Aktualności

Strefa Dobrego Smaku Violife podczas Green Film Festival

Strefa Dobrego Smaku Violife podczas Green Film Festival

Violife – marka roślinnych alternatyw dla serów i wędlin – jest parterem festiwalu filmów ekologicznych BNP Paribas Green Film Festival. W Strefie Dobrego Smaku Violife każdy może spróbować posiłków na bazie roślin i przekonać się, w jaki sposób decyzje o tym, co znajduje się na naszym talerzu, wpływają na planetę.

Odbywający się u podnóża Wawelu festiwal to wielkie święto ludzi, którym los naszej planety nie jest obojętny. To jedyny w Polsce i jeden z największych na świecie filmowy festiwal o tematyce ekologicznej. Pokazom filmowym towarzyszą spotkania z twórcami, ekspertami ONZ i aktywistami klimatycznymi. W czasie festiwalu odbywają się również liczne warsztaty ekologiczne, spotkania edukacyjne i wystawy.

Strefa Dobrego Smaku Violife oferuje wyłącznie potrawy bazujące na niskoemisyjnych składnikach roślinnych, sezonowych i pochodzących od lokalnych producentów. 

– Z radością włączamy się w inicjatywy promujące roślinną dietę. Dlatego współtworzymy strefę kulinarną, w której każdy może się przekonać, jak smaczne są dania bez mięsa i nabiału, bazujące na w 100% wegańskich produktach Violife – mówi Marta Habas, Violife Brand Manager. – Jako marka, która kształtuje jedzeniowe trendy weźmiemy też udział w dyskusji o „Smaku przyszłości”.

W Strefie Dobrego Smaku Violife jest także foodtruck Violife, w którym można skosztować m.in. tostów z roślinną szynką Viodeli i Violife o smaku camembert oraz z rukolą i żurawiną lub tortilli z grillowanymi warzywami, Violife o smaku dojrzałego cheddara i humusem.

– Coraz częściej w ofercie kulinarnej festiwali możemy znaleźć bogatą ofertę dań roślinnych. To odpowiedź na oczekiwania odbiorców, którzy coraz liczniej przekonują się do diety roślinnej i szukają takich propozycji – mówi Robert Kopacz, Szef Kuchni Violife Professional. – Serwujemy tu pyszne dania, dając przykład, jak każdy z nas, zastępując mięso i nabiał żywnością roślinną, może ograniczać zmiany klimatu.

Zgodnie z deklaracją środowiskową Green Film Festival miasteczko festiwalowe jest strefą wolną od jednorazowego plastiku, a organizatorzy rezygnują z gadżetów oraz ograniczają zużycie papieru, preferując formy elektroniczne folderów i programów festiwalowych.

6. BNP Paribas Green Film Festival potrwa do 20 sierpnia 2023 roku. Miasteczko festiwalowe znajduje się w Krakowie na Bulwarach Wiślanych u podnóża Wawelu. Więcej na www.greenfestival.pl

O Violife
Violife to globalna marka wegańskich alternatyw dla serów oraz wędlin, obecna w 60 krajach. Jest uwielbiana przez wegan, wegetarian, fleksitarian i osoby z nietolerancjami pokarmowymi na całym świecie.

Powstający na bazie oleju kokosowego Violife to wiele wariantów alternatyw dla serów m.in. o smaku cheddar, mozzarelli, goudy, parmezanu czy fety. Produkty Violife znakomicie smakują i świetnie sprawdzają się do pizz, kanapek, tostów czy sałatek, są używane do sosów, deserów oraz jako dodatek do makaronów i zapiekanek. Wszystkie produkty Violife są wolne od laktozy, glutenu, orzechów, soi i konserwantów, dzięki czemu są odpowiednie także dla osób, u których występują alergie i nietolerancje pokarmowe. Posiadają także certyfikat Halal i Kosher.

Marka Violife powstała w 1990 roku w Grecji. Dzięki ponad 30-letniemu doświadczeniu w opracowywaniu i produkcji produktów wegańskich oraz wsparciu Upfield, największej na świecie firmy tworzącej produkty do smarowania, smażenia i gotowania bazujące na olejach roślinnych, dziś jest światowym liderem o zasięgu globalnym. Więcej: https://violifefoods.com/pl/

O Upfield

Upfield to największa na świecie firma tworząca produkty do smarowania, smażenia i gotowania bazujące na olejach roślinnych. Do Upfield należą takie marki jak m.in. Rama, Kasia, Delma czy Flora. Szefowie kuchni cenią m.in. Ramę Cremefine Profi, Ramę Professional Bakery, oliwy Altis, zaś w portfolio firmy znajdują się także w pełni wegańskie: Flora Plant oraz roślinne alternatywy dla sera Violife. Misją firmy jest dostarczanie zdrowych, wysokiej jakości produktów, opartych na roślinach. Więcej: https://www.upfieldprofessional.com/pl-pl

Strefa Dobrego Smaku Violife podczas Green Film Festival

Strefa Dobrego Smaku Violife podczas Green Film Festival

Violife – marka roślinnych alternatyw dla serów i wędlin – jest parterem festiwalu filmów ekologicznych BNP Paribas Green Film Festival. W Strefie Dobrego Smaku Violife każdy może spróbować posiłków na bazie roślin i przekonać się, w jaki sposób decyzje o tym, co znajduje się na naszym talerzu, wpływają na planetę.

Odbywający się u podnóża Wawelu festiwal to wielkie święto ludzi, którym los naszej planety nie jest obojętny. To jedyny w Polsce i jeden z największych na świecie filmowy festiwal o tematyce ekologicznej. Pokazom filmowym towarzyszą spotkania z twórcami, ekspertami ONZ i aktywistami klimatycznymi. W czasie festiwalu odbywają się również liczne warsztaty ekologiczne, spotkania edukacyjne i wystawy.

Strefa Dobrego Smaku Violife oferuje wyłącznie potrawy bazujące na niskoemisyjnych składnikach roślinnych, sezonowych i pochodzących od lokalnych producentów. 

– Z radością włączamy się w inicjatywy promujące roślinną dietę. Dlatego współtworzymy strefę kulinarną, w której każdy może się przekonać, jak smaczne są dania bez mięsa i nabiału, bazujące na w 100% wegańskich produktach Violife – mówi Marta Habas, Violife Brand Manager. – Jako marka, która kształtuje jedzeniowe trendy weźmiemy też udział w dyskusji o „Smaku przyszłości”.

W Strefie Dobrego Smaku Violife jest także foodtruck Violife, w którym można skosztować m.in. tostów z roślinną szynką Viodeli i Violife o smaku camembert oraz z rukolą i żurawiną lub tortilli z grillowanymi warzywami, Violife o smaku dojrzałego cheddara i humusem.

– Coraz częściej w ofercie kulinarnej festiwali możemy znaleźć bogatą ofertę dań roślinnych. To odpowiedź na oczekiwania odbiorców, którzy coraz liczniej przekonują się do diety roślinnej i szukają takich propozycji – mówi Robert Kopacz, Szef Kuchni Violife Professional. – Serwujemy tu pyszne dania, dając przykład, jak każdy z nas, zastępując mięso i nabiał żywnością roślinną, może ograniczać zmiany klimatu.

Zgodnie z deklaracją środowiskową Green Film Festival miasteczko festiwalowe jest strefą wolną od jednorazowego plastiku, a organizatorzy rezygnują z gadżetów oraz ograniczają zużycie papieru, preferując formy elektroniczne folderów i programów festiwalowych.

6. BNP Paribas Green Film Festival potrwa do 20 sierpnia 2023 roku. Miasteczko festiwalowe znajduje się w Krakowie na Bulwarach Wiślanych u podnóża Wawelu. Więcej na www.greenfestival.pl

O Violife
Violife to globalna marka wegańskich alternatyw dla serów oraz wędlin, obecna w 60 krajach. Jest uwielbiana przez wegan, wegetarian, fleksitarian i osoby z nietolerancjami pokarmowymi na całym świecie.

Powstający na bazie oleju kokosowego Violife to wiele wariantów alternatyw dla serów m.in. o smaku cheddar, mozzarelli, goudy, parmezanu czy fety. Produkty Violife znakomicie smakują i świetnie sprawdzają się do pizz, kanapek, tostów czy sałatek, są używane do sosów, deserów oraz jako dodatek do makaronów i zapiekanek. Wszystkie produkty Violife są wolne od laktozy, glutenu, orzechów, soi i konserwantów, dzięki czemu są odpowiednie także dla osób, u których występują alergie i nietolerancje pokarmowe. Posiadają także certyfikat Halal i Kosher.

Marka Violife powstała w 1990 roku w Grecji. Dzięki ponad 30-letniemu doświadczeniu w opracowywaniu i produkcji produktów wegańskich oraz wsparciu Upfield, największej na świecie firmy tworzącej produkty do smarowania, smażenia i gotowania bazujące na olejach roślinnych, dziś jest światowym liderem o zasięgu globalnym. Więcej: https://violifefoods.com/pl/

O Upfield

Upfield to największa na świecie firma tworząca produkty do smarowania, smażenia i gotowania bazujące na olejach roślinnych. Do Upfield należą takie marki jak m.in. Rama, Kasia, Delma czy Flora. Szefowie kuchni cenią m.in. Ramę Cremefine Profi, Ramę Professional Bakery, oliwy Altis, zaś w portfolio firmy znajdują się także w pełni wegańskie: Flora Plant oraz roślinne alternatywy dla sera Violife. Misją firmy jest dostarczanie zdrowych, wysokiej jakości produktów, opartych na roślinach. Więcej: https://www.upfieldprofessional.com/pl-pl

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Życzenia specjalne gości: Jak sobie z nimi radzisz?

Nieskazitelna czystość szkła w sztuce barmańskiej

Bocuse d’Or Poland on Tour w poznańskiej odsłonie

Targi POLAGRA i KPP coraz bliżej!

Festiwal Kuchni Międzynarodowej już 17 kwietnia!

Kongres POLAGRA EXPORT MEETING. Najważniejsze zagadnienia w eksporcie żywności