Aktualności

Nowa fabryka i 50 tysięcy iVario: Rational Wittenheim SAS celebruje sukces

Nowa fabryka i 50 tysięcy iVario: Rational Wittenheim SAS celebruje sukces

To wielki dzień dla Rational Wittenheim SAS, czyli miejsca, gdzie produkowane jest iVario: w czerwcu wyjechał stąd 50-tysięczny iVario. To ogromny sukces i dowód na to, że zapotrzebowanie na urządzenia stale rośnie. Niesie to za sobą konieczność zwiększenia mocy produkcyjnej. Firma Rational już działa w tym zakresie, czego dowodem było wmurowanie kamienia węgielnego pod nowy zakład produkcyjny.Już wiosną 2023 otwarte zostaną zakład produkcyjny, biura, centrum szkoleniowe i restauracja firmowa na powierzchni 10,000 m2.

–  Musimy teraz ponownie dostosować wydajność, aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu – wyjaśnił Peter Wiedemann,Chief Technology Officer w Rational, podczas ceremonii wmurowania kamienia węgielnego.

Urządzenia z zakładu w Wittenheim są obecnie dostarczane do ponad 120 krajów na całym świecie. Firma zainwestuje łącznie 30 milionów euro w nowy budynek tworząc zdolność produkcyjną 25 tys. urządzeń rocznie. Ponadto w budynku znajdzie się również kompleks biurowy z ponad 3 tys. miejsc pracy, centrum szkoleniowe, restauracja firmowa na 300 miejsc i małe muzeum.Rational wybuduje zrównoważony budynek m.in. z wydajną, smukłą i oszczędną materiałowo konstrukcją stalową, która będzie wyjątkowo energooszczędna. Dodatkowo budynek będzie ogrzewany i chłodzony pompą ciepła, będzie miał inteligentne, zależne od światła dziennego sterowanie oświetleniem LED z wydzielonymi strefami oświetlenia w celu oszczędzania energii, a przeszklenie budynku zapewni najlepsze możliwe warunki pracy.

–  Wielkość produkcji, w tym nasz 50-tysięczny iVario pokazują tylko, jak wyjątkowe są to produkty –  wyjaśnił Wiedemann podczas uroczystości związanych z produkcją 50-tysięcznego iVario Pro 2-S, który trafi do Elodie Louvet i jej Bistro d’Elo w Verdun we Francji.

Urządzenie zostało zamontowane już 1 lipca.

– Nie mogę się doczekać, kiedy po raz pierwszy użyję mojego nowego iVario i czuję się, jakbym czekała na prezent świąteczny – powiedziała Pani Louvet przed instalacją.

Ponieważ jest sama w kuchni, zdecydowała się na połączenie iVario i iCombi Pro i już wie, że jej praca znacząco się zmieni.

Podobnie jak Elodie Louvet, firma Rational zoptymizmem patrzy w przyszłość.

–  Z niecierpliwością czekamy na jeszcze większą liczbę zadowolonych klientów – mówi Wiedemanns przy okazji dwóch uroczystkości na raz.


Facebook http://facebook.com/RATIONAL.POL
Twitter      http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG

LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

Nowa fabryka i 50 tysięcy iVario: Rational Wittenheim SAS celebruje sukces

Nowa fabryka i 50 tysięcy iVario: Rational Wittenheim SAS celebruje sukces

To wielki dzień dla Rational Wittenheim SAS, czyli miejsca, gdzie produkowane jest iVario: w czerwcu wyjechał stąd 50-tysięczny iVario. To ogromny sukces i dowód na to, że zapotrzebowanie na urządzenia stale rośnie. Niesie to za sobą konieczność zwiększenia mocy produkcyjnej. Firma Rational już działa w tym zakresie, czego dowodem było wmurowanie kamienia węgielnego pod nowy zakład produkcyjny.Już wiosną 2023 otwarte zostaną zakład produkcyjny, biura, centrum szkoleniowe i restauracja firmowa na powierzchni 10,000 m2.

–  Musimy teraz ponownie dostosować wydajność, aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu – wyjaśnił Peter Wiedemann,Chief Technology Officer w Rational, podczas ceremonii wmurowania kamienia węgielnego.

Urządzenia z zakładu w Wittenheim są obecnie dostarczane do ponad 120 krajów na całym świecie. Firma zainwestuje łącznie 30 milionów euro w nowy budynek tworząc zdolność produkcyjną 25 tys. urządzeń rocznie. Ponadto w budynku znajdzie się również kompleks biurowy z ponad 3 tys. miejsc pracy, centrum szkoleniowe, restauracja firmowa na 300 miejsc i małe muzeum.Rational wybuduje zrównoważony budynek m.in. z wydajną, smukłą i oszczędną materiałowo konstrukcją stalową, która będzie wyjątkowo energooszczędna. Dodatkowo budynek będzie ogrzewany i chłodzony pompą ciepła, będzie miał inteligentne, zależne od światła dziennego sterowanie oświetleniem LED z wydzielonymi strefami oświetlenia w celu oszczędzania energii, a przeszklenie budynku zapewni najlepsze możliwe warunki pracy.

–  Wielkość produkcji, w tym nasz 50-tysięczny iVario pokazują tylko, jak wyjątkowe są to produkty –  wyjaśnił Wiedemann podczas uroczystości związanych z produkcją 50-tysięcznego iVario Pro 2-S, który trafi do Elodie Louvet i jej Bistro d’Elo w Verdun we Francji.

Urządzenie zostało zamontowane już 1 lipca.

– Nie mogę się doczekać, kiedy po raz pierwszy użyję mojego nowego iVario i czuję się, jakbym czekała na prezent świąteczny – powiedziała Pani Louvet przed instalacją.

Ponieważ jest sama w kuchni, zdecydowała się na połączenie iVario i iCombi Pro i już wie, że jej praca znacząco się zmieni.

Podobnie jak Elodie Louvet, firma Rational zoptymizmem patrzy w przyszłość.

–  Z niecierpliwością czekamy na jeszcze większą liczbę zadowolonych klientów – mówi Wiedemanns przy okazji dwóch uroczystkości na raz.


Facebook http://facebook.com/RATIONAL.POL
Twitter      http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG

LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

Udostępnij!

Share on facebook
Share on linkedin

Może zainteresują Ciebie

Festiwal Celebracje & Degustacje. „Wszyscy do stołu!”

RATIONAL ponownie zaprasza do sal pokazowych

Bocuse d’Or Poland 2021 – ruszyły zgłoszenia!

24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro i 13. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel

Kongres POLAGRA EXPORT MEETING. Najważniejsze zagadnienia w eksporcie żywności

Chef’s Table by Ernest Jagodziński