Aktualności

KULINARNY PUCHAR Polskiego Mięsa już za miesiąc!

KULINARNY PUCHAR Polskiego Mięsa już za miesiąc!

27 marca 2024 roku odbędzie się druga edycja konkursu KULINARNY PUCHAR Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego, ważnego wydarzenia dla młodych adeptów sztuki kulinarnej.

Konkurs jest dedykowany dla uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Pierwsza edycja została bardzo pozytywnie odebrana przez wszystkich uczestników, jurorów i zaproszonych gości, zatem czas na kolejną odsłonę! Wszystkich chętnych zachęcamy do uczestnictwa – zgłoszenia przyjmowane są do 10 marca br.

KULINARNY PUCHAR Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego ponownie odbędzie się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k/ Warszawy. Jego ideą jest promowanie polskiej wołowiny i wieprzowiny.

O puchar walczyć będzie dziesięć dwuosobowych drużyn, które przygotują przystawkę na bazie mięsa wołowego i danie główne z wykorzystaniem wieprzowiny. Jury składające się z doświadczonych szefów kuchni oceni dania i wyłoni laureatów.

Organizatorem i pomysłodawcą wydarzenia jest Związek POLSKIE MIĘSO, a za jego realizację odpowiedzialna jest Akademia Kulinarna Marcina Budynka. Konkurs został objęty patronatem Klubu Szefów Kuchni, który zrzesza najwybitniejszych polskich kucharzy.

Laureatami pierwszej edycji zostali Patryk Jankowski i Maja Siebert – reprezentanci Zespołu Szkół im. Gen. Dezyderego Chłapowskiego w Bolechowie, Technikum w Murowanej Goślinie, którzy przygotowali: ballotine / szynka wędzona / palone siano / pyry z gzikiem / krokiet / shimeji / demi glace z borówką brusznicą.

Projekt finansowany jest z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego i Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.

Załączniki do pobrania:

1_Regulamin_Kulinarny Puchar Polskiego Miesa 2024

2_Zgloszenie_Kulinarny Puchar Polskiego Miesa 2024

3_Receptury_Kulinarny Puchar Polskiego Miesa 2024

Źródło: mat. org.

KULINARNY PUCHAR Polskiego Mięsa już za miesiąc!

KULINARNY PUCHAR Polskiego Mięsa już za miesiąc!

27 marca 2024 roku odbędzie się druga edycja konkursu KULINARNY PUCHAR Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego, ważnego wydarzenia dla młodych adeptów sztuki kulinarnej.

Konkurs jest dedykowany dla uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Pierwsza edycja została bardzo pozytywnie odebrana przez wszystkich uczestników, jurorów i zaproszonych gości, zatem czas na kolejną odsłonę! Wszystkich chętnych zachęcamy do uczestnictwa – zgłoszenia przyjmowane są do 10 marca br.

KULINARNY PUCHAR Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego ponownie odbędzie się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k/ Warszawy. Jego ideą jest promowanie polskiej wołowiny i wieprzowiny.

O puchar walczyć będzie dziesięć dwuosobowych drużyn, które przygotują przystawkę na bazie mięsa wołowego i danie główne z wykorzystaniem wieprzowiny. Jury składające się z doświadczonych szefów kuchni oceni dania i wyłoni laureatów.

Organizatorem i pomysłodawcą wydarzenia jest Związek POLSKIE MIĘSO, a za jego realizację odpowiedzialna jest Akademia Kulinarna Marcina Budynka. Konkurs został objęty patronatem Klubu Szefów Kuchni, który zrzesza najwybitniejszych polskich kucharzy.

Laureatami pierwszej edycji zostali Patryk Jankowski i Maja Siebert – reprezentanci Zespołu Szkół im. Gen. Dezyderego Chłapowskiego w Bolechowie, Technikum w Murowanej Goślinie, którzy przygotowali: ballotine / szynka wędzona / palone siano / pyry z gzikiem / krokiet / shimeji / demi glace z borówką brusznicą.

Projekt finansowany jest z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego i Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.

Załączniki do pobrania:

1_Regulamin_Kulinarny Puchar Polskiego Miesa 2024

2_Zgloszenie_Kulinarny Puchar Polskiego Miesa 2024

3_Receptury_Kulinarny Puchar Polskiego Miesa 2024

Źródło: mat. org.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2023

Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa podsumowują obsługę letnich festiwali. Liczby robią wrażenie!

Kto zostanie „Kucharzem ze Złota”? Już jutro finał konkursu Transgourmet – Chefs en Or 2023!

Paweł Gruba prelegentem podczas Targów Horeca

3. Urodziny F…ing Delicious / Kolacja Degustacyjna: Tomasz Olewski x Noriaki

Świat gastronomii spotka się w Poznaniu. Targi POLAGRA już we wrześniu!