Aktualności

IX edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku 2024

IX edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku 2024

Kapituła Konkursu serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w IX edycji Konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku 2024. W tym roku konkurs również skierowany jest do kucharzy z całej Polski oraz dla Wielkopolan pracujących za granicą. Konkurs odbędzie się 11 czerwca 2024 roku w Hotelu Edison w Baranowie k. Poznania.

Organizatorzy liczą na to, że do rywalizacji o Puchar Prezydenta Miasta Poznania Jacka Jaśkowiaka oraz nominację do XXII edycji Kulinarnego Pucharu Polski staną wybitnie uzdolnieni, ambitni pasjonaci sztuki kulinarnej – Kucharki i Kucharze, którzy tym samym uczczą pamięć Patrona Konkursu św. Rafała Jelewskiego.

Na stronie www.konkursykulinarne.pl załączony jest Formularz Zgłoszeniowy.

Termin nadsyłania zgłoszeń upływa dnia 25 kwietnia br. godz. 23:59.

Zadaniem uczestnika konkursu jest przygotowanie dwóch potraw konkursowych.

– Chłodnik wegetariański z użyciem dowolnych owoców i warzyw, w ilości 7 porcji.

– danie główne z użyciem następujących produktów obowiązkowych: boczek lub karkówka z wieprzowiny rasy złotnicka, chrzan oraz marchew, dodatkowo uczestnik musi użyć techniki grillowania, również w ilości 7 porcji. Pozostałe składniki w gestii uczestnika.

Zaznaczamy, że według wytycznych regulaminowych Kulinarnego Pucharu Polski – DANIE GŁÓWNE konkursowe w całości powinno mieć gramaturę w przedziale 160 – 180 g.”

W przypadku pytań prosi o kontakt.

Regulamin i Formularz zgłoszeniowy dostępny na stronie www.konkursykulinarne.pl.

Z kulinarnymi pozdrowieniami dla wszystkich sympatyków i członków „motylkowej rodziny”.

Kapituła Konkursu

Joanna Ochniak
Dominik Brodziak
Tomasz Purol
Barbara Surma

Regulamin

IX edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku 2024

IX edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku 2024

Kapituła Konkursu serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w IX edycji Konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku 2024. W tym roku konkurs również skierowany jest do kucharzy z całej Polski oraz dla Wielkopolan pracujących za granicą. Konkurs odbędzie się 11 czerwca 2024 roku w Hotelu Edison w Baranowie k. Poznania.

Organizatorzy liczą na to, że do rywalizacji o Puchar Prezydenta Miasta Poznania Jacka Jaśkowiaka oraz nominację do XXII edycji Kulinarnego Pucharu Polski staną wybitnie uzdolnieni, ambitni pasjonaci sztuki kulinarnej – Kucharki i Kucharze, którzy tym samym uczczą pamięć Patrona Konkursu św. Rafała Jelewskiego.

Na stronie www.konkursykulinarne.pl załączony jest Formularz Zgłoszeniowy.

Termin nadsyłania zgłoszeń upływa dnia 25 kwietnia br. godz. 23:59.

Zadaniem uczestnika konkursu jest przygotowanie dwóch potraw konkursowych.

– Chłodnik wegetariański z użyciem dowolnych owoców i warzyw, w ilości 7 porcji.

– danie główne z użyciem następujących produktów obowiązkowych: boczek lub karkówka z wieprzowiny rasy złotnicka, chrzan oraz marchew, dodatkowo uczestnik musi użyć techniki grillowania, również w ilości 7 porcji. Pozostałe składniki w gestii uczestnika.

Zaznaczamy, że według wytycznych regulaminowych Kulinarnego Pucharu Polski – DANIE GŁÓWNE konkursowe w całości powinno mieć gramaturę w przedziale 160 – 180 g.”

W przypadku pytań prosi o kontakt.

Regulamin i Formularz zgłoszeniowy dostępny na stronie www.konkursykulinarne.pl.

Z kulinarnymi pozdrowieniami dla wszystkich sympatyków i członków „motylkowej rodziny”.

Kapituła Konkursu

Joanna Ochniak
Dominik Brodziak
Tomasz Purol
Barbara Surma

Regulamin

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

Rozsmakuj się w Targach HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO®

SERY & WINO w hotelu Skipper. Cóż to był za wieczór!

Inspirujący program Targów Cleaning Expo 2023

POZNAJ festiwal polskiego wina z Robertem Makłowiczem w Concordia Taste

Azjatyckie przysmaki z dodatkiem grzybów, które warto spróbować jesienią