Aktualności

SERY & WINO w hotelu Skipper. Cóż to był za wieczór!

SERY & WINO w hotelu Skipper. Cóż to był za wieczór!

12 listopada w hotelu Skipper odbyła się kolejna edycja cyklicznego wydarzenia SERY & WINO. Bilety na to wydarzenie rozeszły się „jak świeże bułki” i to po trzech dniach od uruchomienia sprzedaży.

Głównym prowadzącym ze strony hotelu był szef kuchni Krystian Sosnowski, który otworzył wydarzenie, następnie oddając głos przewodni Gienowi Mientkiewiczowi. „Serowemu czarodziejowi”, człowiekowi zakochanemu w serach, który może o nich mówić godzinami, a robi to z taką pasją i radością, że zaraża tym zachwytem innych.

Kolejnym prelegentem był Tomasz Strubiński, z gospodarstwa „Kaszubska Koza”, kolejny serowy fachowiec. Pasjonat, który z wrodzoną lekkością snuje opowieści o swoich serowych przygodach. Z racji prowadzonego gospodarstwa ma ich nieskończenie wiele, a talent krasomówczy pozwala mu dodatkowo wprowadzić słuchacza w stan „nieznośnej lekkości bytu” i to nie tylko dzięki „pijanej kozie” (aby dowiedzieć się, co to oznacza, należy wziąć udział w kolejnej edycji).

Natomiast w świat win przeniósł gości Grzegorz Billot, specjalista od tych szlachetnych trunków, który w tym zakresie prowadzi działalność doradczą i robi to doskonale. Kompozycje smaków, jakie wyczarowywał sugerując połączenia wybranych win do degustowanych serów, były na prawdę wyjątkowe. Każdy odnalazł swoje ulubione połączenie.

Źródło: Marta Kurgan, dyrektor hotelu Skipper

SERY & WINO w hotelu Skipper. Cóż to był za wieczór!

SERY & WINO w hotelu Skipper. Cóż to był za wieczór!

12 listopada w hotelu Skipper odbyła się kolejna edycja cyklicznego wydarzenia SERY & WINO. Bilety na to wydarzenie rozeszły się „jak świeże bułki” i to po trzech dniach od uruchomienia sprzedaży.

Głównym prowadzącym ze strony hotelu był szef kuchni Krystian Sosnowski, który otworzył wydarzenie, następnie oddając głos przewodni Gienowi Mientkiewiczowi. „Serowemu czarodziejowi”, człowiekowi zakochanemu w serach, który może o nich mówić godzinami, a robi to z taką pasją i radością, że zaraża tym zachwytem innych.

Kolejnym prelegentem był Tomasz Strubiński, z gospodarstwa „Kaszubska Koza”, kolejny serowy fachowiec. Pasjonat, który z wrodzoną lekkością snuje opowieści o swoich serowych przygodach. Z racji prowadzonego gospodarstwa ma ich nieskończenie wiele, a talent krasomówczy pozwala mu dodatkowo wprowadzić słuchacza w stan „nieznośnej lekkości bytu” i to nie tylko dzięki „pijanej kozie” (aby dowiedzieć się, co to oznacza, należy wziąć udział w kolejnej edycji).

Natomiast w świat win przeniósł gości Grzegorz Billot, specjalista od tych szlachetnych trunków, który w tym zakresie prowadzi działalność doradczą i robi to doskonale. Kompozycje smaków, jakie wyczarowywał sugerując połączenia wybranych win do degustowanych serów, były na prawdę wyjątkowe. Każdy odnalazł swoje ulubione połączenie.

Źródło: Marta Kurgan, dyrektor hotelu Skipper

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Przed nami Bocuse d’Or Polad 2021. Znamy nazwiska finalistów!

Właściciel Pierogarni Stary Młyn w Interii Biznes: Podnosimy się po pandemii, ale przed nami bardzo trudna zima

Kolacja degustacyjna z mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny

Nowo otwarte Bistro Młyn w samym sercu gdańskiej Wyspy Spichrzów

Uczestnicy drugiej edycji Mistrzostw Polski w Dziczyźnie na start!

Druga edycja Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego już we wrześniu w Poznaniu