...

Aktualności

Kolacja z degustacją win w La Brasserie Moderne

Kolacja z degustacją win w La Brasserie Moderne

La Brasserie Moderne zaprasza na degustację win z hiszpańskich winnic połączona z wyśmienitym 3-daniowym menu przygotowanym przez szefa kuchni Macieja Majewskiego. Kolacja organizowana jest z okazji 10. edycji Sofitel Wine Days – francuskiego święta wina.

Sofitel, jako marka luksusowych francuskich hoteli, pragnie dzielić się wrażeniami płynącymi z delektowania się pierwszorzędnymi winami i towarzyszącymi im potrawami. Już po raz 10. zaprasza na Sofitel Wine Days, celebrowane na całym świecie w hotelach Sofitel, cykliczne święto francuskiej kultury wina. Wydarzenie skierowane jest do każdego, kto pragnie doświadczyć wykwintności, elegancji i szyku we francuskim stylu.

W hotelach w Sopocie i Warszawie  na gości czekają spotkania z sommelierami, degustacje i muzyka na żywo. Osoby, którym wina szczególnie przypadną do gustu, mogą liczyć na rabaty. Celebracja Sofitel Wine Days potrwa do 31 października 2021 roku.

W La Brassiere Moderne już w czwartek, 23 września o godz. 19.00 odbędzie się degustacja win z hiszpańskich winnic połączona z wyśmienitym 3-daniowym menu przygotowanym przez szefa kuchni Macieja Majewskiego.

Maciej Majewski

Od początku swojej kariery związany z miastem Poznań, gdzie zdobywał doświadczenie i umiejętności kulinarne pracując najpierw we francuskiej restauracji a następnie w grupie Hoteli Accor, początkowo w Ibis Poznań. Swoją wiedzę pogłębiał poprzez uczestnictwo w różnego rodzaju szkoleniach i warsztatach kulinarnych. Wspinał się po kolejnych szczeblach kariery przechodząc przez kolejne stanowiska w Ibis Częstochowa, Ibis Kraków Centrum oraz Novotel Kraków Centrum.

W 2011 roku dołączył do zespołu Sofitel Warsaw Victoria na stanowisku szefa kuchni. Odpowiada za restaurację La Brasserie Moderne. Menu a la carte, według Jego koncepcji, jest finezyjnym połączeniem tradycyjnej francuskiej kuchni z polskimi akcentami, w nowoczesnym wydaniu. Maciej i restauracja zostali wyróżnieni wieloma prestiżowymi nagrodami, w tym nagrodą Wine & Food Noble Night 2016 przyznawaną przez Noble Bank i Noble Concierge. La BrasserieModerne została także wyróżnieniona w 2015 i 2016 roku przez przewodnik Gault&Millau Polska. W 2017 roku Maciej otrzymał tytuł Szefa Roku Regionu Centralnego w konkursie organizowanym przez Poland 100 Best Restaurants, a La BrasserieModerne została nagrodzona Grand Award 3 widelce plus.

W 2019 Maciej uzyskał nagrodę „Szef Roku”, a restauracja ponownie Grand Award 3 widelce plus. Współpracując z Francusko – Polską Izbą Gospodarczą miał możliwość gotować z utytułowanymi szefami- Pierre Gagnaire (13 gwiazdek Michelin w restauracjach na całym świecie), Andrea Camastra (1 gwiazdka Michelin w restauracji Senses, Warszawa), Wojciech Modest Amaro (1 gwiazdka Michelin restauracja Atelier Amaro), Philippe Mille (2 gwiazdki Michelin restauracja Le Parc, Francja), AllainPassard (3 gwiazdki Michelin restauracja Arpege, Francja).

Kolacja z degustacją win w La Brasserie Moderne

Kolacja z degustacją win w La Brasserie Moderne

La Brasserie Moderne zaprasza na degustację win z hiszpańskich winnic połączona z wyśmienitym 3-daniowym menu przygotowanym przez szefa kuchni Macieja Majewskiego. Kolacja organizowana jest z okazji 10. edycji Sofitel Wine Days – francuskiego święta wina.

Sofitel, jako marka luksusowych francuskich hoteli, pragnie dzielić się wrażeniami płynącymi z delektowania się pierwszorzędnymi winami i towarzyszącymi im potrawami. Już po raz 10. zaprasza na Sofitel Wine Days, celebrowane na całym świecie w hotelach Sofitel, cykliczne święto francuskiej kultury wina. Wydarzenie skierowane jest do każdego, kto pragnie doświadczyć wykwintności, elegancji i szyku we francuskim stylu.

W hotelach w Sopocie i Warszawie  na gości czekają spotkania z sommelierami, degustacje i muzyka na żywo. Osoby, którym wina szczególnie przypadną do gustu, mogą liczyć na rabaty. Celebracja Sofitel Wine Days potrwa do 31 października 2021 roku.

W La Brassiere Moderne już w czwartek, 23 września o godz. 19.00 odbędzie się degustacja win z hiszpańskich winnic połączona z wyśmienitym 3-daniowym menu przygotowanym przez szefa kuchni Macieja Majewskiego.

Maciej Majewski

Od początku swojej kariery związany z miastem Poznań, gdzie zdobywał doświadczenie i umiejętności kulinarne pracując najpierw we francuskiej restauracji a następnie w grupie Hoteli Accor, początkowo w Ibis Poznań. Swoją wiedzę pogłębiał poprzez uczestnictwo w różnego rodzaju szkoleniach i warsztatach kulinarnych. Wspinał się po kolejnych szczeblach kariery przechodząc przez kolejne stanowiska w Ibis Częstochowa, Ibis Kraków Centrum oraz Novotel Kraków Centrum.

W 2011 roku dołączył do zespołu Sofitel Warsaw Victoria na stanowisku szefa kuchni. Odpowiada za restaurację La Brasserie Moderne. Menu a la carte, według Jego koncepcji, jest finezyjnym połączeniem tradycyjnej francuskiej kuchni z polskimi akcentami, w nowoczesnym wydaniu. Maciej i restauracja zostali wyróżnieni wieloma prestiżowymi nagrodami, w tym nagrodą Wine & Food Noble Night 2016 przyznawaną przez Noble Bank i Noble Concierge. La BrasserieModerne została także wyróżnieniona w 2015 i 2016 roku przez przewodnik Gault&Millau Polska. W 2017 roku Maciej otrzymał tytuł Szefa Roku Regionu Centralnego w konkursie organizowanym przez Poland 100 Best Restaurants, a La BrasserieModerne została nagrodzona Grand Award 3 widelce plus.

W 2019 Maciej uzyskał nagrodę „Szef Roku”, a restauracja ponownie Grand Award 3 widelce plus. Współpracując z Francusko – Polską Izbą Gospodarczą miał możliwość gotować z utytułowanymi szefami- Pierre Gagnaire (13 gwiazdek Michelin w restauracjach na całym świecie), Andrea Camastra (1 gwiazdka Michelin w restauracji Senses, Warszawa), Wojciech Modest Amaro (1 gwiazdka Michelin restauracja Atelier Amaro), Philippe Mille (2 gwiazdki Michelin restauracja Le Parc, Francja), AllainPassard (3 gwiazdki Michelin restauracja Arpege, Francja).

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Grzybobranie dla Gastronomii

Dania zwycięzcą Bocuse d’Or Europe 2024

SuperMenu by Anna Lewandowska przebada swoich klientów w ramach kampanii “Zdrowie bez wymówek!”

Restauracja Focaccia w Warszawie prezentuje wiosenne menu, w którym królują szparagi

Nowe, sezonowe smaki w menu Novej Woli. W roli głównej – grzyby!

Mycie pieca konwekcyjno-parowego–z myślą o środowisku

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.