...

Aktualności

Kolacja według Trylogii Henryka Sienkiewicza. Szefowie kuchni gotują dla WOŚP!

Kolacja według Trylogii Henryka Sienkiewicza. Szefowie kuchni gotują dla WOŚP!

Katarzyna Bosacka zaprasza na wyjątkową kolację dla 4 osób w Muzeum Henryka Sienkiewicza na Starym Rynku w Poznaniu, którą przygotuję znakomici szefowie kuchni: Dawid Łagowski, Tomasz Purol, Dawid Klimaniec, Michał Kuter, Paweł Mieszała. Całkowity dochód zasili konto WOŚP.

30. Finał WOŚP odbędzie się pod hasłem: „Przejrzyj na oczy. Dla zapewnienia najwyższych standardów diagnostyki i leczenia wzroku u dzieci”. Do akcji dołączyła Katarzyna Bosacka, polska dziennikarka prasowa i telewizyjna, autorka publikacji na temat zdrowia, urody, nauki, medycyny i wychowania dzieci. 

W jej imieniu na akcję trafia wyjątkowa, finezyjna i kunsztowna wieczerza historyczna dla 4 osób w Muzeum Henryka Sienkiewicza na Starym Rynku w Poznaniu (realizacja do 30 marca 2022 r.). Kolację przygotują zacni i osławieniu szefowie kuchni słynni w całej Wielkopolszcze:

  • Dawid Łagowski – szef kuchni restauracji hotel Ilon w Poznaniu, właściciel Manufaktury Łagowski,
  • Tomasz Purol – wieloletniego szefa kuchni hotelu Blow Up Hall w Poznaniu, zwycięzcy V edycji programu Top Chef,
  • Dawid Klimaniec – szef kuchni nowo powstającej restauracji w Business Park UBIQ 34 w Poznaniu,
  • Michał Kuter – właściciel restauracji “A nóż widelec” w Poznaniu,
  • Paweł Mieszała – mistrz świata w cukiernictwie, właściciel cukierni Pawlova w Luboniu.

Wieczór poprowadzi pomysłodawczyni wieczerzy – dziennikarka Katarzyna Bosacka, węgrzyny i miody do wiktuałów dobierze i o nich zagai – senator Najjaśniejszej Rzeczpospolitej Marcin Bosacki, a anegdotami i dykteryjkami o Sienkiewiczu i jego “Trylogii” uraczy szacownych zgromadzonych dr Dawid Barbarzak z Wydziału Filologii Polskiej Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu. W programie również zwiedzanie muzeum oraz prezentacja unikatowych rękopisów.

Link do Kolacji według Trylogii Henryka Sienkiewicza znajdziecie tutaj.

Fot.: WOŚP

Kolacja według Trylogii Henryka Sienkiewicza. Szefowie kuchni gotują dla WOŚP!

Kolacja według Trylogii Henryka Sienkiewicza. Szefowie kuchni gotują dla WOŚP!

Katarzyna Bosacka zaprasza na wyjątkową kolację dla 4 osób w Muzeum Henryka Sienkiewicza na Starym Rynku w Poznaniu, którą przygotuję znakomici szefowie kuchni: Dawid Łagowski, Tomasz Purol, Dawid Klimaniec, Michał Kuter, Paweł Mieszała. Całkowity dochód zasili konto WOŚP.

30. Finał WOŚP odbędzie się pod hasłem: „Przejrzyj na oczy. Dla zapewnienia najwyższych standardów diagnostyki i leczenia wzroku u dzieci”. Do akcji dołączyła Katarzyna Bosacka, polska dziennikarka prasowa i telewizyjna, autorka publikacji na temat zdrowia, urody, nauki, medycyny i wychowania dzieci. 

W jej imieniu na akcję trafia wyjątkowa, finezyjna i kunsztowna wieczerza historyczna dla 4 osób w Muzeum Henryka Sienkiewicza na Starym Rynku w Poznaniu (realizacja do 30 marca 2022 r.). Kolację przygotują zacni i osławieniu szefowie kuchni słynni w całej Wielkopolszcze:

  • Dawid Łagowski – szef kuchni restauracji hotel Ilon w Poznaniu, właściciel Manufaktury Łagowski,
  • Tomasz Purol – wieloletniego szefa kuchni hotelu Blow Up Hall w Poznaniu, zwycięzcy V edycji programu Top Chef,
  • Dawid Klimaniec – szef kuchni nowo powstającej restauracji w Business Park UBIQ 34 w Poznaniu,
  • Michał Kuter – właściciel restauracji “A nóż widelec” w Poznaniu,
  • Paweł Mieszała – mistrz świata w cukiernictwie, właściciel cukierni Pawlova w Luboniu.

Wieczór poprowadzi pomysłodawczyni wieczerzy – dziennikarka Katarzyna Bosacka, węgrzyny i miody do wiktuałów dobierze i o nich zagai – senator Najjaśniejszej Rzeczpospolitej Marcin Bosacki, a anegdotami i dykteryjkami o Sienkiewiczu i jego “Trylogii” uraczy szacownych zgromadzonych dr Dawid Barbarzak z Wydziału Filologii Polskiej Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu. W programie również zwiedzanie muzeum oraz prezentacja unikatowych rękopisów.

Link do Kolacji według Trylogii Henryka Sienkiewicza znajdziecie tutaj.

Fot.: WOŚP

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Konferencja Made For Restaurant – edycja hedoniści

365 dni w MAKRO Polska

Czyny znaczą więcej niż słowa! Transgourmet i Selgros stawiają na zrównoważony rozwój

Wakacje w fabryce czekolady

Poznaliśmy laureatów II edycji konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego

W czerwcu hotele Campanile promują zrównoważoną gastronomię

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.