...

Aktualności

Wielkanoc na talerzu! Restauracja Nova Wola zaprezentowała sezonowe nowości

Wielkanoc na talerzu! Restauracja Nova Wola zaprezentowała sezonowe nowości

Nova Wola, czyli restauracja zlokalizowana na pierwszym piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB, na rondzie Daszyńskiego po raz kolejny zaskakuje sezonowymi nowościami. Tym razem Szef Kuchni Paweł Suchenek zaserwuje dania, nawiązujące przede wszystkim do zbliżającej się wielkimi krokami Wielkanocy.

Restauracja Nova Wola proponuje gościom autentyczną polską kuchnię w nowoczesnej odsłonie. Za serwowane dania odpowiada Paweł Suchenek – szef kuchni z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem, które zdobywał gotując w sieciach hotelowych na całym świecie, w tym w Szwajcarii, Belgii, Wielkiej Brytanii, Armenii czy Katarze.

– Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, w związku z czym w sezonowym menu naszej restauracji nie może zabraknąć ciekawych propozycji – zarówno obecnych na wielu polskich stołach, jak i tych bardziej zaskakujących. Jestem przekonany, że spośród nowości każdy nasz gość znajdzie coś idealnego dla swojego podniebienia – przekonuje Paweł Suchenek, szef kuchni w restauracji Nova Wola.

Smaki idealne na Wielkanoc

Wśród nowych propozycji restauracji Nova Wola znajdują się m.in. propozycje dla fanów dań rybnych. Mowa tu przede wszystkim o przystawce – matjasie pod pierzynką z tartego jajka, buraka, ziemniaków i cebuli, a także – na większy głód – filecie z sandacza mazurskiego z patelni z palonym masłem, tartym jajkiem i brokułem bimi. Inną, ciekawą pozycją w menu są także skoki z królika z sosem tymiankowym, rumianymi kopytkami, groszkiem cukrowym, brokułami bimi i marchewką.

Nie zabrakło także absolutnych wielkanocnych klasyków, w tym pieczonej białej kiełbasy ze Złotnicy z sosem demi-glace z cebulą i tłuczonymi ziemniakami oraz żurku wielkanocnego z suszonymi grzybami, jajkiem, chrzanem i białą kiełbasą złotnicką. W menu sezonowym znalazł swoje miejsce także deser – tradycyjna pascha wielkanocna. W karcie niezmiennie znajdują się także klasyczne dania polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, jak m.in. kaczka, tatar wołowy czy pierogi, serwowane także w większej porcji, idealnej do dzielenia się przy stole. 

Wiosennie także w Signature Barze w lobby hotelowym

W Crowne Plaza Warsaw – The HUB, zieloną porę roku czuć także w napojach i koktajlach serwowanych przez Signature Bar, który znajduje się na parterze – w hotelowym lobby. Wśród nowości znalazły się kawa mokka z bitą śmietaną i czekoladą, a także wiosenne smoothie z kiwi, bananem i gruszką. Nie brakuje także nowych pozycji alkoholowych wśród których znalazły się: „Flogin”, czyli koktajl na bazie ginu z hibiskusa, syropu różanego, limonki i białka jajka, a także „Wild Flower” na bazie Lillet Blanc, rumu Havana, gruszki, limonki i pianki gruszkowej.

Źródło: Jakub Macyszyn, Account Executive Good One PR

Wielkanoc na talerzu! Restauracja Nova Wola zaprezentowała sezonowe nowości

Wielkanoc na talerzu! Restauracja Nova Wola zaprezentowała sezonowe nowości

Nova Wola, czyli restauracja zlokalizowana na pierwszym piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB, na rondzie Daszyńskiego po raz kolejny zaskakuje sezonowymi nowościami. Tym razem Szef Kuchni Paweł Suchenek zaserwuje dania, nawiązujące przede wszystkim do zbliżającej się wielkimi krokami Wielkanocy.

Restauracja Nova Wola proponuje gościom autentyczną polską kuchnię w nowoczesnej odsłonie. Za serwowane dania odpowiada Paweł Suchenek – szef kuchni z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem, które zdobywał gotując w sieciach hotelowych na całym świecie, w tym w Szwajcarii, Belgii, Wielkiej Brytanii, Armenii czy Katarze.

– Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, w związku z czym w sezonowym menu naszej restauracji nie może zabraknąć ciekawych propozycji – zarówno obecnych na wielu polskich stołach, jak i tych bardziej zaskakujących. Jestem przekonany, że spośród nowości każdy nasz gość znajdzie coś idealnego dla swojego podniebienia – przekonuje Paweł Suchenek, szef kuchni w restauracji Nova Wola.

Smaki idealne na Wielkanoc

Wśród nowych propozycji restauracji Nova Wola znajdują się m.in. propozycje dla fanów dań rybnych. Mowa tu przede wszystkim o przystawce – matjasie pod pierzynką z tartego jajka, buraka, ziemniaków i cebuli, a także – na większy głód – filecie z sandacza mazurskiego z patelni z palonym masłem, tartym jajkiem i brokułem bimi. Inną, ciekawą pozycją w menu są także skoki z królika z sosem tymiankowym, rumianymi kopytkami, groszkiem cukrowym, brokułami bimi i marchewką.

Nie zabrakło także absolutnych wielkanocnych klasyków, w tym pieczonej białej kiełbasy ze Złotnicy z sosem demi-glace z cebulą i tłuczonymi ziemniakami oraz żurku wielkanocnego z suszonymi grzybami, jajkiem, chrzanem i białą kiełbasą złotnicką. W menu sezonowym znalazł swoje miejsce także deser – tradycyjna pascha wielkanocna. W karcie niezmiennie znajdują się także klasyczne dania polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, jak m.in. kaczka, tatar wołowy czy pierogi, serwowane także w większej porcji, idealnej do dzielenia się przy stole. 

Wiosennie także w Signature Barze w lobby hotelowym

W Crowne Plaza Warsaw – The HUB, zieloną porę roku czuć także w napojach i koktajlach serwowanych przez Signature Bar, który znajduje się na parterze – w hotelowym lobby. Wśród nowości znalazły się kawa mokka z bitą śmietaną i czekoladą, a także wiosenne smoothie z kiwi, bananem i gruszką. Nie brakuje także nowych pozycji alkoholowych wśród których znalazły się: „Flogin”, czyli koktajl na bazie ginu z hibiskusa, syropu różanego, limonki i białka jajka, a także „Wild Flower” na bazie Lillet Blanc, rumu Havana, gruszki, limonki i pianki gruszkowej.

Źródło: Jakub Macyszyn, Account Executive Good One PR

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Śniadanie Mistrzów w Sofitel Warsaw Victoria

Polskie wina górą! Targi WINO są najlepszym na to dowodem

Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych po raz pierwszy

Winterhalter przekazuje nowoczesną zmywarkę dla Domu Fundacji Ronalda McDonalda w Krakowie

Optymalna eksploatacja urządzeń gastronomicznych: Kluczowa rola mycia i pielęgnacji

Warsztaty kulinarne z Dawidem Łagowskim w Gastronomiku

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.