Aktualności

Bocuse d’Or Poland on Tour w poznańskiej odsłonie

Bocuse d’Or Poland on Tour w poznańskiej odsłonie

Za nami piąta już kolacja z cyklu Bocuse d’Or Poland on Tour, która odbyła się 7 października w Chef’s Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu. Za kompozycję menu odpowiadali szefowie Ernest Jagodziński, gospodarz kolacji, członek Akademii Bocuse d’Or Poland, srebrny medalista polskiej selekcji 2019, juror edycji 2021 oraz trener i uznany juror konkursów kulinarnych w kraju i za granicą oraz Adam Chrząstowski Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland, od 32 lat wielki autorytet w branży gastronomicznej, szef kuchni Restauracji Bałkańska Dusza i Dawid Cieśliński młody adept sztuki kulinarnej, który u boku Jakuba Kasprzaka reprezentował w marcu tego roku Polskę w europejskiej selekcji Bocuse d’Or.

Niewątpliwe był to wyjątkowy wieczór. Za sprawą kameralnej atmosfery, autorskiego menu pełnego smaków i aromatów oraz wspaniałych szefów kuchni Goście znaleźli się w innym wymiarze.vNa talerzach zagościł łosoś MOWI Supreme, kacza wątróbka, comber z daniela i szarlotka. Oczywiście nie mogło zabraknąć poznańskiej pyry, którą na pierwszą przystawkę przygotował Dawid. Goście byli naprawdę zadowoleni a to prawdziwa nagroda dla wszystkich, którzy przyczynili się do tego wspaniałego wydarzenia.

Już dziś zapraszamy na ostatnią kolację, która odbędzie się 13 października w Warszawie i tym samym zamknie cykl Bocuse d’Or Poland on Tour w tym roku. Zachęcamy do śledzenia aktywności Akademii Bocuse d’Or Poland, która już rozpoczęła przygotowania do kolejnej krajowej selekcji i wielu smacznych projektów.

Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland

Partnerzy wydarzenia: MOWI Supreme, Churchill1795, Fine Dine, Plastmet, MEIKO Polska, Evian

***
Bocuse d’Or to najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni.
Finał konkursu Bocuse d’Or odbywa się co dwa lata w samym sercu Sirha, profesjonalnych targów w Lyonie poświęconych gastronomii.

www.bocusedorpoland.pl

Tekst: Smarten PR

Fot.: Jakub Pindych

Bocuse d’Or Poland on Tour w poznańskiej odsłonie

Bocuse d’Or Poland on Tour w poznańskiej odsłonie

Za nami piąta już kolacja z cyklu Bocuse d’Or Poland on Tour, która odbyła się 7 października w Chef’s Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu. Za kompozycję menu odpowiadali szefowie Ernest Jagodziński, gospodarz kolacji, członek Akademii Bocuse d’Or Poland, srebrny medalista polskiej selekcji 2019, juror edycji 2021 oraz trener i uznany juror konkursów kulinarnych w kraju i za granicą oraz Adam Chrząstowski Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland, od 32 lat wielki autorytet w branży gastronomicznej, szef kuchni Restauracji Bałkańska Dusza i Dawid Cieśliński młody adept sztuki kulinarnej, który u boku Jakuba Kasprzaka reprezentował w marcu tego roku Polskę w europejskiej selekcji Bocuse d’Or.

Niewątpliwe był to wyjątkowy wieczór. Za sprawą kameralnej atmosfery, autorskiego menu pełnego smaków i aromatów oraz wspaniałych szefów kuchni Goście znaleźli się w innym wymiarze.vNa talerzach zagościł łosoś MOWI Supreme, kacza wątróbka, comber z daniela i szarlotka. Oczywiście nie mogło zabraknąć poznańskiej pyry, którą na pierwszą przystawkę przygotował Dawid. Goście byli naprawdę zadowoleni a to prawdziwa nagroda dla wszystkich, którzy przyczynili się do tego wspaniałego wydarzenia.

Już dziś zapraszamy na ostatnią kolację, która odbędzie się 13 października w Warszawie i tym samym zamknie cykl Bocuse d’Or Poland on Tour w tym roku. Zachęcamy do śledzenia aktywności Akademii Bocuse d’Or Poland, która już rozpoczęła przygotowania do kolejnej krajowej selekcji i wielu smacznych projektów.

Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland

Partnerzy wydarzenia: MOWI Supreme, Churchill1795, Fine Dine, Plastmet, MEIKO Polska, Evian

***
Bocuse d’Or to najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni.
Finał konkursu Bocuse d’Or odbywa się co dwa lata w samym sercu Sirha, profesjonalnych targów w Lyonie poświęconych gastronomii.

www.bocusedorpoland.pl

Tekst: Smarten PR

Fot.: Jakub Pindych

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025

Tomek Jakubiak potrzebuje naszego wsparcia. Dołącz do zbiórki!

Woda na przystawkę, ziemia jako danie główne i powietrze na deser? Kulinarny Puchar Polski idzie na żywioł

Rośnie zapotrzebowanie na środki czystości przyjazne środowisku

II etap XIII edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny

Jak finansowo motywować pracowników gastronomii? Paweł Gruba zaprasza na Targi Polagra