Duga edycja GASTROTARGACH SMAKKi pokazała, że organizatorzy wsłuchali się w głos branży i tegoroczne targi stały się jeszcze lepiej przygotowanym eventem, wokół którego zgromadzili się czołowi przedstawiciele świata gastro. Przez trzy dni uczestnicy mogli porozmawiać z czołowymi producentami oraz dystrybutorami sprzętu, wyposażenia i produktów dla HoReCa, a także uczestniczyć w konferencjach, obserwować zmagania konkursowe oraz spotkać się ze znakomitymi osobowościami branży.
Podkreślając biznesowy charakter GASTROTARGÓW SMAKKi przygotowane zostały dwie konferencje, które przyciągnęły liderki i liderów tego sektora. Pierwsza z nich zgromadziła przede wszystkim kobiety, które w hotelarstwie, gastronomii oraz sektorze cateringowym odnoszą sukcesy i zechciały się historiami tych sukcesów podzielić z uczestniczkami konferencji Liderki Branży HoReCa. W trakcie debat można było wysłuchać doświadczeń m.in. dr Ireny Eris, Marty Stańczak, Anny Chylewskiej, Cristiny Catese, Anny Pestilenz.
Uczestniczki i uczestnicy zgodnie podkreślali, że była to niezwykle motywująca i inspirująca konferencja. Drugiego dnia na SMAKKi Invest Day spotkali się branżowi przedsiębiorcy. Wśród zaproszonych osób pojawili się m.in. Grzegorz Braun, Barbara Kowieska, Marta Jakubowska, Grzegorz Chojnacki, Michał Fabiszewski, Marcin Sadło, Łukasz Smoliński, Witold Spiess. Rozmowy o projektowaniu i budowaniu obiektów gastronomicznych stanowiły niezwykle ciekawy element dyskusji o wyzwaniach dla branży.
GASTROTARGI SMAKKi wyróżniały się na tle innych tego typu wydarzeń obecnością wielu znakomitych Szefów Kuchni. Na stoiskach wielu znakomitych wystawców pojawili się m.in. Przemysław Klima, Grzegorz Łapanowski, Paweł Trzaskowski, Patryk Dziamski. Natomiast w Strefie Kulinarnych SMAKKów Premium można było doświadczyć sztuki kulinarnej Martina Gimeneza Castro, Boba Mazura, Patryka Galewskiego, Sebastiana Cichego oraz Kuby Steuermaka.
Ogromne emocje wśród uczestników oraz publiczności wzbudzały codzienne konkursy i mistrzostwa kulinarnie oraz kawowe. Byliśmy świadkami zmagań kucharzy w ramach konkursu Złoty karczoch na najlepsze danie wege, który prowadziła Katarzyna Gubała, Mistrzostw Polski Kuchni Tajskiej, które odbywały się pod patronatem Ambasady Tajlandii oraz kolejnych finałów konkursu Heinz Selection organizowanego przez markę Kraft Heinz. W strefie kawy odbywały się Olimpiada Kawy oraz Mistrzostwa Cup Of Poland.
GASTROTARGI SMAKKi to przede wszystkim wyjątkowe wydarzenie branżowe, które zgromadziło wielu czołowych producentów i dystrybutorów branży HoReCa. Wśród blisko 150 firm, które prezentowały swoją ofertę pojawiły się m.in.: DPD Polska – Sponsor Główny targów oraz Partnerzy Strategiczni: firma BWT, DBL Wynajem Odzieży Roboczej, GRAFEN, KOMAT, Kraft Heinz, MAPAL, MEIKO, SEGAFREDO oraz Welbilt. Przestrzeń wystawiennicza zasługuje na uznanie, również dzięki wystawcom, którzy zaprezentowali swoją ofertę na perfekcyjnie przygotowanych i robiących wrażenie stoiskach.
SMAKKi GASTROTARGI 2024 były prawdziwym świętem branży HoReCa. Na targach biznes spotkał się z miłością do gotowania. Wystawcy podkreślali, że targi były świetną okazją do nawiązywania wartościowych kontaktów biznesowych, w atmosferze prawdziwej integracji całego środowiska.
Źródło: SMAKKi GASTROTARGI