Aktualności

Nowa fabryka i 50 tysięcy iVario: Rational Wittenheim SAS celebruje sukces

Nowa fabryka i 50 tysięcy iVario: Rational Wittenheim SAS celebruje sukces

To wielki dzień dla Rational Wittenheim SAS, czyli miejsca, gdzie produkowane jest iVario: w czerwcu wyjechał stąd 50-tysięczny iVario. To ogromny sukces i dowód na to, że zapotrzebowanie na urządzenia stale rośnie. Niesie to za sobą konieczność zwiększenia mocy produkcyjnej. Firma Rational już działa w tym zakresie, czego dowodem było wmurowanie kamienia węgielnego pod nowy zakład produkcyjny.Już wiosną 2023 otwarte zostaną zakład produkcyjny, biura, centrum szkoleniowe i restauracja firmowa na powierzchni 10,000 m2.

–  Musimy teraz ponownie dostosować wydajność, aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu – wyjaśnił Peter Wiedemann,Chief Technology Officer w Rational, podczas ceremonii wmurowania kamienia węgielnego.

Urządzenia z zakładu w Wittenheim są obecnie dostarczane do ponad 120 krajów na całym świecie. Firma zainwestuje łącznie 30 milionów euro w nowy budynek tworząc zdolność produkcyjną 25 tys. urządzeń rocznie. Ponadto w budynku znajdzie się również kompleks biurowy z ponad 3 tys. miejsc pracy, centrum szkoleniowe, restauracja firmowa na 300 miejsc i małe muzeum.Rational wybuduje zrównoważony budynek m.in. z wydajną, smukłą i oszczędną materiałowo konstrukcją stalową, która będzie wyjątkowo energooszczędna. Dodatkowo budynek będzie ogrzewany i chłodzony pompą ciepła, będzie miał inteligentne, zależne od światła dziennego sterowanie oświetleniem LED z wydzielonymi strefami oświetlenia w celu oszczędzania energii, a przeszklenie budynku zapewni najlepsze możliwe warunki pracy.

–  Wielkość produkcji, w tym nasz 50-tysięczny iVario pokazują tylko, jak wyjątkowe są to produkty –  wyjaśnił Wiedemann podczas uroczystości związanych z produkcją 50-tysięcznego iVario Pro 2-S, który trafi do Elodie Louvet i jej Bistro d’Elo w Verdun we Francji.

Urządzenie zostało zamontowane już 1 lipca.

– Nie mogę się doczekać, kiedy po raz pierwszy użyję mojego nowego iVario i czuję się, jakbym czekała na prezent świąteczny – powiedziała Pani Louvet przed instalacją.

Ponieważ jest sama w kuchni, zdecydowała się na połączenie iVario i iCombi Pro i już wie, że jej praca znacząco się zmieni.

Podobnie jak Elodie Louvet, firma Rational zoptymizmem patrzy w przyszłość.

–  Z niecierpliwością czekamy na jeszcze większą liczbę zadowolonych klientów – mówi Wiedemanns przy okazji dwóch uroczystkości na raz.


Facebook http://facebook.com/RATIONAL.POL
Twitter      http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG

LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

Nowa fabryka i 50 tysięcy iVario: Rational Wittenheim SAS celebruje sukces

Nowa fabryka i 50 tysięcy iVario: Rational Wittenheim SAS celebruje sukces

To wielki dzień dla Rational Wittenheim SAS, czyli miejsca, gdzie produkowane jest iVario: w czerwcu wyjechał stąd 50-tysięczny iVario. To ogromny sukces i dowód na to, że zapotrzebowanie na urządzenia stale rośnie. Niesie to za sobą konieczność zwiększenia mocy produkcyjnej. Firma Rational już działa w tym zakresie, czego dowodem było wmurowanie kamienia węgielnego pod nowy zakład produkcyjny.Już wiosną 2023 otwarte zostaną zakład produkcyjny, biura, centrum szkoleniowe i restauracja firmowa na powierzchni 10,000 m2.

–  Musimy teraz ponownie dostosować wydajność, aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu – wyjaśnił Peter Wiedemann,Chief Technology Officer w Rational, podczas ceremonii wmurowania kamienia węgielnego.

Urządzenia z zakładu w Wittenheim są obecnie dostarczane do ponad 120 krajów na całym świecie. Firma zainwestuje łącznie 30 milionów euro w nowy budynek tworząc zdolność produkcyjną 25 tys. urządzeń rocznie. Ponadto w budynku znajdzie się również kompleks biurowy z ponad 3 tys. miejsc pracy, centrum szkoleniowe, restauracja firmowa na 300 miejsc i małe muzeum.Rational wybuduje zrównoważony budynek m.in. z wydajną, smukłą i oszczędną materiałowo konstrukcją stalową, która będzie wyjątkowo energooszczędna. Dodatkowo budynek będzie ogrzewany i chłodzony pompą ciepła, będzie miał inteligentne, zależne od światła dziennego sterowanie oświetleniem LED z wydzielonymi strefami oświetlenia w celu oszczędzania energii, a przeszklenie budynku zapewni najlepsze możliwe warunki pracy.

–  Wielkość produkcji, w tym nasz 50-tysięczny iVario pokazują tylko, jak wyjątkowe są to produkty –  wyjaśnił Wiedemann podczas uroczystości związanych z produkcją 50-tysięcznego iVario Pro 2-S, który trafi do Elodie Louvet i jej Bistro d’Elo w Verdun we Francji.

Urządzenie zostało zamontowane już 1 lipca.

– Nie mogę się doczekać, kiedy po raz pierwszy użyję mojego nowego iVario i czuję się, jakbym czekała na prezent świąteczny – powiedziała Pani Louvet przed instalacją.

Ponieważ jest sama w kuchni, zdecydowała się na połączenie iVario i iCombi Pro i już wie, że jej praca znacząco się zmieni.

Podobnie jak Elodie Louvet, firma Rational zoptymizmem patrzy w przyszłość.

–  Z niecierpliwością czekamy na jeszcze większą liczbę zadowolonych klientów – mówi Wiedemanns przy okazji dwóch uroczystkości na raz.


Facebook http://facebook.com/RATIONAL.POL
Twitter      http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG

LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Awaria i błędy urządzenia? Partnerzy serwisowi Rational zapewniają szybką o kompetentną pomoc

Ruszyły zgłoszenia do nowego konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet” nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski

Konferencja Grupy Hendi

AI wspiera czy zastępuje człowieka? Eksperci wskazali, jaka przyszłość czeka polską branżę food

Team Poland na ostatniej prostej przed europejską rozgrywką w Budapeszcie

Znamy zwycięzców konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet”!