...

Aktualności

Nowe, sezonowe smaki w menu Novej Woli. W roli głównej – grzyby!

Nowe, sezonowe smaki w menu Novej Woli. W roli głównej – grzyby!

Nova Wola, restauracja zlokalizowana na pierwszym piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB, na Rondzie Daszyńskiego po raz kolejny prezentuje swoje sezonowe nowości. Szef kuchni Paweł Suchenek zaprasza w podróż po smakach i aromatach lasu – w karcie królują grzyby, na które sezon trwa w najlepsze.

Restauracja Nova Wola proponuje gościom autentyczną, polską kuchnię w nowoczesnym wydaniu. Tym razem Paweł Suchenek, szef kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał, gotując w sieciach hotelowych na całym świecie, w tym w Szwajcarii, Belgii, Wielkiej Brytanii, Armenii czy Katarze, stawia na grzyby w różnorodnych odsłonach.

– Naszą filozofią jest bazowanie na najwyższej jakości składnikach pochodzących od lokalnych dostawców, dlatego chętnie wykorzystujemy produkty, na które jest akurat sezon. Nowe menu to ukłon w stronę grzybów. Aromatyczne i pachnące lasem, o wyjątkowej teksturze świetnie sprawdzają się jako podstawa sosów i zup, a także dodatek do mięs, których w karcie i tym razem nie zabrakło – mówi Paweł Suchenek, szef kuchni restauracji Nova Wola.

Wśród sezonowych nowości znalazły się dania z grzybami w roli głównej. W karcie restauracji nie zabrakło propozycji skierowanych zarówno do miłośników wyjątkowej selekcji mięs i ryb, jak i wegetarian.

Pierogi z leśnymi grzybami i okrasą z cebuli oraz makaron strozzapreti z ragout grzybowym, pomidorkami cherry i szpinakiem z pewnością zadowolą fanów kuchni bezmięsnej. Wśród nowych pozycji znalazł się także krem z leśnych grzybów z kwaśną śmietaną i grzanką oraz chleb rzemieślniczy podany z musem z makreli z tartym jajkiem i kawiorem z pstrąga.

Na dania główne Paweł Suchenek serwuje mięsa, które doskonale komponują się z aromatycznymi grzybami. Jedną z propozycji jest ragout grzybowe z pieczonym udkiem z kurczaka i delikatnymi, maślanymi ziemniakami. W menu pojawiła się także dziczyzna, która w kuchni staropolskiej grała niegdyś pierwsze skrzypce. Mowa o gołąbkach z dzika w towarzystwie kaszy gryczanej z grzybami, pieczonych marchewek i sosu z ciemnego piwa. Z kolei na deser, szef kuchni proponuje sezonową tartę śliwkową z lodami śmietankowymi.

W karcie niezmiennie znajdują się także klasyczne dania polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, jak m.in. kaczka, tatar wołowy czy pierogi, serwowane także w większej porcji, idealnej do dzielenia się przy stole.

Źródło: mat. pras.

Nowe, sezonowe smaki w menu Novej Woli. W roli głównej – grzyby!

Nowe, sezonowe smaki w menu Novej Woli. W roli głównej – grzyby!

Nova Wola, restauracja zlokalizowana na pierwszym piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB, na Rondzie Daszyńskiego po raz kolejny prezentuje swoje sezonowe nowości. Szef kuchni Paweł Suchenek zaprasza w podróż po smakach i aromatach lasu – w karcie królują grzyby, na które sezon trwa w najlepsze.

Restauracja Nova Wola proponuje gościom autentyczną, polską kuchnię w nowoczesnym wydaniu. Tym razem Paweł Suchenek, szef kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał, gotując w sieciach hotelowych na całym świecie, w tym w Szwajcarii, Belgii, Wielkiej Brytanii, Armenii czy Katarze, stawia na grzyby w różnorodnych odsłonach.

– Naszą filozofią jest bazowanie na najwyższej jakości składnikach pochodzących od lokalnych dostawców, dlatego chętnie wykorzystujemy produkty, na które jest akurat sezon. Nowe menu to ukłon w stronę grzybów. Aromatyczne i pachnące lasem, o wyjątkowej teksturze świetnie sprawdzają się jako podstawa sosów i zup, a także dodatek do mięs, których w karcie i tym razem nie zabrakło – mówi Paweł Suchenek, szef kuchni restauracji Nova Wola.

Wśród sezonowych nowości znalazły się dania z grzybami w roli głównej. W karcie restauracji nie zabrakło propozycji skierowanych zarówno do miłośników wyjątkowej selekcji mięs i ryb, jak i wegetarian.

Pierogi z leśnymi grzybami i okrasą z cebuli oraz makaron strozzapreti z ragout grzybowym, pomidorkami cherry i szpinakiem z pewnością zadowolą fanów kuchni bezmięsnej. Wśród nowych pozycji znalazł się także krem z leśnych grzybów z kwaśną śmietaną i grzanką oraz chleb rzemieślniczy podany z musem z makreli z tartym jajkiem i kawiorem z pstrąga.

Na dania główne Paweł Suchenek serwuje mięsa, które doskonale komponują się z aromatycznymi grzybami. Jedną z propozycji jest ragout grzybowe z pieczonym udkiem z kurczaka i delikatnymi, maślanymi ziemniakami. W menu pojawiła się także dziczyzna, która w kuchni staropolskiej grała niegdyś pierwsze skrzypce. Mowa o gołąbkach z dzika w towarzystwie kaszy gryczanej z grzybami, pieczonych marchewek i sosu z ciemnego piwa. Z kolei na deser, szef kuchni proponuje sezonową tartę śliwkową z lodami śmietankowymi.

W karcie niezmiennie znajdują się także klasyczne dania polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, jak m.in. kaczka, tatar wołowy czy pierogi, serwowane także w większej porcji, idealnej do dzielenia się przy stole.

Źródło: mat. pras.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Konferencja Made For Restaurant – edycja hedoniści

„Zetki” w restauracji

Zwycięstwo, tytuł Archimagirusa i nominacja do finału Kulinarnego Puchary Polski

Restauracja Ermitaż z Krakowa: ponad połowa pracowników jest z nami od lat 90.

Bocuse d’Or. Aplikuj do Kulinarnej Ligi Mistrzów

Start programu Talents United By Transgourmet – znamy polskiego uczestnika pierwszej edycji wydarzenia!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.