Aktualności

Otwarcie FOOD CONTENT STUDIO. Fotorelacja

Otwarcie FOOD CONTENT STUDIO. Fotorelacja

15 stycznia w Poznaniu odbyło się oficjalne otwarcie Food Content Studio, którego właścicielem jest Bartosz Dziamski. W uroczystym otwarciu wzięło udział blisko 150 gości, a wśród nich szefowie kuchni, partnerzy i klienci biznesowi Dziamski Studio oraz media.

Podczas otwarcia Food Content Studio zaprezentowano nową przestrzeń studia produkcji filmowej i fotograficznej specjalizującego się w food contencie oraz nowe możliwości, zaplecze techniczne i sprzętowe w tym najnowsze modele sprzętu do video produkcji i fotografii.

Dziamski Studio istnieje od 2013 roku. Ma na swoim koncie produkcje telewizyjne tj. programy i spoty reklamowe, produkcje filmowe, video content na kanały online oraz produkcje fotograficzne. Dziamski Studio kreuje i produkuje treści dla marek foodowych, szefów kuchni oraz restauracji z całej Polski, przygotowuje także relacje video i foto z największych wydarzeń kulinarnych jak Bocuse d’Or, gala Gault&Millau. Filmy Dziamski Studio są prezentowane podczas festiwali filmowych w Polsce i za granicą m.in. podczas Taste Film Festival, Transatlantyk, Hungry! Film & Food Festival, Grand Video Awards, Sonoma International Film Festival, Devour! The Food Film Fest. 

Produkcja food content

Dziamski Studio znalazło nową siedzibę i rozpoczyna fascynujący etap funkcjonowania jako Food Content Studio. Esencją działalnościprzedsięwzięciasą nadal materiały filmowe i fotograficzne, skupione wokół szeroko rozumianej tematyki kulinarnej. W nowoczesnej przestrzeni o powierzchni 450 m2, realizowany będzie przede wszystkim food content. Studio jest wyposażone w profesjonalny sprzęt do realizacji produkcji fotograficznych i filmowych na najwyższym poziomie. Dodatkowo posiada również cykloramę do realizacji sesji beauty, zdjęć packshotowych oraz modowych.

Warsztaty kulinarne, konferencje i szkolenia

Idea studia wykracza daleko poza realizacje filmowo-fotograficzne. – Będzie to również miejsce na warsztaty kulinarne w Poznaniu. Przygotowaliśmy stanowiska dla 20 osób, jadalnię oraz imponujące zaplecze gastronomiczne w pełni wyposażone przez partnerów studia – mówi Bartek Dziamski, właściciel Food Content Studio. – Warsztaty będą prowadzić najlepsi szefowie kuchni i blogerzy kulinarni z całej Polski. W Poznaniu mamy niewiele takich miejsc i myślę, że będzie to doskonały pomysł na integrację zespołu i spotkania, dzięki którym można zdobyć nowe umiejętności kulinarne i to od najlepszych w tym kraju. Będzie to również miejsce na warsztaty dla profesjonalistów, prezentacje nowych produktów i szkolenia – dodaje Bartek Dziamski.

Kanał food content

Food Content Studio planuje również uruchomić kanał Youtube, który będzie skupiał szefów kuchni i blogerów kulinarnych. Kanał powstaje z myślą o pasjonatach gotowania, którzy chcą czerpać wiedzę od profesjonalistów i doskonalić swoje umiejętności kulinarne, a przy tym świetnie się bawić. – Na kanale pojawią się znane i lubiane nazwiska, ale również młode talenty kulinarne, które będę wspierał doświadczeniem w zakresie produkcji video – dodaje Bartosz Dziamski. Studio jest wyposażone w kuchnię modułową, którą można dowolnie aranżować i dostosowywać do indywidualnych potrzeb prowadzących. Posiada scenograficzną zabudowę oraz bogato wyposażoną rekwizytornię.

Otwarcie Food Content Studio

Event otwarcia uświetniła kolacja degustacyjna, której autorami dań byli znani szefowie kuchni: Rafał Niewiarowski, szef kuchni restauracji Dym na wodzie w Słupsku, Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni restauracji Boreczna w Michałkowej, Anna Anklewicz, szefowa kuchni restauracji Mimoza w Świebodzinie oraz szefowie kuchni z Poznania: Patryk Dziamski oraz Dawid Klimaniec. Deser przygotował Mariusz Górecki, a deskę serów zaprezentowała serowarnia Mera Vallis.

Partnerzy technologiczni studia:

  • Welbilt Deutschland GmbH
  • Convotherm
  • ProFoto
  • motioncontrol.berlin
  • smolinski.tv

Partnerami oficjalnego otwarcia Food Content Studio były firmy:

  • Profoto
  • Convotherm
  • Welbilt
  • Wódka Organika
  • Farutex
  • Baziółka
  • Zielenica
  • Fusion Gusto
  • Wódka Organika
  • Folwark Wąsowo
  • Zielenica
  • Prosecco Van Bianca e Nera
  • BIOrę
  • Heimgart
  • Folwark Wąsowo
  • Serce Jadzi
  • Boreczna
  • Fine Dine
  • MeraVallis
  • Mięsa Wina
  • Serce Jadzi
  • A Nóż Widelec
  • Sekrety szefa kuchni
  • THE LOCAL ARTS
  • SMOLIŃSKI.TV
  • Wąsowo
  • Chabur
  • Sklep sekretne zabawki
  • Algorythm
Otwarcie FOOD CONTENT STUDIO. Fotorelacja

Otwarcie FOOD CONTENT STUDIO. Fotorelacja

15 stycznia w Poznaniu odbyło się oficjalne otwarcie Food Content Studio, którego właścicielem jest Bartosz Dziamski. W uroczystym otwarciu wzięło udział blisko 150 gości, a wśród nich szefowie kuchni, partnerzy i klienci biznesowi Dziamski Studio oraz media.

Podczas otwarcia Food Content Studio zaprezentowano nową przestrzeń studia produkcji filmowej i fotograficznej specjalizującego się w food contencie oraz nowe możliwości, zaplecze techniczne i sprzętowe w tym najnowsze modele sprzętu do video produkcji i fotografii.

Dziamski Studio istnieje od 2013 roku. Ma na swoim koncie produkcje telewizyjne tj. programy i spoty reklamowe, produkcje filmowe, video content na kanały online oraz produkcje fotograficzne. Dziamski Studio kreuje i produkuje treści dla marek foodowych, szefów kuchni oraz restauracji z całej Polski, przygotowuje także relacje video i foto z największych wydarzeń kulinarnych jak Bocuse d’Or, gala Gault&Millau. Filmy Dziamski Studio są prezentowane podczas festiwali filmowych w Polsce i za granicą m.in. podczas Taste Film Festival, Transatlantyk, Hungry! Film & Food Festival, Grand Video Awards, Sonoma International Film Festival, Devour! The Food Film Fest. 

Produkcja food content

Dziamski Studio znalazło nową siedzibę i rozpoczyna fascynujący etap funkcjonowania jako Food Content Studio. Esencją działalnościprzedsięwzięciasą nadal materiały filmowe i fotograficzne, skupione wokół szeroko rozumianej tematyki kulinarnej. W nowoczesnej przestrzeni o powierzchni 450 m2, realizowany będzie przede wszystkim food content. Studio jest wyposażone w profesjonalny sprzęt do realizacji produkcji fotograficznych i filmowych na najwyższym poziomie. Dodatkowo posiada również cykloramę do realizacji sesji beauty, zdjęć packshotowych oraz modowych.

Warsztaty kulinarne, konferencje i szkolenia

Idea studia wykracza daleko poza realizacje filmowo-fotograficzne. – Będzie to również miejsce na warsztaty kulinarne w Poznaniu. Przygotowaliśmy stanowiska dla 20 osób, jadalnię oraz imponujące zaplecze gastronomiczne w pełni wyposażone przez partnerów studia – mówi Bartek Dziamski, właściciel Food Content Studio. – Warsztaty będą prowadzić najlepsi szefowie kuchni i blogerzy kulinarni z całej Polski. W Poznaniu mamy niewiele takich miejsc i myślę, że będzie to doskonały pomysł na integrację zespołu i spotkania, dzięki którym można zdobyć nowe umiejętności kulinarne i to od najlepszych w tym kraju. Będzie to również miejsce na warsztaty dla profesjonalistów, prezentacje nowych produktów i szkolenia – dodaje Bartek Dziamski.

Kanał food content

Food Content Studio planuje również uruchomić kanał Youtube, który będzie skupiał szefów kuchni i blogerów kulinarnych. Kanał powstaje z myślą o pasjonatach gotowania, którzy chcą czerpać wiedzę od profesjonalistów i doskonalić swoje umiejętności kulinarne, a przy tym świetnie się bawić. – Na kanale pojawią się znane i lubiane nazwiska, ale również młode talenty kulinarne, które będę wspierał doświadczeniem w zakresie produkcji video – dodaje Bartosz Dziamski. Studio jest wyposażone w kuchnię modułową, którą można dowolnie aranżować i dostosowywać do indywidualnych potrzeb prowadzących. Posiada scenograficzną zabudowę oraz bogato wyposażoną rekwizytornię.

Otwarcie Food Content Studio

Event otwarcia uświetniła kolacja degustacyjna, której autorami dań byli znani szefowie kuchni: Rafał Niewiarowski, szef kuchni restauracji Dym na wodzie w Słupsku, Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni restauracji Boreczna w Michałkowej, Anna Anklewicz, szefowa kuchni restauracji Mimoza w Świebodzinie oraz szefowie kuchni z Poznania: Patryk Dziamski oraz Dawid Klimaniec. Deser przygotował Mariusz Górecki, a deskę serów zaprezentowała serowarnia Mera Vallis.

Partnerzy technologiczni studia:

  • Welbilt Deutschland GmbH
  • Convotherm
  • ProFoto
  • motioncontrol.berlin
  • smolinski.tv

Partnerami oficjalnego otwarcia Food Content Studio były firmy:

  • Profoto
  • Convotherm
  • Welbilt
  • Wódka Organika
  • Farutex
  • Baziółka
  • Zielenica
  • Fusion Gusto
  • Wódka Organika
  • Folwark Wąsowo
  • Zielenica
  • Prosecco Van Bianca e Nera
  • BIOrę
  • Heimgart
  • Folwark Wąsowo
  • Serce Jadzi
  • Boreczna
  • Fine Dine
  • MeraVallis
  • Mięsa Wina
  • Serce Jadzi
  • A Nóż Widelec
  • Sekrety szefa kuchni
  • THE LOCAL ARTS
  • SMOLIŃSKI.TV
  • Wąsowo
  • Chabur
  • Sklep sekretne zabawki
  • Algorythm

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025

SMAKKi GASTROTARGI jak dwugwiazdkowa restauracja

Poland 100 Best Restaurants

Znamy uczestników, którzy pojadą na Olimpiadę Pizzy Neapolitańskiej

Kongres Szefów Kuchni 2021

Kulinarny Ogień – gotowanie dla Fundacji Kobieca Przystań