Aktualności

Grzybobranie dla Gastronomii

4. edycja „Grzybobrania dla Gastronomii” odbędzie się już 4-6 września 2022 r. w Hotelu Kozi Gród w Pomlewie. Na wydarzenie zapraszają Alicja i Dominik Sadowscy Gospodarze obiektu oraz Chef Sławomir Miotk. Spotkanie skierowane jest do branży gastronomicznej i turystycznej z całej Polski. Redakcja Restaurant Management objęła patronat medialny nad spotkaniem.  

„Grzybobranie dla Gastronomii” ma na celu promocję całego środowiska gastronomicznego i turystycznego poprzez konkurs kulinarny dla szkół, warsztatów kulinarnych, prezentacji różnych regionalnych rzemieślników i ludzi związanymi z branżą gastronomiczną i turystyczną. Zapraszani są szefowie kuchni, kucharze, Koła Gospodyń Wiejskich, Szkoły Gastronomiczne, właściciele restauracji, hoteli, pensjonatów, regionalnych rzemieślników związanych z gastronomią i turystyką.

W programie m.in.:

  1. Warsztaty kulinarne (w postaci live cooking) – szefowie kuchni i kucharze będą wspólnie gotować z uczniami szkół gastronomicznych. Do przyrządzenia dań wykorzystają produkty od partnerów wydarzenia.
  2. Konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych pod hasłem ,,Grzyby” – W tym roku udział w konkursie wezmą cztery szkoły z Pomorza. Przewidziane są dwie punktowane konkurencje: pierwsza to gotowanie a druga to sprawność fizyczna w temacie gastronomicznym. Punkty uzyskane w obu konkurencjach łącznie będą decydowały o kolejności zajętego miejsca.
  3. Prezentacje firm partnerskich.
  4. Prezentacje różnych regionalnych rzemieślników, artystów związanych bezpośrednio z gastronomią i turystyką, wykład grzyboznawcy.

Organizator: Sławomir Miotk, tel.: 501 775 300 

Zachęcamy do śledzenia strony wydarzenia, gdzie na bieżąco będą publikowane najważniejsze informacje. Grzybobranie Dla Gastronomii | Facebook

Grzybobranie dla Gastronomii

4. edycja „Grzybobrania dla Gastronomii” odbędzie się już 4-6 września 2022 r. w Hotelu Kozi Gród w Pomlewie. Na wydarzenie zapraszają Alicja i Dominik Sadowscy Gospodarze obiektu oraz Chef Sławomir Miotk. Spotkanie skierowane jest do branży gastronomicznej i turystycznej z całej Polski. Redakcja Restaurant Management objęła patronat medialny nad spotkaniem.  

„Grzybobranie dla Gastronomii” ma na celu promocję całego środowiska gastronomicznego i turystycznego poprzez konkurs kulinarny dla szkół, warsztatów kulinarnych, prezentacji różnych regionalnych rzemieślników i ludzi związanymi z branżą gastronomiczną i turystyczną. Zapraszani są szefowie kuchni, kucharze, Koła Gospodyń Wiejskich, Szkoły Gastronomiczne, właściciele restauracji, hoteli, pensjonatów, regionalnych rzemieślników związanych z gastronomią i turystyką.

W programie m.in.:

  1. Warsztaty kulinarne (w postaci live cooking) – szefowie kuchni i kucharze będą wspólnie gotować z uczniami szkół gastronomicznych. Do przyrządzenia dań wykorzystają produkty od partnerów wydarzenia.
  2. Konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych pod hasłem ,,Grzyby” – W tym roku udział w konkursie wezmą cztery szkoły z Pomorza. Przewidziane są dwie punktowane konkurencje: pierwsza to gotowanie a druga to sprawność fizyczna w temacie gastronomicznym. Punkty uzyskane w obu konkurencjach łącznie będą decydowały o kolejności zajętego miejsca.
  3. Prezentacje firm partnerskich.
  4. Prezentacje różnych regionalnych rzemieślników, artystów związanych bezpośrednio z gastronomią i turystyką, wykład grzyboznawcy.

Organizator: Sławomir Miotk, tel.: 501 775 300 

Zachęcamy do śledzenia strony wydarzenia, gdzie na bieżąco będą publikowane najważniejsze informacje. Grzybobranie Dla Gastronomii | Facebook

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Kryzysy, wyzwania, rozwiązania. POLAGRA w centrum branży

Biała Kolacja w ogrodzie Borecznej

Rozstrzygniecie II etapu XII edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla szkół gastronomicznych

Konkurs Bocuse d’Or. Team Poland w drodze do Trondheim

Bocuse d’Or Poland on Tour w poznańskiej odsłonie

Wietnamska etykieta przy stole, czyli sztuka jedzenia z szacunkiem