Aktualności

Zmiany w dziale gastronomii w hotelu InterContinental Warszawa

Zmiany w dziale gastronomii w hotelu InterContinental Warszawa

Hotel InterContinental Warszawa wprowadza znaczące zmiany w swoim dziale gastronomii. Do zespołu pięciogwiazdkowego hotelu dołączył, Marcin Lachowicz, który obejmuje stanowisko Kierownika Działu Gastronomii. Ponadto, Grzegorz Krupa awansował na stanowisko Szefa Kuchni hotelu.

Marcin Lachowicz, posiadający ponad 15-letnie doświadczenie w branży hotelarskiej, zdobył swoje umiejętności pracując dla renomowanych międzynarodowych sieci hotelowych, takich jak Radisson, Accor i Starwood International. Jego kariera hotelarska rozpoczęła się w 1998 roku w Radisson SAS Szczecin. W 2006 roku rozpoczął pracę w hotelu Sheraton Poznań, gdzie pełnił funkcję Food & Beverage Supervisora. Następnie, w 2008 roku, przeniósł się do hotelu Novotel Poznań, gdzie objął stanowisko Food & Beverage Managera. W 2009 roku Marcin powrócił do Sheraton Poznań, gdzie przez kolejne 10 lat doskonalił swoje umiejętności jako Food & Beverage Manager.

W 2022 roku Marcin dołączył do prestiżowej sieci IHG Hotels & Resorts  jako Food & Beverage Manager w Holiday Inn Warsaw City Centre. Jego wiedza o branży, kreatywność oraz imponujące sukcesy w zarządzaniu zespołem zaowocowały możliwością dalszego rozwoju w IHG. Na stanowisku Kierownika Gastronomii w InterContinental Warszawa Marcin Lachowicz będzie odpowiedzialny za efektywne zarządzanie działem gastronomii, planowanie strategii oraz budżetowania dla wszystkich outletów.

Z kolei Grzegorz Krupa, który ma na swoim koncie również ponad 15 lat tworzenia niezapomnianych doznań kulinarnych, został mianowany Szefem Kuchni hotelu InterContinental Warszawa. Jego przygoda w branży gastronomicznej rozpoczęła się w 2005 roku, kiedy to objął stanowisko Szefa Restauracji “The Art of Caviar and Sushi” w warszawskim hotelu Marriott. Od 2012 roku Grzegorz związany jest z hotelem InterContinental Warszawa, gdzie zdobywał doświadczenie na różnych stanowiskach. W 2014 roku został Senior Sous Chef w Restauracji Platter by Karol Okrasa, a od 2019 roku pełnił funkcję Szefa Kuchni.

Grzegorz Krupa, we współpracy z renomowanym kucharzem Karolem Okrasą, brał udział w wielu wyjątkowych projektach promujących polską kuchnię na arenie międzynarodowej, takich jak udział w EXPO w Mediolanie oraz Targach SIAL w Szanghaju. Jego talent i pasja zaowocowały również publikacjami kulinarnymi w Polsce, Francji, na Węgrzech i w Czechach, gdzie odpowiadał za stylizację potraw i redagowanie przepisów.

W nowej roli Szefa Kuchni hotelu InterContinental Warszawa, Grzegorz zarządza zespołem kulinarnym w restauracjach: Platter by Karol Okrasa, DownTown Restaurant, +OneBar oraz w dziale bankietów. Jego głównym zadaniem jest dbanie o najwyższe standardy kulinarne oraz tworzenie wyjątkowych menu, które będą zaspokajały oczekiwania nawet najbardziej wymagających gości.

Źródło: Hotel InterContinental Warszawa

Zmiany w dziale gastronomii w hotelu InterContinental Warszawa

Zmiany w dziale gastronomii w hotelu InterContinental Warszawa

Hotel InterContinental Warszawa wprowadza znaczące zmiany w swoim dziale gastronomii. Do zespołu pięciogwiazdkowego hotelu dołączył, Marcin Lachowicz, który obejmuje stanowisko Kierownika Działu Gastronomii. Ponadto, Grzegorz Krupa awansował na stanowisko Szefa Kuchni hotelu.

Marcin Lachowicz, posiadający ponad 15-letnie doświadczenie w branży hotelarskiej, zdobył swoje umiejętności pracując dla renomowanych międzynarodowych sieci hotelowych, takich jak Radisson, Accor i Starwood International. Jego kariera hotelarska rozpoczęła się w 1998 roku w Radisson SAS Szczecin. W 2006 roku rozpoczął pracę w hotelu Sheraton Poznań, gdzie pełnił funkcję Food & Beverage Supervisora. Następnie, w 2008 roku, przeniósł się do hotelu Novotel Poznań, gdzie objął stanowisko Food & Beverage Managera. W 2009 roku Marcin powrócił do Sheraton Poznań, gdzie przez kolejne 10 lat doskonalił swoje umiejętności jako Food & Beverage Manager.

W 2022 roku Marcin dołączył do prestiżowej sieci IHG Hotels & Resorts  jako Food & Beverage Manager w Holiday Inn Warsaw City Centre. Jego wiedza o branży, kreatywność oraz imponujące sukcesy w zarządzaniu zespołem zaowocowały możliwością dalszego rozwoju w IHG. Na stanowisku Kierownika Gastronomii w InterContinental Warszawa Marcin Lachowicz będzie odpowiedzialny za efektywne zarządzanie działem gastronomii, planowanie strategii oraz budżetowania dla wszystkich outletów.

Z kolei Grzegorz Krupa, który ma na swoim koncie również ponad 15 lat tworzenia niezapomnianych doznań kulinarnych, został mianowany Szefem Kuchni hotelu InterContinental Warszawa. Jego przygoda w branży gastronomicznej rozpoczęła się w 2005 roku, kiedy to objął stanowisko Szefa Restauracji “The Art of Caviar and Sushi” w warszawskim hotelu Marriott. Od 2012 roku Grzegorz związany jest z hotelem InterContinental Warszawa, gdzie zdobywał doświadczenie na różnych stanowiskach. W 2014 roku został Senior Sous Chef w Restauracji Platter by Karol Okrasa, a od 2019 roku pełnił funkcję Szefa Kuchni.

Grzegorz Krupa, we współpracy z renomowanym kucharzem Karolem Okrasą, brał udział w wielu wyjątkowych projektach promujących polską kuchnię na arenie międzynarodowej, takich jak udział w EXPO w Mediolanie oraz Targach SIAL w Szanghaju. Jego talent i pasja zaowocowały również publikacjami kulinarnymi w Polsce, Francji, na Węgrzech i w Czechach, gdzie odpowiadał za stylizację potraw i redagowanie przepisów.

W nowej roli Szefa Kuchni hotelu InterContinental Warszawa, Grzegorz zarządza zespołem kulinarnym w restauracjach: Platter by Karol Okrasa, DownTown Restaurant, +OneBar oraz w dziale bankietów. Jego głównym zadaniem jest dbanie o najwyższe standardy kulinarne oraz tworzenie wyjątkowych menu, które będą zaspokajały oczekiwania nawet najbardziej wymagających gości.

Źródło: Hotel InterContinental Warszawa

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Sezony. Restauracja i Hotel: Przy Wspólnym Stole

Kluczowe wydarzenie dla branży HoReCa – już 30. raz w Krakowie!

Charytatywne Garowanie dla Fundacji księdza Kaczkowskiego

Stwory morskie Wojciecha Harapkiewicza. Szkolenie dla profesjonalistów

Violife Grecki biały – teraz także w kostkach

Darmowe szkolenia dla branży HoReCa w Instytucie Kulinarnym Transgourmet