...

Aktualności

POLAGRA 2022: oto najważniejsze informacje

POLAGRA 2022: oto najważniejsze informacje

Targi POLAGRA 2022 rozpoczną się 26 września, potrwają trzy dni, a towarzyszyć im będą liczne wydarzenia towarzyszące. Podobnie jak w ostatnich latach, na ekspozycję targów POLAGRA złożą się salony: FOOD, FOODTECH i HORECA. Cała branża spożywcza będzie mogła spotkać się w jednym miejscu i tym samym czasie.

POLAGRA rośnie mimo pandemii

Edycja POLAGRA 2022 odbędzie się w dniach 26–28 września 2022 roku, na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.

– Targi POLAGRA, które odbyły się w październiku 2021 roku udowodniły, że branża spożywcza i sektor HoReCa potrzebują spotkań na żywo. Mimo trudnego roku, doświadczenia pandemią, zorganizowaliśmy trzydniowe wydarzenie, które przyciągnęło wystawców i zwiedzających z Polski i z zagranicy – przypomina Dariusz Wawrzyniak, dyrektor grupy produktów Grupy MTP, odpowiedzialny m.in. za targi POLAGRA.

Doświadczenia z 2021 roku, rozmowy z wystawcami i zwiedzającymi skłoniły Grupę MTP do podjęcia wyzwania i organizacji wydarzenia o jeszcze większej skali. Oznacza to trzy dni rozmów, inspiracji, wymiany doświadczeń, a tym samym szansę na nawiązanie i podtrzymywania kontaktów biznesowych, promocję polskiej żywności, branży spożywczej i HoReCa.

POLAGRA: czego można się spodziewać?

Oprócz ekspozycji podzielonej na trzy salony, nie zabraknie paneli dyskusyjnych, debat i szkoleń dla przedstawiciele różnych sektorów szeroko rozumianej branży spożywczej i gastronomicznej. Zawsze były to – i zawsze pozostaną – integralne i bardzo ważne elementy targów POLAGRA. To one pozwalają na wymianę doświadczeń i poznanie aktualnych problemów, barier i szans na jakie napotykają polskie i zagraniczne firmy i przedsiębiorstwa tego sektora.

Wśród nich nie może zabraknąć Kongresu POLAGRA EXPORT MEETING przeznaczonego m.in. dla polskich producentów z sektora spożywczego, przedstawicieli instytucji państwowych wspierających polski eksport produktów spożywczych, ekspertów z firm doradczych, agencji badawczych oraz przedstawicieli zagranicznych firm dystrybuujących żywność.

Na przyszłoroczną edycją powraca także KULINARNY PUCHAR POLSKI – najbardziej prestiżowy konkurs dla mistrzów kuchni. W roku 2021 jego finał nie mógł się odbyć z powodu pandemii. Odwoływano wówczas konkursy nominowane, w których wyłaniani są finaliści. – Obecnie część konkursów nominowanych już się obyła, kolejne są planowane. Mamy przekonanie graniczące z pewnością, że  we wrześniu 2022 roku ich zwycięzcy spotkają się w Poznaniu podczas wielkiego finału – stwierdza  Dariusz Wawrzyniak. – Liczymy na to tym bardziej, że będzie to jubileuszowa, 20. edycja Kulinarnego Pucharu Polski – podkreśla.

W czasie trwania Polagry, odbędą się też dwa inne wydarzenia: Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Etykietowania TAROPAK i Targi SMAKI REGIONÓW. Wszystkie znakomicie się uzupełniają i pozwalają kompleksowo spojrzeć na szanse i wyzwania stojące przez producentami i dystrybutorami żywności oraz gastronomami.

POLAGRA 2022: oto najważniejsze informacje

POLAGRA 2022: oto najważniejsze informacje

Targi POLAGRA 2022 rozpoczną się 26 września, potrwają trzy dni, a towarzyszyć im będą liczne wydarzenia towarzyszące. Podobnie jak w ostatnich latach, na ekspozycję targów POLAGRA złożą się salony: FOOD, FOODTECH i HORECA. Cała branża spożywcza będzie mogła spotkać się w jednym miejscu i tym samym czasie.

POLAGRA rośnie mimo pandemii

Edycja POLAGRA 2022 odbędzie się w dniach 26–28 września 2022 roku, na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.

– Targi POLAGRA, które odbyły się w październiku 2021 roku udowodniły, że branża spożywcza i sektor HoReCa potrzebują spotkań na żywo. Mimo trudnego roku, doświadczenia pandemią, zorganizowaliśmy trzydniowe wydarzenie, które przyciągnęło wystawców i zwiedzających z Polski i z zagranicy – przypomina Dariusz Wawrzyniak, dyrektor grupy produktów Grupy MTP, odpowiedzialny m.in. za targi POLAGRA.

Doświadczenia z 2021 roku, rozmowy z wystawcami i zwiedzającymi skłoniły Grupę MTP do podjęcia wyzwania i organizacji wydarzenia o jeszcze większej skali. Oznacza to trzy dni rozmów, inspiracji, wymiany doświadczeń, a tym samym szansę na nawiązanie i podtrzymywania kontaktów biznesowych, promocję polskiej żywności, branży spożywczej i HoReCa.

POLAGRA: czego można się spodziewać?

Oprócz ekspozycji podzielonej na trzy salony, nie zabraknie paneli dyskusyjnych, debat i szkoleń dla przedstawiciele różnych sektorów szeroko rozumianej branży spożywczej i gastronomicznej. Zawsze były to – i zawsze pozostaną – integralne i bardzo ważne elementy targów POLAGRA. To one pozwalają na wymianę doświadczeń i poznanie aktualnych problemów, barier i szans na jakie napotykają polskie i zagraniczne firmy i przedsiębiorstwa tego sektora.

Wśród nich nie może zabraknąć Kongresu POLAGRA EXPORT MEETING przeznaczonego m.in. dla polskich producentów z sektora spożywczego, przedstawicieli instytucji państwowych wspierających polski eksport produktów spożywczych, ekspertów z firm doradczych, agencji badawczych oraz przedstawicieli zagranicznych firm dystrybuujących żywność.

Na przyszłoroczną edycją powraca także KULINARNY PUCHAR POLSKI – najbardziej prestiżowy konkurs dla mistrzów kuchni. W roku 2021 jego finał nie mógł się odbyć z powodu pandemii. Odwoływano wówczas konkursy nominowane, w których wyłaniani są finaliści. – Obecnie część konkursów nominowanych już się obyła, kolejne są planowane. Mamy przekonanie graniczące z pewnością, że  we wrześniu 2022 roku ich zwycięzcy spotkają się w Poznaniu podczas wielkiego finału – stwierdza  Dariusz Wawrzyniak. – Liczymy na to tym bardziej, że będzie to jubileuszowa, 20. edycja Kulinarnego Pucharu Polski – podkreśla.

W czasie trwania Polagry, odbędą się też dwa inne wydarzenia: Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Etykietowania TAROPAK i Targi SMAKI REGIONÓW. Wszystkie znakomicie się uzupełniają i pozwalają kompleksowo spojrzeć na szanse i wyzwania stojące przez producentami i dystrybutorami żywności oraz gastronomami.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Startuje kolejna edycja konkursu Chefs en Or dla młodych, kulinarnych talentów! Wyzwanie z kaczką w roli głównej

Grupa Secret Garden: partnerskie relacje z dostawcą kluczem do stabilnej działalności

Bartłomiej Pawlikowski i Marcin Klóska mistrzami Polski w przyrządzaniu dziczyzny

Poradnik foodowych sesji zdjęciowych i nagrań na 2024 rok

Lantmannen Unibake w Polsce: 30 lat innowacji, nowe inwestycje i produkty

Trwają intensywne przygotowania Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy do Olimpiady Kulinarnej IKA 2024

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.