Katarzyna Bosacka zaprasza na wyjątkową kolację dla 4 osób w Muzeum Henryka Sienkiewicza na Starym Rynku w Poznaniu, którą przygotuję znakomici szefowie kuchni: Dawid Łagowski, Tomasz Purol, Dawid Klimaniec, Michał Kuter, Paweł Mieszała. Całkowity dochód zasili konto WOŚP.
30. Finał WOŚP odbędzie się pod hasłem: „Przejrzyj na oczy. Dla zapewnienia najwyższych standardów diagnostyki i leczenia wzroku u dzieci”. Do akcji dołączyła Katarzyna Bosacka, polska dziennikarka prasowa i telewizyjna, autorka publikacji na temat zdrowia, urody, nauki, medycyny i wychowania dzieci.
W jej imieniu na akcję trafia wyjątkowa, finezyjna i kunsztowna wieczerza historyczna dla 4 osób w Muzeum Henryka Sienkiewicza na Starym Rynku w Poznaniu (realizacja do 30 marca 2022 r.). Kolację przygotują zacni i osławieniu szefowie kuchni słynni w całej Wielkopolszcze:
- Dawid Łagowski – szef kuchni restauracji hotel Ilon w Poznaniu, właściciel Manufaktury Łagowski,
- Tomasz Purol – wieloletniego szefa kuchni hotelu Blow Up Hall w Poznaniu, zwycięzcy V edycji programu Top Chef,
- Dawid Klimaniec – szef kuchni nowo powstającej restauracji w Business Park UBIQ 34 w Poznaniu,
- Michał Kuter – właściciel restauracji “A nóż widelec” w Poznaniu,
- Paweł Mieszała – mistrz świata w cukiernictwie, właściciel cukierni Pawlova w Luboniu.
Wieczór poprowadzi pomysłodawczyni wieczerzy – dziennikarka Katarzyna Bosacka, węgrzyny i miody do wiktuałów dobierze i o nich zagai – senator Najjaśniejszej Rzeczpospolitej Marcin Bosacki, a anegdotami i dykteryjkami o Sienkiewiczu i jego “Trylogii” uraczy szacownych zgromadzonych dr Dawid Barbarzak z Wydziału Filologii Polskiej Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu. W programie również zwiedzanie muzeum oraz prezentacja unikatowych rękopisów.
Link do Kolacji według Trylogii Henryka Sienkiewicza znajdziecie tutaj.
Fot.: WOŚP