Aktualności

Michelin Grand Dinners za nami!

Michelin Grand Dinners za nami!

To było jedno z najbardziej emocjonujących wydarzeń kulinarnych tej wiosny. W dniach 23 i 24 maja w Villa Intrata – Muzeum Pałacu w Wilanowie odbyły się pierwsze z cyklu kolacje On The Table – Grand Dinners.

Projekt odniósł spektakularny sukces. Ale, nie mogło być inaczej, organizatorzy zaplanowali każdy szczegół tego wspaniałego wydarzenia z wyjątkową dbałością i pietyzmem. Gwiazdami obu wieczorów byli trzej nieprzeciętni szefowie kuchni, których restauracje zostały oznaczone gwiazdkami Michelin, a w sumie było ich sześć.

Na kulinarnej scenie wystąpili Emmanuel Renaut, właściciel hotelu i restauracji Flocons de Sel *** we francuskich Alpach, czwarty wśród 100 najlepszych szefów kuchni na świecie, posiadacz prestiżowego tytułu MOF (najlepszy profesjonalista w swojej dziedzinie we Francji). Ponadto Philippe Mille reprezentujący restaurację Le Perc ** zlokalizowaną w sercu Szampanii, regionu, w którym „bąbelki” są dobrem narodowym. Znakomity szef kuchni, MOF, zdobywca wielu prestiżowych nagród.

Trzecim aktorem tego wyjątkowego spektaklubył Przemek Klima współwłaściciel restauracji Bottiglieria 1881* w Krakowie. Młody,ambitny, znalazł się na liście 100 najlepszych szefów kuchni na świecie oraz zostałokrzyknięty Szefem Przyszłości, co jest dowodem uznania dla najznakomitszych w jego fachu.To było wielkie kulinarne święto dla miłośników fine diningu i wysublimowanych smaków,dla których celebracja doznań, nie tylko smakowych jest niezwykle ważna.

Należy podkreślić, że projekt On The Table – Grand Dinners jest wyjątkowy pod wieloma względami i jedyny w swoim rodzaju. Po raz pierwszy bowiem pokuszono się o dokonanie szczególnego połączenia heute cuisine z dedykowanymi koktajlami na bazie perły polskich alkoholi – Belvedere Single Estate. Autorski pairing Tomasza Źródłowskiego był niespotykanym doświadczeniem, ambasador Belwedere podparł smakowe doznania Gości informacjami na temat dobru składników poszczególnych koktajli, co było nie lada ciekawostką i dopełnieniem ogólnych wrażeń.

Wieczór poprowadził Karol Okrasa, który jak zawsze w wytwornym stylu przeprowadziłgości przez meandry polskiej i francuskiej kuchni, przybliżył sylwetki szefów kuchni,opowiedział o wspaniałych daniach wieczoru i zadbał o szczególną atmosferę tych dwóchbezprecedensowych kolacji.Wśród Gości znaleźli się przedstawiciele kultury, biznesu oraz znane i cenione osobowości zbranży restauracyjno-hotelarskiej.

Piękne miejsce z historią w tle, naturalny anturaż, wspaniałe menu, w którym znalazły się:chłodnik pomidorowo – poziomkowy, szparagi gotowane w słomie, zapiekane smardze,witraż z langustynek, biszkopt ze szczupaka, parzone foiegras i karczochy oraz comber zsarny i flan z mleka, a także niepowtarzalne koktajle oraz wspaniała oprawa sprawiły, że towydarzenie zapadnie na długo w pamięci gości. Organizatorzy już dziś zapowiadają kolejną gwiazdkową kolację, jeszcze w tym roku.

On The Table – Grand Dinners, to pierwszy w Polsce projekt, który łączy polskich szefówkuchni i naszą rodzimą gastronomię z wielkimi nazwiskami światowej sceny kulinarnej.Dzisiaj, to niespotykana sytuacja w naszym kraju, tym bardziej jest łakomym kąskiem dlakażdej ze stron tego wydarzenia.

Kolacjom On The Table – Grand Dinners przyświeca idea – Przekraczamy bariery kulinarnej wyobraźni, czym zaskoczą nas organizatorzy w następnej odsłonie projektu? Zapewne możemy spodziewać się kolejnych ciekawych nazwisk ze światowych scen kulinarnych, gwiazdek Michelin oraz nieoczywistych kreacji na najwyższym poziomie. Partnerami wydarzenia byli: Moët Hennessy Polska, Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie/Villa Intrata, Sofitel Victoria Warsaw, Evian Water, Gastro Magic Service, Fine Dine, Churchill1975.

Organizatorem On The Table – Grand Dinners jest agencja Smarten PR kreująca najbardziej prestiżowe wydarzenia kulinarne w Polsce.

www.onthetable.com.pl

Michelin Grand Dinners za nami!

Michelin Grand Dinners za nami!

To było jedno z najbardziej emocjonujących wydarzeń kulinarnych tej wiosny. W dniach 23 i 24 maja w Villa Intrata – Muzeum Pałacu w Wilanowie odbyły się pierwsze z cyklu kolacje On The Table – Grand Dinners.

Projekt odniósł spektakularny sukces. Ale, nie mogło być inaczej, organizatorzy zaplanowali każdy szczegół tego wspaniałego wydarzenia z wyjątkową dbałością i pietyzmem. Gwiazdami obu wieczorów byli trzej nieprzeciętni szefowie kuchni, których restauracje zostały oznaczone gwiazdkami Michelin, a w sumie było ich sześć.

Na kulinarnej scenie wystąpili Emmanuel Renaut, właściciel hotelu i restauracji Flocons de Sel *** we francuskich Alpach, czwarty wśród 100 najlepszych szefów kuchni na świecie, posiadacz prestiżowego tytułu MOF (najlepszy profesjonalista w swojej dziedzinie we Francji). Ponadto Philippe Mille reprezentujący restaurację Le Perc ** zlokalizowaną w sercu Szampanii, regionu, w którym „bąbelki” są dobrem narodowym. Znakomity szef kuchni, MOF, zdobywca wielu prestiżowych nagród.

Trzecim aktorem tego wyjątkowego spektaklubył Przemek Klima współwłaściciel restauracji Bottiglieria 1881* w Krakowie. Młody,ambitny, znalazł się na liście 100 najlepszych szefów kuchni na świecie oraz zostałokrzyknięty Szefem Przyszłości, co jest dowodem uznania dla najznakomitszych w jego fachu.To było wielkie kulinarne święto dla miłośników fine diningu i wysublimowanych smaków,dla których celebracja doznań, nie tylko smakowych jest niezwykle ważna.

Należy podkreślić, że projekt On The Table – Grand Dinners jest wyjątkowy pod wieloma względami i jedyny w swoim rodzaju. Po raz pierwszy bowiem pokuszono się o dokonanie szczególnego połączenia heute cuisine z dedykowanymi koktajlami na bazie perły polskich alkoholi – Belvedere Single Estate. Autorski pairing Tomasza Źródłowskiego był niespotykanym doświadczeniem, ambasador Belwedere podparł smakowe doznania Gości informacjami na temat dobru składników poszczególnych koktajli, co było nie lada ciekawostką i dopełnieniem ogólnych wrażeń.

Wieczór poprowadził Karol Okrasa, który jak zawsze w wytwornym stylu przeprowadziłgości przez meandry polskiej i francuskiej kuchni, przybliżył sylwetki szefów kuchni,opowiedział o wspaniałych daniach wieczoru i zadbał o szczególną atmosferę tych dwóchbezprecedensowych kolacji.Wśród Gości znaleźli się przedstawiciele kultury, biznesu oraz znane i cenione osobowości zbranży restauracyjno-hotelarskiej.

Piękne miejsce z historią w tle, naturalny anturaż, wspaniałe menu, w którym znalazły się:chłodnik pomidorowo – poziomkowy, szparagi gotowane w słomie, zapiekane smardze,witraż z langustynek, biszkopt ze szczupaka, parzone foiegras i karczochy oraz comber zsarny i flan z mleka, a także niepowtarzalne koktajle oraz wspaniała oprawa sprawiły, że towydarzenie zapadnie na długo w pamięci gości. Organizatorzy już dziś zapowiadają kolejną gwiazdkową kolację, jeszcze w tym roku.

On The Table – Grand Dinners, to pierwszy w Polsce projekt, który łączy polskich szefówkuchni i naszą rodzimą gastronomię z wielkimi nazwiskami światowej sceny kulinarnej.Dzisiaj, to niespotykana sytuacja w naszym kraju, tym bardziej jest łakomym kąskiem dlakażdej ze stron tego wydarzenia.

Kolacjom On The Table – Grand Dinners przyświeca idea – Przekraczamy bariery kulinarnej wyobraźni, czym zaskoczą nas organizatorzy w następnej odsłonie projektu? Zapewne możemy spodziewać się kolejnych ciekawych nazwisk ze światowych scen kulinarnych, gwiazdek Michelin oraz nieoczywistych kreacji na najwyższym poziomie. Partnerami wydarzenia byli: Moët Hennessy Polska, Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie/Villa Intrata, Sofitel Victoria Warsaw, Evian Water, Gastro Magic Service, Fine Dine, Churchill1975.

Organizatorem On The Table – Grand Dinners jest agencja Smarten PR kreująca najbardziej prestiżowe wydarzenia kulinarne w Polsce.

www.onthetable.com.pl

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Kolacja według Trylogii Henryka Sienkiewicza. Szefowie kuchni gotują dla WOŚP!

Tomasz Purol nowym szefem kuchni w White Marlin

Festiwalowy Konkurs Kuchmistrzów – Tutej na śledzia

Dla większej korzyści dla klienta – Rational intensyfikuje współpracę ze swoimi partnerami handlowymi

Coca-Cola zawiesza działalność w Rosji

Mleko. Zdrowe czy nie?