Aktualności

Kongres Szefów Kuchni 2022 już 12 października!

Kongres Szefów Kuchni 2022 już 12 października!

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów wraz z wydarzeniami towarzyszącymi to największe w Polsce spotkanie edukacyjne dla gastronomii. W tegorocznym programie przewidziano 24 wystąpienia z udziałem 42 ekspertów. Spotkanie odbędzie się 12 października 2022 w EXPO XXI, ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie. Redakcja Restaurant Management objęła patronat medialny nad wydarzeniem.

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów jest też istotnym miejscem prezentacji oferty najważniejszych i najciekawszych dostawców HoReCa. W jego trakcie swoją ofertę zaprezentuje 70 wyselekcjonowanych firm. Organizatorzy spodziewają się gościć nawet do 2 tysięcy uczestników. Do udziału w kongresie zaproszeni są szefowie kuchni, restauratorzy i kucharze. Dla nich udział w wydarzeniu jest bezpłatny.

SCENA GŁÓWNA

9:30 – 9:50 Tworzenie karty na podstawie analizy kosztów. Negocjacje z dostawcami.

Wojciech Harapkiewicz

9:50 – 10:20 Food cost bez tajemnic. Jak o połowę zredukować straty w restauracji?

Sławomir Głomski

10:20 – 10:40 Eko-moc czy eko-bzdury, czyli wszystko co szef kuchni powinien wiedzieć o żywność ekologicznej.

Krzysztof Szulborski

10:40 – 11:20 Jak w nowoczesnej gastronomii zarządzać budżetem?

Joanna Sobczyk, Sławomir Głomski, Krzysztof Szulborski, Wojciech Harapkiewicz, Marcin Soból, Jarek Walczyk; moderatorka: Agnieszka Huszczyńska

11:20 – 11:40 Unikamy wege wpadek, czyli kiedy dania roślinne w karcie podnoszą popularność restauracji?

Jakub Jaworski

11:40 – 12:00 Greenology, czyli dieta roślinna w menu szefa kuchni.

Agnieszka Mazurek

13:00 – 13:30 Filozofia i gotowanie według 5 przemian.

Monika Biblis

13:30 – 14:10 Restauracyjne nawyki, z którymi trzeba się pożegnać. W jaki sposób kryzysy lat 2020 – 2022 zmieniły gastrobiznes?

Jarosław Uściński, Justyna Sypka, Maciej Szczykutowicz, Damian Jakubowski, Dariusz Nikodemski; moderatorka: Ania Dębska

14:10 – 14:30 Zarządzanie zespołem, czyli jak być w kuchni liderem i autorytetem?

Jarosław Walczyk

14:30 – 14:50 Sami możemy wiele, RAZEM WSZYSTKO. Prawdziwa historia sukcesu restauracji, którą nagle opuścił szef kuchni.

Katarzyna Cienka

14:50 – 15:10 Ponadprzeciętny serwis w obsłudze Sali. Na co warto zwracać uwagę i dlaczego?

Marcin Dyrda

15:10 – 15:30 Dobre sposoby na złe opinie, czyli jak (nie) odpowiadać na recenzje w internecie.

Angelika Borysiak

15:30 – 16:00 Wygrywają odważni. Nie bój się niepowodzeń.

Andrzej Kruczyński

16:00 – 17:00 Droga do doskonałości.

Przemysław Klima w rozmowie z Jackiem Krawczykiem.

MAŁA SCENA

9:30 – 9:50 Dlaczego roślinne alternatywy mięsa są przyszłością?

Albert Szpindowski

9:50 – 10:30 Catering dietetyczny – inwestycja krok po kroku.

Konrad Wawrzeła, Sebastian Kupski, Agnieszka Karendys, Andrzej Chojnacki; moderator Marcin Dyrda

10:30 – 11:00 System POS Dotykačka, czyli centrum efektywnego zarządzania biznesem gastronomicznym.

Klaudia Budny

11:00 – 11:30 “Zawsze tak robiłem i było dobrze.” W obliczu wyzwań może warto inaczej?

Maciej Wroński i Antonio Stea

11:30 – 12:00 Czy tanie zmywanie jest możliwe? Kilka prostych sposobów, aby zaoszczędzić przy zachowaniu najwyższej profesjonalnej jakości.

Marcin Nowak i Eryk Jóźwiak

13:00 – 14:00 Świeże makarony własnej produkcji w każdej formie jako trend dla restauracji w 2022 roku.

Adam Gogolewski

14:00 – 14:40 Diety wykluczeniowe w gastronomii – jak je ugryźć?

Grzegorz Pomietło, Izabela Bonecka, Sebastian Sikorski, Łukasz Jaworski, Gerard Rytter; moderatorka: diet coach Katarzyna Gubała

14:40 – 15:10 Ergonomia w profesjonalnej zmywalni – luksus czy konieczność w dobie braku rąk do pracy.

Łukasz Metko

15:10 – 15:40 Cyfrowe rozwiązania w zakresie logistyki żywności i zrównoważone ponowne wykorzystanie.

Daniel Sielicki

15:40 – 16:00 EFFO. Profesjonalny olej do gotowania.

Dmytro Borzenok

Warsztaty produktowe

9:00 – 17:00 Stoisko Grafen Pokazy innowacji w branży sushi.

Paweł Trzaskowski

Więcej informacji oraz panel rejestracyjny można znaleźć na stronie www.kongresszefowkuchni.pl.

Kongres Szefów Kuchni 2022 już 12 października!

Kongres Szefów Kuchni 2022 już 12 października!

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów wraz z wydarzeniami towarzyszącymi to największe w Polsce spotkanie edukacyjne dla gastronomii. W tegorocznym programie przewidziano 24 wystąpienia z udziałem 42 ekspertów. Spotkanie odbędzie się 12 października 2022 w EXPO XXI, ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie. Redakcja Restaurant Management objęła patronat medialny nad wydarzeniem.

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów jest też istotnym miejscem prezentacji oferty najważniejszych i najciekawszych dostawców HoReCa. W jego trakcie swoją ofertę zaprezentuje 70 wyselekcjonowanych firm. Organizatorzy spodziewają się gościć nawet do 2 tysięcy uczestników. Do udziału w kongresie zaproszeni są szefowie kuchni, restauratorzy i kucharze. Dla nich udział w wydarzeniu jest bezpłatny.

SCENA GŁÓWNA

9:30 – 9:50 Tworzenie karty na podstawie analizy kosztów. Negocjacje z dostawcami.

Wojciech Harapkiewicz

9:50 – 10:20 Food cost bez tajemnic. Jak o połowę zredukować straty w restauracji?

Sławomir Głomski

10:20 – 10:40 Eko-moc czy eko-bzdury, czyli wszystko co szef kuchni powinien wiedzieć o żywność ekologicznej.

Krzysztof Szulborski

10:40 – 11:20 Jak w nowoczesnej gastronomii zarządzać budżetem?

Joanna Sobczyk, Sławomir Głomski, Krzysztof Szulborski, Wojciech Harapkiewicz, Marcin Soból, Jarek Walczyk; moderatorka: Agnieszka Huszczyńska

11:20 – 11:40 Unikamy wege wpadek, czyli kiedy dania roślinne w karcie podnoszą popularność restauracji?

Jakub Jaworski

11:40 – 12:00 Greenology, czyli dieta roślinna w menu szefa kuchni.

Agnieszka Mazurek

13:00 – 13:30 Filozofia i gotowanie według 5 przemian.

Monika Biblis

13:30 – 14:10 Restauracyjne nawyki, z którymi trzeba się pożegnać. W jaki sposób kryzysy lat 2020 – 2022 zmieniły gastrobiznes?

Jarosław Uściński, Justyna Sypka, Maciej Szczykutowicz, Damian Jakubowski, Dariusz Nikodemski; moderatorka: Ania Dębska

14:10 – 14:30 Zarządzanie zespołem, czyli jak być w kuchni liderem i autorytetem?

Jarosław Walczyk

14:30 – 14:50 Sami możemy wiele, RAZEM WSZYSTKO. Prawdziwa historia sukcesu restauracji, którą nagle opuścił szef kuchni.

Katarzyna Cienka

14:50 – 15:10 Ponadprzeciętny serwis w obsłudze Sali. Na co warto zwracać uwagę i dlaczego?

Marcin Dyrda

15:10 – 15:30 Dobre sposoby na złe opinie, czyli jak (nie) odpowiadać na recenzje w internecie.

Angelika Borysiak

15:30 – 16:00 Wygrywają odważni. Nie bój się niepowodzeń.

Andrzej Kruczyński

16:00 – 17:00 Droga do doskonałości.

Przemysław Klima w rozmowie z Jackiem Krawczykiem.

MAŁA SCENA

9:30 – 9:50 Dlaczego roślinne alternatywy mięsa są przyszłością?

Albert Szpindowski

9:50 – 10:30 Catering dietetyczny – inwestycja krok po kroku.

Konrad Wawrzeła, Sebastian Kupski, Agnieszka Karendys, Andrzej Chojnacki; moderator Marcin Dyrda

10:30 – 11:00 System POS Dotykačka, czyli centrum efektywnego zarządzania biznesem gastronomicznym.

Klaudia Budny

11:00 – 11:30 “Zawsze tak robiłem i było dobrze.” W obliczu wyzwań może warto inaczej?

Maciej Wroński i Antonio Stea

11:30 – 12:00 Czy tanie zmywanie jest możliwe? Kilka prostych sposobów, aby zaoszczędzić przy zachowaniu najwyższej profesjonalnej jakości.

Marcin Nowak i Eryk Jóźwiak

13:00 – 14:00 Świeże makarony własnej produkcji w każdej formie jako trend dla restauracji w 2022 roku.

Adam Gogolewski

14:00 – 14:40 Diety wykluczeniowe w gastronomii – jak je ugryźć?

Grzegorz Pomietło, Izabela Bonecka, Sebastian Sikorski, Łukasz Jaworski, Gerard Rytter; moderatorka: diet coach Katarzyna Gubała

14:40 – 15:10 Ergonomia w profesjonalnej zmywalni – luksus czy konieczność w dobie braku rąk do pracy.

Łukasz Metko

15:10 – 15:40 Cyfrowe rozwiązania w zakresie logistyki żywności i zrównoważone ponowne wykorzystanie.

Daniel Sielicki

15:40 – 16:00 EFFO. Profesjonalny olej do gotowania.

Dmytro Borzenok

Warsztaty produktowe

9:00 – 17:00 Stoisko Grafen Pokazy innowacji w branży sushi.

Paweł Trzaskowski

Więcej informacji oraz panel rejestracyjny można znaleźć na stronie www.kongresszefowkuchni.pl.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

3 sposoby na cięcie kosztów, dzięki zmianie etykiet

Początek nowej ery – RATIONAL wprowadza nową kategorię produktów. iHexagon gwarantuje najwyższą jakość potraw w najkrótszym czasie

Ecolab z nową linią zrównoważonych środków czystości

Ruszyły zgłoszenia do nowego konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet” nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski

Jakość i innowacja z miłości do zmywania. Winterhalter laureatem nagrody w kategorii Quality & Innovation

Wakacje w fabryce czekolady