Aktualności

Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie – Sweettargi 2023

Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie – Sweettargi 2023

11. Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie – Sweettargi 2023 wracają w wielkim stylu. Wśród imprez towarzyszących wyróżnimy II Mistrzostwa Polski na Pralinę, gorące debaty oraz Strefa Rzemieślnika. Najsłodsze targi na południu Polski odbędą się już 18-20 marca 2023 w Katowicach.

Po długiej przerwie wracają najsłodsze targi na południu Polski. Wśród imprez towarzyszących II Mistrzostwa Polski na Pralinę, gorące debaty oraz Strefa Rzemieślnika. 18-20 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach zapachnie świeżym chlebem na zakwasie, kawą i czekoladą. Wracają Sweet Targi, a wraz z nimi wystawcy z branży piekarsko-cukierniczo-lodziarskiej oraz ciekawy program, dla którego warto być na tym wydarzeniu. 

Przez trzy dni trwania imprezy w Strefie Rzemieślnika odbywać będą się pokazy pieczenia chleba
i produktów półcukierniczych na zakwasie prowadzone przez przedstawicieli stowarzyszenia Rzemieślnik. Wystąpią, m.in. Szymon Sapieha, Maciej Majzon Wójtowicz, Krzysztof Wysłucha oraz Mateusz Szymura. Jak prowadzić zakwas? Które bochenki warto wprowadzić do oferty? Od czego zacząć przygodę z croissantami? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie ukryte między smakowitymi wypiekami!

19 marca do walki o tytuł mistrza czekoladowych słodkości zawalczą uczestnicy II edycji Mistrzostwa Polski na Pralinę. Tym razem będą musieli stworzyć czekoladki inspirowane polskimi smakami. Jury przewodzi największy znawca i mistrz czekolady w Polsce – Michał Iwaniuk. Oprócz tego ciekawe prelekcje i pokazy poprowadzą goście specjalni: youtuberka, autorka publikacji i trener kulinarny – Agnieszka Jasińska (Kulinarne Nawigacje) zaprezentuje specjały w stylu zero waste, wege i opowie
o kulinarnych trendach na rok 2023.

Fotografka i stylistka żywności, Kasia Fiszer (Food&Light) zdradzi triki stosowane fotografii kulinarnej, a Łukasz Jasiński zapewni dawkę adrenaliny i ekscytacji przy prelekcji i degustacji ciastek z udziałem… owadów. Natomiast właścicielka kultowej cukierni butikowej, Sylwia Grodzka-Haba (Pani Foremka) opowie o tym, jak budować markę osobistą i roli ciastka jako nośnika dobrych emocji. 

W programie także aromatyczny Festiwal Kawy, na którym swój udział zapowiedziały najlepsze palarnie, znane kawiarnie oraz niesamowici bariści. W trakcie zwiedzania targów warto posłuchać toczących się debat dotyczących najważniejszych spraw – przyszłości branży i umiejętnego zarządzania firmą w czasach kryzysu i inflacji.

Przyjdź – zainspiruj się, wymień się doświadczeniem, spotkaj się z branżą, poznaj trendy i uczyń ten rok jeszcze słodszym!

11. Sweettargi

18-20.03.2023

Międzynarodowe Centrum Kongresowe

Plac Sławika i Antalla 1

Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie – Sweettargi 2023

Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie – Sweettargi 2023

11. Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie – Sweettargi 2023 wracają w wielkim stylu. Wśród imprez towarzyszących wyróżnimy II Mistrzostwa Polski na Pralinę, gorące debaty oraz Strefa Rzemieślnika. Najsłodsze targi na południu Polski odbędą się już 18-20 marca 2023 w Katowicach.

Po długiej przerwie wracają najsłodsze targi na południu Polski. Wśród imprez towarzyszących II Mistrzostwa Polski na Pralinę, gorące debaty oraz Strefa Rzemieślnika. 18-20 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach zapachnie świeżym chlebem na zakwasie, kawą i czekoladą. Wracają Sweet Targi, a wraz z nimi wystawcy z branży piekarsko-cukierniczo-lodziarskiej oraz ciekawy program, dla którego warto być na tym wydarzeniu. 

Przez trzy dni trwania imprezy w Strefie Rzemieślnika odbywać będą się pokazy pieczenia chleba
i produktów półcukierniczych na zakwasie prowadzone przez przedstawicieli stowarzyszenia Rzemieślnik. Wystąpią, m.in. Szymon Sapieha, Maciej Majzon Wójtowicz, Krzysztof Wysłucha oraz Mateusz Szymura. Jak prowadzić zakwas? Które bochenki warto wprowadzić do oferty? Od czego zacząć przygodę z croissantami? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie ukryte między smakowitymi wypiekami!

19 marca do walki o tytuł mistrza czekoladowych słodkości zawalczą uczestnicy II edycji Mistrzostwa Polski na Pralinę. Tym razem będą musieli stworzyć czekoladki inspirowane polskimi smakami. Jury przewodzi największy znawca i mistrz czekolady w Polsce – Michał Iwaniuk. Oprócz tego ciekawe prelekcje i pokazy poprowadzą goście specjalni: youtuberka, autorka publikacji i trener kulinarny – Agnieszka Jasińska (Kulinarne Nawigacje) zaprezentuje specjały w stylu zero waste, wege i opowie
o kulinarnych trendach na rok 2023.

Fotografka i stylistka żywności, Kasia Fiszer (Food&Light) zdradzi triki stosowane fotografii kulinarnej, a Łukasz Jasiński zapewni dawkę adrenaliny i ekscytacji przy prelekcji i degustacji ciastek z udziałem… owadów. Natomiast właścicielka kultowej cukierni butikowej, Sylwia Grodzka-Haba (Pani Foremka) opowie o tym, jak budować markę osobistą i roli ciastka jako nośnika dobrych emocji. 

W programie także aromatyczny Festiwal Kawy, na którym swój udział zapowiedziały najlepsze palarnie, znane kawiarnie oraz niesamowici bariści. W trakcie zwiedzania targów warto posłuchać toczących się debat dotyczących najważniejszych spraw – przyszłości branży i umiejętnego zarządzania firmą w czasach kryzysu i inflacji.

Przyjdź – zainspiruj się, wymień się doświadczeniem, spotkaj się z branżą, poznaj trendy i uczyń ten rok jeszcze słodszym!

11. Sweettargi

18-20.03.2023

Międzynarodowe Centrum Kongresowe

Plac Sławika i Antalla 1

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Start programu Talents United By Transgourmet – znamy polskiego uczestnika pierwszej edycji wydarzenia!

Kolejne kolacje Bocuse d’Or Poland on Tour za nami!

Powrót do przeszłości w Fisherman – finest food & wine

Finaliści i jurorzy Mistrzostw Polski w Dziczyźnie

Polskie wina czekają na odkrycie

Dobry start GASTROTARGÓW SMAKKi