Aktualności

Kolacja degustacyjna z mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny

Kolacja degustacyjna z mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny

Bartosz Zajdel, szef kuchni restauracji LOFT w Gostyniu i Jakub Żymelski, zastępca szefa kuchni Hotelu i Restauracji Antonińska w Lesznie, zwyciężyli III Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie – Memoriał Mariana Tarnawskiego. Już 9 grudnia LOFT zaprasza na wyjątkową kolację degustacyjną z mistrzami i vicemistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny. Nad przebiegiem kolacji czuwać będzie szef patron restauracji Waldemar Kaniewski.

W restauracji LOFT emocje jeszcze nie opadły po wygranej szefa kuchni Bartosza Zajdela w Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie, a już 9 grudnia o godz. 18.00 odbędzie się specjalna kolacja degustacyjna. Wraz z mistrzami Bartoszem Zajdelem i Jakubem Żymelskim, gotować będą vicemistrzowie Polski w przyrządzaniu dziczyzny, czyli Dawid Wysoki i Dawid Cieśliński. Nad przebiegiem kolacji czuwać będzie szef patron restauracji Loft Waldemar Kaniewski, który zadba o słodką niespodziankę podczas wieczoru.

Szefowie przygotują specjalne menu składające się z kilku pozycji z dziczyzną w roli głównej – dania nie są dostępne w codziennej karcie. Ponadto, goście będą mieli możliwość porozmawiać z twórcami tych pyszności. Spotkanie odbędzie się w klimacie Świąt Bożego Narodzenia, aby wspólnie rozpocząć ten magiczny czas.

Restauracja LOFT mieści się w ścisłym centrum Gostynia w miejscu, w którym w latach 70-tych ubiegłego wieku siedzibę miała fabryka mebli. Powstała z chęci stworzenia na mapie miasta niepowtarzalnego, przestronnego oraz gustownie urządzonego miejsca. Jest to restauracja, która loftowym wnętrzem nawiązuje do historii, a nowoczesna kuchnia polska jest dopełnieniem całości.

Kolacja degustacyjna z mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny

Kolacja degustacyjna z mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny

Bartosz Zajdel, szef kuchni restauracji LOFT w Gostyniu i Jakub Żymelski, zastępca szefa kuchni Hotelu i Restauracji Antonińska w Lesznie, zwyciężyli III Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie – Memoriał Mariana Tarnawskiego. Już 9 grudnia LOFT zaprasza na wyjątkową kolację degustacyjną z mistrzami i vicemistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny. Nad przebiegiem kolacji czuwać będzie szef patron restauracji Waldemar Kaniewski.

W restauracji LOFT emocje jeszcze nie opadły po wygranej szefa kuchni Bartosza Zajdela w Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie, a już 9 grudnia o godz. 18.00 odbędzie się specjalna kolacja degustacyjna. Wraz z mistrzami Bartoszem Zajdelem i Jakubem Żymelskim, gotować będą vicemistrzowie Polski w przyrządzaniu dziczyzny, czyli Dawid Wysoki i Dawid Cieśliński. Nad przebiegiem kolacji czuwać będzie szef patron restauracji Loft Waldemar Kaniewski, który zadba o słodką niespodziankę podczas wieczoru.

Szefowie przygotują specjalne menu składające się z kilku pozycji z dziczyzną w roli głównej – dania nie są dostępne w codziennej karcie. Ponadto, goście będą mieli możliwość porozmawiać z twórcami tych pyszności. Spotkanie odbędzie się w klimacie Świąt Bożego Narodzenia, aby wspólnie rozpocząć ten magiczny czas.

Restauracja LOFT mieści się w ścisłym centrum Gostynia w miejscu, w którym w latach 70-tych ubiegłego wieku siedzibę miała fabryka mebli. Powstała z chęci stworzenia na mapie miasta niepowtarzalnego, przestronnego oraz gustownie urządzonego miejsca. Jest to restauracja, która loftowym wnętrzem nawiązuje do historii, a nowoczesna kuchnia polska jest dopełnieniem całości.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Paweł Żebro nowym Szefem Kuchni restauracji hotelu Hampton by Hilton Krakow Airport

Kuchnia polska gwiazdą ostatnich, piętnastych warsztatów kulinarnych w pierwszej edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere

Przemysław Klima o meandrach posiadania dwóch gwiazdek Michelin i współpracy z firmą Grafen

Poznaj historię mrożonej herbaty

Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO® powrót w wielkim stylu

Trendy 2024 w sektorze HoReCa. Trwają zapisy na VI spotkanie Food Working