Pochodzący z Krakowa nowy Szef Kuchni restauracji lotniskowego hotelu Hampton by Hilton Kraków Airport swoje kilkunastoletnie doświadczenie i sensoryczną wrażliwość zdobywał poświęcając się pracy w hotelowej gastronomii.
W restauracji, jak wyraźnie podkreśla najważniejszy jest Zespół, bo “jeśli nie ma na pokładzie życzliwych i umiejętnie współpracujących ze sobą ludzi, którzy w każdej sytuacji mogą na sobie polegać, nie ma też dobrego Szefa Kuchni”. Cechami, które wyjątkowo ceni u swoich współpracowników są poczucie humoru, chęć dzielenia się wiedzą oraz wyobraźnia, która jego zdaniem jest “najmocniejszą przyprawą świata”.
Sam w kuchni lubi eksperymentować i zdawać się na swoją intuicję, która wciąż skłania go do poszukiwania nowych połączeń, pozwalających odkrywać wyraziste kompozycje smakowe, a jego indywidualny styl zakłada harmonijne łączenie sezonowej lekkości i doskonałości produktów lokalnych, niebanalnych ingrediencji i przypraw z orientalnym charakterem.
W swojej autorskiej wizji dań nowego menu restauracji hotelu Hampton by Hilton Kraków Airport chciałby postawić na doświadczenie kreatywności i zmysłowości. W menu a’la carte, którego debiut zaplanowany został na koniec wakacji, już dziś zapowiada obecność dań, które będą mocno stymulować sensoryczną wrażliwość Gości i rozpalać ich kulinarną wyobraźnię.
Hotel Hampton by Hilton Kraków Airport zlokalizowany jest w bezpośrednim sąsiedztwie portu lotniczego im. Jana Pawła II w podkrakowskich Balicach. Trzygwiazdkowy obiekt zarządzany przez litewską spółkę Apex Alliance Hotel Management funkcjonuje na rynku od marca 2022 roku, oddając do dyspozycji Gości oraz podróżnych 173 pokoje, podziemny parking, centrum fitness oraz salę konferencyjną przystosowaną do niedużych spotkań, dedykowaną klientom biznesowym.
Źródło: Hampton Krakow Airport