Aktualności

Nowe dwudniowe szkolenia w Akademii Inspiracji MAKRO Polska

Nowe dwudniowe szkolenia w Akademii Inspiracji MAKRO Polska

Akademia Inspiracji MAKRO rozszerzyła swoją ofertę o dwudniowe szkolenia. Tematyka nowych warsztatów dotyczy wybranych kategorii produktów oraz technik wykorzystywanych przy pracy z nimi. W ofercie pojawiły się kursy: „Kurczak od A do Z”, „Ryba od głowy do ogona” oraz „Pasztety i terriny”. Kolejne już wkrótce.  

Dotychczasowa oferta Akademii Inspiracji MAKRO opierała się na jednodniowych warsztatach oraz kompleksowych 5-dniowych kursach kucharskich i cukierniczych. Wprowadzenie do oferty dwudniowych szkoleń jest odpowiedzią na potrzeby uczestników kursów. Zgłaszali oni chęć zdobycia wiedzy i umiejętności w szerszym zakresie niż w ramach jednodniowego spotkania. Wydłużenie warsztatów daje również możliwość całkowitego wykorzystania produktów zgodnie z zasadą zero waste, co przekłada się na optymalizację food costu w menu restauracji.

Zespół szefów kuchni Akademii Inspiracji pozostaje w stałym kontakcie z branżą gastronomiczną. Obserwujemy również sytuację na rynku. Naszym głównym celem jest dostarczanie praktycznych rozwiązań dla naszych klientów oraz wiedzy, którą chcą przekazać swoim pracownikom – podkreśla Rafał Zaręba, Executive Chef w Akademii Inspiracji MAKRO.

W najnowszej ofercie Akademii Inspiracji pojawiły się warsztaty dotyczące kurczaka oraz jego obróbki, ryby i pasztetów oraz terriny.

 – W ostatnim czasie zaobserwowaliśmy jeszcze większe wykorzystanie kurczaka w restauracjach i chęć pokazania go w karcie menu jako wartościowy produkt. Naszą odpowiedzią na potrzeby rynku jest więc warsztat „Kurczak od A do Z”, podczas którego uczestnicy poznają między innymi sposoby przygotowywania podrobów, znakomitych wywarów, sosów oraz wykwintnych dań z kurczęcia. Jest to pierwszy z dwudniowych kursów. W planach jest poszerzenie oferty – mówi Rafał Zaręba.

Warsztaty dają uczestnikom możliwość zdobycia fundamentalnej wiedzy i umiejętności oraz podniesienia kompetencji.

– Przykładem szkolenia, podczas którego uczestnicy poznają najważniejsze zasady pracy z produktami i prawidłowy sposób ich przechowywania jest „Ryba od głowy do ogona”. Kursanci uczą się między innymi technik filetowania, a więc podstawowych czynności, które ułatwią dalszą pracę – mówi Rafał Zaręba.

Programy warsztatów oraz ich terminy są dostępne na stronie https://akademia-inspiracji-makro.pl/kalendarz/.

Akademia Inspiracji MAKRO to centrum szkoleniowe i studio kulinarne dedykowane profesjonalnej gastronomii, które funkcjonuje w ramach struktur MAKRO Polska. Jej głównym celem jest wsparcie branży gastronomicznej poprzez rozwój kompetencji pracowników każdego szczebla – kucharzy, szefów kuchni, managerów, restauratorów oraz pracowników serwisu jak kelnerzy, barmani czy bariści.

Nowe dwudniowe szkolenia w Akademii Inspiracji MAKRO Polska

Nowe dwudniowe szkolenia w Akademii Inspiracji MAKRO Polska

Akademia Inspiracji MAKRO rozszerzyła swoją ofertę o dwudniowe szkolenia. Tematyka nowych warsztatów dotyczy wybranych kategorii produktów oraz technik wykorzystywanych przy pracy z nimi. W ofercie pojawiły się kursy: „Kurczak od A do Z”, „Ryba od głowy do ogona” oraz „Pasztety i terriny”. Kolejne już wkrótce.  

Dotychczasowa oferta Akademii Inspiracji MAKRO opierała się na jednodniowych warsztatach oraz kompleksowych 5-dniowych kursach kucharskich i cukierniczych. Wprowadzenie do oferty dwudniowych szkoleń jest odpowiedzią na potrzeby uczestników kursów. Zgłaszali oni chęć zdobycia wiedzy i umiejętności w szerszym zakresie niż w ramach jednodniowego spotkania. Wydłużenie warsztatów daje również możliwość całkowitego wykorzystania produktów zgodnie z zasadą zero waste, co przekłada się na optymalizację food costu w menu restauracji.

Zespół szefów kuchni Akademii Inspiracji pozostaje w stałym kontakcie z branżą gastronomiczną. Obserwujemy również sytuację na rynku. Naszym głównym celem jest dostarczanie praktycznych rozwiązań dla naszych klientów oraz wiedzy, którą chcą przekazać swoim pracownikom – podkreśla Rafał Zaręba, Executive Chef w Akademii Inspiracji MAKRO.

W najnowszej ofercie Akademii Inspiracji pojawiły się warsztaty dotyczące kurczaka oraz jego obróbki, ryby i pasztetów oraz terriny.

 – W ostatnim czasie zaobserwowaliśmy jeszcze większe wykorzystanie kurczaka w restauracjach i chęć pokazania go w karcie menu jako wartościowy produkt. Naszą odpowiedzią na potrzeby rynku jest więc warsztat „Kurczak od A do Z”, podczas którego uczestnicy poznają między innymi sposoby przygotowywania podrobów, znakomitych wywarów, sosów oraz wykwintnych dań z kurczęcia. Jest to pierwszy z dwudniowych kursów. W planach jest poszerzenie oferty – mówi Rafał Zaręba.

Warsztaty dają uczestnikom możliwość zdobycia fundamentalnej wiedzy i umiejętności oraz podniesienia kompetencji.

– Przykładem szkolenia, podczas którego uczestnicy poznają najważniejsze zasady pracy z produktami i prawidłowy sposób ich przechowywania jest „Ryba od głowy do ogona”. Kursanci uczą się między innymi technik filetowania, a więc podstawowych czynności, które ułatwią dalszą pracę – mówi Rafał Zaręba.

Programy warsztatów oraz ich terminy są dostępne na stronie https://akademia-inspiracji-makro.pl/kalendarz/.

Akademia Inspiracji MAKRO to centrum szkoleniowe i studio kulinarne dedykowane profesjonalnej gastronomii, które funkcjonuje w ramach struktur MAKRO Polska. Jej głównym celem jest wsparcie branży gastronomicznej poprzez rozwój kompetencji pracowników każdego szczebla – kucharzy, szefów kuchni, managerów, restauratorów oraz pracowników serwisu jak kelnerzy, barmani czy bariści.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Polskie wina górą! Targi WINO są najlepszym na to dowodem

Ecolab wprowadza innowacyjny środek do ręcznego mycia i dezynfekcji naczyń

Polacy z podwójnym srebrem podczas Kulinarnego Pucharu Świata w Luksemburgu

Strefa Dobrego Smaku Violife podczas Green Film Festival

Kolacja charytatywna “Kucharze pomagają Ani”

Otwarcie nowego Wine Garden w Ilonn Hotel!