowoczesne, dziesięcioosobowe stanowiska do szkoleń baristycznych i barmańskich. Wykwalifikowana kadra ekspertów zapewnia profesjonalną pomoc i wsparcie podczas każdego wydarzenia. To miejsce, które łączy w sobie pasję do gotowania z najnowszymi trendami kulinarnymi oraz nowoczesnym sprzętem.

Źródło: Instytut Kulinarny Transgourmet

Zmagania młodych kucharzy w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

Zmagania młodych kucharzy w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

10 marca w Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbył się Pierwszy Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego, podczas którego zmierzyło się dziesięć dwuosobowych zespołów reprezentujących szkoły gastronomiczne z całej Polski. Organizatorem konkursu był Związek POLSKIE MIĘSO.

Zadaniem uczniów szkół gastronomicznych było przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem wybranego rodzaju polskiego mięsa wieprzowego i wołowego, a także produktów regionalnych oraz sezonowych. Młodzi adepci sztuki kulinarnej zaprezentowali wysoki poziom, serwując różnorodne dania.

Zwycięska drużyna – Maja Siebert i Patryk Jankowski, przygotowali Ballotine, z wykorzystaniem szynki wędzonej, palonego siana, pyry z gzikiem, shimeji, demi glace z borówką brusznicą. Maja i Patryk reprezentowali Zespół Szkół im. Gen. Dezyderego Chłapowskiego w Bolechowie, Technikum w Murowanej Goślinie.

Instytut Kulinarny Transgourmet jest doskonałym miejscem do organizacji konkursów kulinarnych, a także realizacji imprez integracyjnych. Wyposażony w najnowszej generacji sprzęt kuchenny, nowoczesne, dziesięcioosobowe stanowiska do szkoleń baristycznych i barmańskich. Wykwalifikowana kadra ekspertów zapewnia profesjonalną pomoc i wsparcie podczas każdego wydarzenia. To miejsce, które łączy w sobie pasję do gotowania z najnowszymi trendami kulinarnymi oraz nowoczesnym sprzętem.

Źródło: Instytut Kulinarny Transgourmet

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Start zapisów na V spotkanie Food Working. Temat: „Nowe technologie i AI w branży spożywczej i HoReCa”

Właściciel Pierogarni Stary Młyn w Interii Biznes: Podnosimy się po pandemii, ale przed nami bardzo trudna zima

W czerwcu hotele Campanile promują zrównoważoną gastronomię

Pierwsza polska edycja konkursu Lady Amarena rozstrzygnięta!

Kulinarny Ogień – gotowanie dla Fundacji Kobieca Przystań

Polskie wina górą! Targi WINO są najlepszym na to dowodem