...

Aktualności

Kolacja według Trylogii Henryka Sienkiewicza. Szefowie kuchni gotują dla WOŚP!

Kolacja według Trylogii Henryka Sienkiewicza. Szefowie kuchni gotują dla WOŚP!

Katarzyna Bosacka zaprasza na wyjątkową kolację dla 4 osób w Muzeum Henryka Sienkiewicza na Starym Rynku w Poznaniu, którą przygotuję znakomici szefowie kuchni: Dawid Łagowski, Tomasz Purol, Dawid Klimaniec, Michał Kuter, Paweł Mieszała. Całkowity dochód zasili konto WOŚP.

30. Finał WOŚP odbędzie się pod hasłem: „Przejrzyj na oczy. Dla zapewnienia najwyższych standardów diagnostyki i leczenia wzroku u dzieci”. Do akcji dołączyła Katarzyna Bosacka, polska dziennikarka prasowa i telewizyjna, autorka publikacji na temat zdrowia, urody, nauki, medycyny i wychowania dzieci. 

W jej imieniu na akcję trafia wyjątkowa, finezyjna i kunsztowna wieczerza historyczna dla 4 osób w Muzeum Henryka Sienkiewicza na Starym Rynku w Poznaniu (realizacja do 30 marca 2022 r.). Kolację przygotują zacni i osławieniu szefowie kuchni słynni w całej Wielkopolszcze:

  • Dawid Łagowski – szef kuchni restauracji hotel Ilon w Poznaniu, właściciel Manufaktury Łagowski,
  • Tomasz Purol – wieloletniego szefa kuchni hotelu Blow Up Hall w Poznaniu, zwycięzcy V edycji programu Top Chef,
  • Dawid Klimaniec – szef kuchni nowo powstającej restauracji w Business Park UBIQ 34 w Poznaniu,
  • Michał Kuter – właściciel restauracji “A nóż widelec” w Poznaniu,
  • Paweł Mieszała – mistrz świata w cukiernictwie, właściciel cukierni Pawlova w Luboniu.

Wieczór poprowadzi pomysłodawczyni wieczerzy – dziennikarka Katarzyna Bosacka, węgrzyny i miody do wiktuałów dobierze i o nich zagai – senator Najjaśniejszej Rzeczpospolitej Marcin Bosacki, a anegdotami i dykteryjkami o Sienkiewiczu i jego “Trylogii” uraczy szacownych zgromadzonych dr Dawid Barbarzak z Wydziału Filologii Polskiej Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu. W programie również zwiedzanie muzeum oraz prezentacja unikatowych rękopisów.

Link do Kolacji według Trylogii Henryka Sienkiewicza znajdziecie tutaj.

Fot.: WOŚP

Kolacja według Trylogii Henryka Sienkiewicza. Szefowie kuchni gotują dla WOŚP!

Kolacja według Trylogii Henryka Sienkiewicza. Szefowie kuchni gotują dla WOŚP!

Katarzyna Bosacka zaprasza na wyjątkową kolację dla 4 osób w Muzeum Henryka Sienkiewicza na Starym Rynku w Poznaniu, którą przygotuję znakomici szefowie kuchni: Dawid Łagowski, Tomasz Purol, Dawid Klimaniec, Michał Kuter, Paweł Mieszała. Całkowity dochód zasili konto WOŚP.

30. Finał WOŚP odbędzie się pod hasłem: „Przejrzyj na oczy. Dla zapewnienia najwyższych standardów diagnostyki i leczenia wzroku u dzieci”. Do akcji dołączyła Katarzyna Bosacka, polska dziennikarka prasowa i telewizyjna, autorka publikacji na temat zdrowia, urody, nauki, medycyny i wychowania dzieci. 

W jej imieniu na akcję trafia wyjątkowa, finezyjna i kunsztowna wieczerza historyczna dla 4 osób w Muzeum Henryka Sienkiewicza na Starym Rynku w Poznaniu (realizacja do 30 marca 2022 r.). Kolację przygotują zacni i osławieniu szefowie kuchni słynni w całej Wielkopolszcze:

  • Dawid Łagowski – szef kuchni restauracji hotel Ilon w Poznaniu, właściciel Manufaktury Łagowski,
  • Tomasz Purol – wieloletniego szefa kuchni hotelu Blow Up Hall w Poznaniu, zwycięzcy V edycji programu Top Chef,
  • Dawid Klimaniec – szef kuchni nowo powstającej restauracji w Business Park UBIQ 34 w Poznaniu,
  • Michał Kuter – właściciel restauracji “A nóż widelec” w Poznaniu,
  • Paweł Mieszała – mistrz świata w cukiernictwie, właściciel cukierni Pawlova w Luboniu.

Wieczór poprowadzi pomysłodawczyni wieczerzy – dziennikarka Katarzyna Bosacka, węgrzyny i miody do wiktuałów dobierze i o nich zagai – senator Najjaśniejszej Rzeczpospolitej Marcin Bosacki, a anegdotami i dykteryjkami o Sienkiewiczu i jego “Trylogii” uraczy szacownych zgromadzonych dr Dawid Barbarzak z Wydziału Filologii Polskiej Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu. W programie również zwiedzanie muzeum oraz prezentacja unikatowych rękopisów.

Link do Kolacji według Trylogii Henryka Sienkiewicza znajdziecie tutaj.

Fot.: WOŚP

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Inspirujące pomysły dla restauracji, koktajlbarów i hoteli, czyli warsztaty ambasadora marki Fabbri

Design wnętrz: arktyczne niebo nad głowami

Restauracje otwierają się dla Gości

Brodziak Live Shooting – Kolacja Degustacyjna w F…ing Delicious

Farutex prezentuje Trendbook Horeca 2023

Burger King otwiera pierwszą bezmięsną restaurację

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.