Aktualności

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2023

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2023

W tym roku swoje święto branża gastronomiczna będzie miała 24 października. Tego dnia odbędzie się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. Jest to już tradycyjnie wyjątkowe wydarzenie, podczas którego jednego dnia i na tej samej przestrzeni spotykają się tłumnie profesjonaliści gastronomii z całej Polski. Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów jest wydarzeniem zamkniętym, jedynym tak dużym, na które nie są zaproszone osoby spoza branży. Mimo to co roku gości on prawie 2.000 uczestników. Przede wszystkim szefów kuchni i restauratorów, a więc ludzi, którzy na poważnie związali się z gastronomią inwestując w nią swój czas i pieniądze.

Uczestnicy spotykają się, by skorzystać z części edukacyjnej realizowanej na scenie głównej kongresu oraz praktycznych warsztatów zapewnianych przez dostawców HoReCa w części ekspozycyjnej. Możliwość posmakowania wielu produktów, w tym rynkowych nowości jest też ważnym atutem tego spotkania. Kolejnym jest poznanie u źródła możliwości sprzętu od renomowanych dostawców i zrobienie rzetelnych kalkulacji uwzględniających wykorzystanie prądu, wody i środków czystości.  

Tegoroczny program wydarzenia podzielony jest na 3 części: „Od kuchni”, „Fine dining” i „Gastronomia to też biznes”. W ramach pierwszego z bloków omówiona zostanie kuchnia żydowska, kuchnia śląska, kulinarna oferta dla dzieci, bieżące i długoterminowe trendy oraz kontrowersyjne gwiazdki i inne kulinarne wyróżnienia. W ramach fine diningu odbędą się warsztaty platingu oraz wystąpienie z zakresu protokołu dyplomatycznego.  W części biznesowej pojawi się temat skutecznego wykorzystania social mediów, studium typowych problemów restauratora i różne, czasem alternatywne modele biznesowe dla gastronomii. Wśród prelegentów nie zabraknie branżowych gwiazd i osobowości świata gastronomii. Program powstał z myślą o profesjonalistach, którzy poważnie traktują swój rozwój zawodowy.

Szczegółowy program Kongresu: https://kongresszefowkuchni.pl/program/.

Udział w kongresie jest bezpłatny dla szefów kuchni, restauratorów i kucharzy jest bezpłatny. Rejestracja jest obowiązkowa. Osoby spoza branży nie mogą uczestniczyć w wydarzeniu.

Panel rejestracyjny: https://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie/

Źródło: Agnieszka Huszczyńska / Kongres Szefów Kuchni

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2023

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2023

W tym roku swoje święto branża gastronomiczna będzie miała 24 października. Tego dnia odbędzie się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. Jest to już tradycyjnie wyjątkowe wydarzenie, podczas którego jednego dnia i na tej samej przestrzeni spotykają się tłumnie profesjonaliści gastronomii z całej Polski. Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów jest wydarzeniem zamkniętym, jedynym tak dużym, na które nie są zaproszone osoby spoza branży. Mimo to co roku gości on prawie 2.000 uczestników. Przede wszystkim szefów kuchni i restauratorów, a więc ludzi, którzy na poważnie związali się z gastronomią inwestując w nią swój czas i pieniądze.

Uczestnicy spotykają się, by skorzystać z części edukacyjnej realizowanej na scenie głównej kongresu oraz praktycznych warsztatów zapewnianych przez dostawców HoReCa w części ekspozycyjnej. Możliwość posmakowania wielu produktów, w tym rynkowych nowości jest też ważnym atutem tego spotkania. Kolejnym jest poznanie u źródła możliwości sprzętu od renomowanych dostawców i zrobienie rzetelnych kalkulacji uwzględniających wykorzystanie prądu, wody i środków czystości.  

Tegoroczny program wydarzenia podzielony jest na 3 części: „Od kuchni”, „Fine dining” i „Gastronomia to też biznes”. W ramach pierwszego z bloków omówiona zostanie kuchnia żydowska, kuchnia śląska, kulinarna oferta dla dzieci, bieżące i długoterminowe trendy oraz kontrowersyjne gwiazdki i inne kulinarne wyróżnienia. W ramach fine diningu odbędą się warsztaty platingu oraz wystąpienie z zakresu protokołu dyplomatycznego.  W części biznesowej pojawi się temat skutecznego wykorzystania social mediów, studium typowych problemów restauratora i różne, czasem alternatywne modele biznesowe dla gastronomii. Wśród prelegentów nie zabraknie branżowych gwiazd i osobowości świata gastronomii. Program powstał z myślą o profesjonalistach, którzy poważnie traktują swój rozwój zawodowy.

Szczegółowy program Kongresu: https://kongresszefowkuchni.pl/program/.

Udział w kongresie jest bezpłatny dla szefów kuchni, restauratorów i kucharzy jest bezpłatny. Rejestracja jest obowiązkowa. Osoby spoza branży nie mogą uczestniczyć w wydarzeniu.

Panel rejestracyjny: https://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie/

Źródło: Agnieszka Huszczyńska / Kongres Szefów Kuchni

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Poznaj historię mrożonej herbaty

POLAGRA 2022: oto najważniejsze informacje

Najlepsza Restauracja 2024. O tytuł walczy blisko 600 lokali

Znamy trzeciego finalistę 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Premiera nowego katalogu marki Lubiana „HoReCa dla profesjonalistów edycja 2024”

Kulinarne świętowanie niepodległości zakończone