...

Aktualności

Kulinarny Rajd Mistrzów 2022

Kulinarny Rajd Mistrzów 2022

Już 28 października 2022 r. odbędzie się 10. jubileuszowa edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów. Konkurs po raz kolejny zagości w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu. Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Fundacją Polskie Hotele Niezależne.

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.

Temat tegorocznej edycji

Przekąska

Filet z sandacza + dowolny zestaw minimum trzech ziół charakterystycznych dla naszego kraju

Danie główne

Schab/comber cielęcy z/k (cielęcina mleczna) + owoc rokitnika i/lub dereń (dopuszcza się owoce mrożone)

Wszyscy zainteresowani udziałem w konkursie proszeni są o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: [email protected]. Zgłoszenia można nadsyłać do dnia 19 październik 2022 r., do godz. 24.00.

W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 28 października o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 15.00.

Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.

Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów. Wieczorną imprezę uświetni swoim występem gość specjalny – gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.

Impreza odbędzie się w dniu 28 pażdziernika 2022 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.

Kulinarny Rajd Mistrzów 2022

Kulinarny Rajd Mistrzów 2022

Już 28 października 2022 r. odbędzie się 10. jubileuszowa edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów. Konkurs po raz kolejny zagości w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu. Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Fundacją Polskie Hotele Niezależne.

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.

Temat tegorocznej edycji

Przekąska

Filet z sandacza + dowolny zestaw minimum trzech ziół charakterystycznych dla naszego kraju

Danie główne

Schab/comber cielęcy z/k (cielęcina mleczna) + owoc rokitnika i/lub dereń (dopuszcza się owoce mrożone)

Wszyscy zainteresowani udziałem w konkursie proszeni są o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: [email protected]. Zgłoszenia można nadsyłać do dnia 19 październik 2022 r., do godz. 24.00.

W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 28 października o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 15.00.

Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.

Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów. Wieczorną imprezę uświetni swoim występem gość specjalny – gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.

Impreza odbędzie się w dniu 28 pażdziernika 2022 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

XVII Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”

4 pory roku: lato. Kolacja degustacyjna Roberta Muzyczuka i Dominika Duraja w restauracji Alto w Katowicach.

Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa partnerem TipTip – operatora aplikacji dla kelnerów

Grzybobranie dla Gastronomii

Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych po raz pierwszy

Wyjątkowe wydarzenie kulinarne w Ostrowcu Świętokrzyskim (fotorelacja)

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.