...

Aktualności

Nadchodzi era automatyzacji. Made for Restaurant w Poznaniu

Nadchodzi era automatyzacji. Made for Restaurant w Poznaniu

Już 19 listopada podczas Made for Restaurant w Poznaniu odważnie i szczerze rozliczymy się z rzeczywistością, która romantyczną restaurację zmienia w futurystyczną maszynę opartą na automatyzacji.

Nie zaszkodzi powtórzyć: automatyzacji – to słowo nielubiane, stojące w poprzek romantycznym ideom (a my jesteśmy przecież wybitnymi romantykami), słowo na brzmienie którego niektórym restauratorom jeży się włos, gdyż wraz z nim spodziewają się najgorszego: orwellowskiej dystopii i gastro-Matrixu!

Jeśli tak się stanie, to którą pigułkę połkniecie? Niebieską czy czerwoną?

– Prowadzenie restauracji jest biznesem romantycznym z perspektywy budowania relacji międzyludzkich i tworzenia nowych doświadczeń smakowych, ale już mało romantycznym w kontekście umiejętności przetrwania na rynku. Ten romantyczny biznes może funkcjonować tylko dzięki nieromantycznym rozwiązaniom. Po mojej wizycie w Chicago na targach National Restaurant Association Show 2024, gdzie pojechałam na zaproszenie pana Artura Jarczyńskiego, zrozumiałam, że w Polsce biznesy restauracyjne prowadzi się przede wszystkim z pasji i dla pasji – w Stanach natomiast biznes jest prowadzony dla biznesu. Czyli, nazywając rzeczy po imieniu, dla zysku. A co w obecnych czasach jest wytrychem, który otwiera drzwi do sukcesu i pieniędzy? W Made For Restaurant znamy odpowiedź. To automatyzacja – mówi Agnieszka Małkiewicz, prezeska agencji For Solutions.

W programie:

  • Konferencja hybrydowa z olbrzymią dawką praktycznej wiedzy
  • Zagraniczni goście i świeże spojrzenie na światową gastronomię
  • Nowe trendy i inspiracje
  • Kulinarne SHOW
  • After Party

Co czeka Cię w Poznaniu?

– Uporządkujemy gastro-biznes na nowych warunkach, skupiając się na jego precyzji, policzalności i powtarzalności.

– Pokażemy holistyczne podejście do zarządzania procesami w gastronomii.

– Ze szczególną uwagą przyjrzymy się tematowi franczyzy, czyli możliwościom skalowania biznesu.

– Rozszerzymy temat sztucznej inteligencji w gastro.

– Wrócimy do wątków zagranicznych i poszukamy inspiracji na rynkach, które przodują w zastosowaniu technologii: w kuchni, w menu, na sali, w procesie zdobywania i obsługi gości oraz automatyzacji zamówień.

– Rozprawimy się z mitem „gastronomii romantycznej”, bez wstydu i skrępowania rozmawiając o prowadzeniu restauracji wyłącznie dla zysku.

– Skończymy z hipokryzją „tradycyjnej kuchni bez półproduktów” i udowodnimy, że pot, krew i łzy nie muszą być krzyżem dobrego szefa kuchni, a nowoczesność i ułatwianie sobie życia to nie obciach, tylko inteligentna droga na skróty.

Uwaga! Szykujcie się na after party

Kto był na kwietniowym warszawskim afterze ten wie, że w naszym gronie rozmowy przy winie, jedzeniu i muzyce mogłyby trwać do rana (i niektóre faktycznie trwają). W Poznaniu spodziewamy się kolejnego frekwencyjnego rekordu. Ilość miejsc jest ograniczona, zatem “save the date”. Szczegółowy program konferencji i After Party już wkrótce. Do zobaczenia w Poznaniu!

Udział w wydarzeniu dla właścicieli i pracowników restauracji, hoteli oraz firm cateringowych jest bezpłatny.

Czas: 19.11.2024, 12:00-24:00

Miejsce konferencji: Andersia Hotel & Spa Poznań

Miejsce after party: Podamy wkrótce, zatem czekajcie na dobre wiadomości!

Partnerzy strategiczni: Winterhalter, Chefs Culinar, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju, MójStolik.pl

Kolejni partnerzy już wkrótce!

Źródło: For Solutions

Nadchodzi era automatyzacji. Made for Restaurant w Poznaniu

Nadchodzi era automatyzacji. Made for Restaurant w Poznaniu

Już 19 listopada podczas Made for Restaurant w Poznaniu odważnie i szczerze rozliczymy się z rzeczywistością, która romantyczną restaurację zmienia w futurystyczną maszynę opartą na automatyzacji.

Nie zaszkodzi powtórzyć: automatyzacji – to słowo nielubiane, stojące w poprzek romantycznym ideom (a my jesteśmy przecież wybitnymi romantykami), słowo na brzmienie którego niektórym restauratorom jeży się włos, gdyż wraz z nim spodziewają się najgorszego: orwellowskiej dystopii i gastro-Matrixu!

Jeśli tak się stanie, to którą pigułkę połkniecie? Niebieską czy czerwoną?

– Prowadzenie restauracji jest biznesem romantycznym z perspektywy budowania relacji międzyludzkich i tworzenia nowych doświadczeń smakowych, ale już mało romantycznym w kontekście umiejętności przetrwania na rynku. Ten romantyczny biznes może funkcjonować tylko dzięki nieromantycznym rozwiązaniom. Po mojej wizycie w Chicago na targach National Restaurant Association Show 2024, gdzie pojechałam na zaproszenie pana Artura Jarczyńskiego, zrozumiałam, że w Polsce biznesy restauracyjne prowadzi się przede wszystkim z pasji i dla pasji – w Stanach natomiast biznes jest prowadzony dla biznesu. Czyli, nazywając rzeczy po imieniu, dla zysku. A co w obecnych czasach jest wytrychem, który otwiera drzwi do sukcesu i pieniędzy? W Made For Restaurant znamy odpowiedź. To automatyzacja – mówi Agnieszka Małkiewicz, prezeska agencji For Solutions.

W programie:

  • Konferencja hybrydowa z olbrzymią dawką praktycznej wiedzy
  • Zagraniczni goście i świeże spojrzenie na światową gastronomię
  • Nowe trendy i inspiracje
  • Kulinarne SHOW
  • After Party

Co czeka Cię w Poznaniu?

– Uporządkujemy gastro-biznes na nowych warunkach, skupiając się na jego precyzji, policzalności i powtarzalności.

– Pokażemy holistyczne podejście do zarządzania procesami w gastronomii.

– Ze szczególną uwagą przyjrzymy się tematowi franczyzy, czyli możliwościom skalowania biznesu.

– Rozszerzymy temat sztucznej inteligencji w gastro.

– Wrócimy do wątków zagranicznych i poszukamy inspiracji na rynkach, które przodują w zastosowaniu technologii: w kuchni, w menu, na sali, w procesie zdobywania i obsługi gości oraz automatyzacji zamówień.

– Rozprawimy się z mitem „gastronomii romantycznej”, bez wstydu i skrępowania rozmawiając o prowadzeniu restauracji wyłącznie dla zysku.

– Skończymy z hipokryzją „tradycyjnej kuchni bez półproduktów” i udowodnimy, że pot, krew i łzy nie muszą być krzyżem dobrego szefa kuchni, a nowoczesność i ułatwianie sobie życia to nie obciach, tylko inteligentna droga na skróty.

Uwaga! Szykujcie się na after party

Kto był na kwietniowym warszawskim afterze ten wie, że w naszym gronie rozmowy przy winie, jedzeniu i muzyce mogłyby trwać do rana (i niektóre faktycznie trwają). W Poznaniu spodziewamy się kolejnego frekwencyjnego rekordu. Ilość miejsc jest ograniczona, zatem “save the date”. Szczegółowy program konferencji i After Party już wkrótce. Do zobaczenia w Poznaniu!

Udział w wydarzeniu dla właścicieli i pracowników restauracji, hoteli oraz firm cateringowych jest bezpłatny.

Czas: 19.11.2024, 12:00-24:00

Miejsce konferencji: Andersia Hotel & Spa Poznań

Miejsce after party: Podamy wkrótce, zatem czekajcie na dobre wiadomości!

Partnerzy strategiczni: Winterhalter, Chefs Culinar, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju, MójStolik.pl

Kolejni partnerzy już wkrótce!

Źródło: For Solutions

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Jerzy Pasikowski przewodniczącym jury III Mistrzostw Polski w Dziczyźnie!

Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa po raz kolejny partnerem gastronomicznym Festiwalu ŻYWIEC Męskie Granie 2024

Bocuse d’Or Poland ON TOUR vol. 2

Czas na rybę 2024. Znamy skład Jury!

Z pasji do gotowania. Kinga Karasińska i Janusz Garncarczyk otworzyli studio kulinarne Cook Nook

Restauracja Złoty Groń – nowe menu, nowa odsłona, nowy design!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.