Aktualności

Joanna Brodzik i Tomasz Purol poprowadzą KPP 2022

Joanna Brodzik i Tomasz Purol poprowadzą KPP 2022

Wspaniała aktorka i znakomity szef kuchni – Joanna Brodzik i Tomasz Purol. To oni stworzą tegoroczny duet prowadzących Kulinarny Puchar Polski. Będzie można spotkać ich w strefie konkursowej, na scenie, podczas wieczornej gali finałowej, ale też podczas targów POLAGRA.

Joanna Brodzik to aktorka teatralna, filmowa i telewizyjna, która nie ukrywa swojej ogromnej pasji do gotowania. Pierwsze kulinarne doświadczenia zdobywała pod okiem babci, która rozbudziła w niej miłość do gotowania.

Aktorka, pisarka, pasjonatka gotowania

Joanna jest pomysłodawczynią i autorką projektu „Lubuskie od kuchni”, promującego ten region naszego kraju. W ramach tej inicjatywy prowadzi również warsztaty kulinarne, które odkrywają przed uczestnikami kulinarne bogactwo Ziemi Lubuskiej. Swoją pasję do gotowania ukazała również w książce „Umami. Opowieści i przepisy”, która zawiera opowieści o smakach odnajdywanych w osobistych przeżyciach i uczuciach oraz prawdziwych historycznych faktach i anegdotach.

W przerwach między prowadzeniem konkursu, Joannę Brodzik będzie można spotkać również podczas targów POLAGRA na jej stoisku. Będzie tam można nabyć jej książkę „Umami. Opowieści i przepisy”, zdobyć autograf i porozmawiać z autorką nie tylko kulinariach.

Artysta w swoim fachu

Drugi z prowadzących Kulinarny Puchar Polski to Tomasz Purol. Szef kuchni restauracji White Marlin i zwycięzca V edycji programu Top Chef Polska. Jak sam o sobie mówi, „gotowanie to sztuka, a ja jestem artystą w swoim fachu”. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywa od ponad 20 lat, w różnych miejscach w Polsce i na świecie, m.in. w: Park Hotelu w Poznaniu i Szczecinie, poznańskim Hotelu Brovaria, Hotelu Remes w Opalenicy, poznańskim hotelu Blow UP Hall 5050 i innych. Działa również jako członek Komitetu Wykonawczego Bocuse d’Or Poland oraz członek zarządu Stowarzyszenia Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.

Tomasz Purol jest laureatem i zwycięzcą wielu konkursów kulinarnych organizowanych w Polsce i za granicą, a Kulinarny Puchar Polski ma dla niego szczególne znaczenie, ponieważ sam jest finalistą jednej z edycji konkursu. Jego również będzie można spotkać na targach POLAGRA poza Kulinarnym Pucharem Polski. Trzeciego dnia, czyli 28 września poprowadzi warsztaty Chefs Academy.

Cały program targów POLAGRA dostępny tutaj.

Program wydarzeń – Polagra

Źródło: Grupa MTP / Kulinarny Puchar Polski

Joanna Brodzik i Tomasz Purol poprowadzą KPP 2022

Joanna Brodzik i Tomasz Purol poprowadzą KPP 2022

Wspaniała aktorka i znakomity szef kuchni – Joanna Brodzik i Tomasz Purol. To oni stworzą tegoroczny duet prowadzących Kulinarny Puchar Polski. Będzie można spotkać ich w strefie konkursowej, na scenie, podczas wieczornej gali finałowej, ale też podczas targów POLAGRA.

Joanna Brodzik to aktorka teatralna, filmowa i telewizyjna, która nie ukrywa swojej ogromnej pasji do gotowania. Pierwsze kulinarne doświadczenia zdobywała pod okiem babci, która rozbudziła w niej miłość do gotowania.

Aktorka, pisarka, pasjonatka gotowania

Joanna jest pomysłodawczynią i autorką projektu „Lubuskie od kuchni”, promującego ten region naszego kraju. W ramach tej inicjatywy prowadzi również warsztaty kulinarne, które odkrywają przed uczestnikami kulinarne bogactwo Ziemi Lubuskiej. Swoją pasję do gotowania ukazała również w książce „Umami. Opowieści i przepisy”, która zawiera opowieści o smakach odnajdywanych w osobistych przeżyciach i uczuciach oraz prawdziwych historycznych faktach i anegdotach.

W przerwach między prowadzeniem konkursu, Joannę Brodzik będzie można spotkać również podczas targów POLAGRA na jej stoisku. Będzie tam można nabyć jej książkę „Umami. Opowieści i przepisy”, zdobyć autograf i porozmawiać z autorką nie tylko kulinariach.

Artysta w swoim fachu

Drugi z prowadzących Kulinarny Puchar Polski to Tomasz Purol. Szef kuchni restauracji White Marlin i zwycięzca V edycji programu Top Chef Polska. Jak sam o sobie mówi, „gotowanie to sztuka, a ja jestem artystą w swoim fachu”. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywa od ponad 20 lat, w różnych miejscach w Polsce i na świecie, m.in. w: Park Hotelu w Poznaniu i Szczecinie, poznańskim Hotelu Brovaria, Hotelu Remes w Opalenicy, poznańskim hotelu Blow UP Hall 5050 i innych. Działa również jako członek Komitetu Wykonawczego Bocuse d’Or Poland oraz członek zarządu Stowarzyszenia Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.

Tomasz Purol jest laureatem i zwycięzcą wielu konkursów kulinarnych organizowanych w Polsce i za granicą, a Kulinarny Puchar Polski ma dla niego szczególne znaczenie, ponieważ sam jest finalistą jednej z edycji konkursu. Jego również będzie można spotkać na targach POLAGRA poza Kulinarnym Pucharem Polski. Trzeciego dnia, czyli 28 września poprowadzi warsztaty Chefs Academy.

Cały program targów POLAGRA dostępny tutaj.

Program wydarzeń – Polagra

Źródło: Grupa MTP / Kulinarny Puchar Polski

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Krab królewski w restauracji Babinicz

Ecolab z nową linią zrównoważonych środków czystości

SUP – regulacje dla gastronomii. Pobierz darmowy, edukacyjny ebook!

#1 charytatywne Garowanie dla Fundacji Ks. Jana Kaczkowskiego (fotorelacja)

Dwie Gwiazdki Michelin dla polskiej restauracji! Pełna lista lokali wyróżnionych w 2023 roku

Festiwal Kuchni Międzynarodowej 2024